„Post Office Travel Money“ teigimu, dėl susilpnėjusio svaro pakilusios maisto ir pragyvenimo kainos užsienyje neatrodys tokios baisios, užsisakant keliones Europoje.

Užsienio pinigų keitykla palygino turistų dažniausiai įsigyjamų produktų ir paslaugų kainas 44 populiariausiuose pasaulio poilsiniuose miestuose. Tarp lygintųjų - kremo nuo saulės, trijų patiekalų vakarienės, puodelio kavos ir purškiklio nuo vabzdžių kainos.

Tarp TOP 10 pigiausių atostogų vietų 2017 metais net 9 jų yra Europoje, o labiau nuo Jungtinės Karalystės (JK) nutolę kurortai atostogaujantiesiems atsieis kur kas brangiau.

JK gyventojams Portugalijos kurortas Algravė buvo įvertintas kaip labiausiai tinkanti, pigiausia atostogų vieta. Po jo sekė Bulgarijos kurortas Saulėtas Krantas (angl. Sunny Beach), Ispanijos Saulėto Kranto regionas (isp. Costa del Sol), Turkijos Marmario miestas ir Čekijos Respublikos sostinė Praha.

Į pigiausių atostogų vietų dešimtuką pateko tik viena tolimo reiso kelionė - į Japonijos sostinę Tokiją. Šis miestas buvo įvertintas kaip 8 pigiausia atostogų vieta 2017 metais.

Už dešimtuko ribų, 11 vietoje liko Pietų Afrikos miestas Keiptaunas, 12 - Meksikos kurortas Kankunas, o 13 - Indonezijos sostinė Bali.

Dubajus buvo įvardintas kaip brangiausia atostogų vieta - kelionės kaina gali būti net šešis kartus didesnė nei į Portugalijos kurortą Algarvę.

Antra brangiausia atostogų vieta buvo įvardinta Karibų sala Antigva, o po jos sekė JAV sostinė Vašingtonas.

„Post Office Travel Money“ atstovas Andrew’as Brown’as teigė: „Deja, nors dėl svaro vertės nieko negalime padaryti, tačiau panorusiems keliauti siūlome prieš važiuojant pirmiausiai pasiskaityti apie pigesnes atostogų vietas.“

„Šiemet iš 10 pigiausių atostogų vietų - net 9 jų yra Europoje. Kiek toliau - Meksika, Japonija - taip pat patiks norintiems pigiai paatostogauti, tačiau siūlome nenuvertinti ir atostogų Keiptaune ar Bali. Jeigu vietinės valiutos vertė nukris, ten atostogauti taip pat bus itin pigu“, - kalbėjo ekspertas.

TOP 10 pigiausių atostogų vietų 2017 metais:

Algarvė, Portugalija
Saulėtas Krantas, Bulgarija
Saulėto Kranto regionas, Ispanija
Marmaris, Turkija
Praha, Čekija
Pafosas, Kipras
Budapeštas, Vengrija
Tokijas, Japonija
Sliema, Malta
Korfu sala, Graikija