Vakuuminiai maišai – mūsų išgelbėtojai

Vienas didžiausių galvos skausmų – drabužiai. Juk kelionėje gali būti ir šilta, ir šalta, ir šlapia. Kaip pasiruošti visiems galimiems gyvenimo atvejams?

Ko gero geriausias būdas kompaktiškai susipakuoti drabužius – pasinaudoti vakuuminiais maišais. Jie tinkamai ne tik drabužių saugojimui, bet ir pakavimui kelionėms. Vakuuminių maišų naudojimo būdas paprastas: sudėjus reikalingus drabužius į maišą ir uždarius plastikines jo sklendes, reikia išsiurbti iš maišo orą. Tam nebūtina turėti dulkių siurblį - išstumti orą iš maišo įmanoma rankomis standžiai susukant jį į ritinį arba paprasčiausiai ant jo pasėdėjus.

Jei vis dėlto vakuuminiai maišai baugina, visoms progoms reikalingus drabužius galima tvirtai susukti į ritinėlį. Tokiu būdu galima susipakuoti daugiau drabužių nei lankstant ir dėliojant įprastai.

Tačiau šis pakavimo metodas sulaukia prieštaringų nuomonių – vieni keliautojai teigia, kad susukti drabužiai glamžosi, kiti, jog nuo glamžymosi apsaugo. Tuo tarpu apatinius drabužius ir kojines geriausia dėti į tarpus tarp drabužių ar į batų vidų.

Žemėlapius ir knygas keičia išmaniosios technologijos

Šiaip ne taip supakavus drabužius, reikia atrasti vietos ir kelionės „prietaisams“. Žinoma, kompasai, žiūronai, storiausi žemėlapiai ir kelionių gidai verčiau tegu lieka namuose. Vietoj jų su savimi patartina pasiimti universalų įrenginį: planšetinį kompiuterį, išmanųjį telefoną ar planšetofoną.

Šiuolaikiniam turistui kelis įrenginius dažnai atstoja būtent vienas multifunkcinis įrenginys. Fotoaparatai „muilinės“ ar video kameros jaunajai kartai kelia nuostabą. Naujausia tendencija - įspūdingais kelionės vaizdais pasidalinti socialiniuose tinkluose ir truputėlį paerzinti gimtinėje likusius artimuosius.

„Toks įrenginys kaip planšetofonas atstos ir užrašų knygelę (S Pen rašiklis leidžia bet kur ir bet kada užsirašyti ranka), ir knygą – ryškus ir spalvų gama pasižymintis ekranas tinka el.knygoms skaityti. Juk spausdintas kelioninis romanas svertų bent pusę kilogramo!”, - teigė „Samsung Electronics Baltics“ vadovas Lietuvoje Simonas Skupas.

Be to, nepakeičiama tai, kad pasirinktame įrenginyje galima instaliuoti pačias įvairiausias programėles. Programėlių pagalba nesudėtinga pasinaudoti žemėlapiu, kuris padės rasti savo viešbutį ir lankytinus objektus, paskaityti kitų keliautojų atsiliepimus apie dominantį restoraną, užsiregistruoti skrydžiui ar nesukant galvos apskaičiuoti valiutos kursą. Segtuvai su popierių pluoštais – jau praeityje. Visą reikalingą informaciją geriau sutalpinti viename įrenginyje, o lagamine surasti saugią vietelę tik asmens dokumentams ir pinigams.

Štai kada labiausiai praverčia mėginukai

Net ir skrendant kelioms dienoms visiems reikia aibės kosmetikos priemonių (dantų pastos, šampūno ar dezodoranto), o ką jau kalbėti apie moteris, kurios net rankinėje kasdien nešiojasi pudrą, lūpdažį ir daug kitų vyrams nesuprantamų niekučių. Todėl, turint nedidelį lagaminą, patartina pasidomėti, kokias kosmetikos priemones suteiks viešbutis.

Jei viešbutis pasirūpins tik keliomis kosmetikos priemonėmis, į pagalbą teks pasitelkti mėginukus. Dažnai muiliukai iš viešbučių, šampūnai iš reklamos žurnale ar dovanėlės, gautos apsipirkinėjant kosmetikos parduotuvėse, nugrimzta spintelių gilumoje. Kelionė - pats metas juos prisiminti!

Tikrai neverta apsikrauti savęs šampūnų buteliukais ar pirkti juos užsienyje. Atgal vis tiek nepavyks jų parsigabenti (juk skystos kosmetinės ir higienos priemonės turi būti ne didesniuose nei 100ml induose) - kur kas geriau pasinaudoti įvairių gamintojų produkcija. O likusią vietą lagamine užpildyti lauktuvėmis draugams!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)