14
Kitas

Oulanka nacionalinis parkas, Suomija

Plitvicos ežerų nacionalinis parkas, Kroatija

Ši vieta pelnė pasaulio paveldo statusą, ir jūs netruksite suprasti, kodėl. Tai vienas seniausių nacionalinių parkų pietryčių Europoje, kalvota vieta, kurioje šešiolika ežerų, ir visi jų spindi skirtingais vandens atspalviais dėl juose esančių mineralų. Miškuose veši bukmedžiai, eglės ir pušys, tankmėmis klaidžioja Europai nebūdingi lokiai, vilkai, šikšnosparniai ir lūšys.
Plitvicos nacionalinis parkas

Saksų Šveicarijos nacionalinis parkas, Vokietija

Šiame nacionaliniame parke, išsidėsčiusiame netoli Drezdeno, yra išties unikalių peizažų - spygliuočiai ant keistų formų uolų, paparčių raizgalynės, tankūs miškai. Ilgus metus parkas buvo izoliuotas tolimame rytų Vokietijos kampelyje, tačiau dabar čia labai populiaru vaikščioti, važinėti dviračiu ir kopti į kalvas. Kalnai ir tarpekliai, tokie neįprasti Europoje, dar labiau išskiria šį parką iš kitų.

Loch Lomond ir The Trossachs nacionalinis parkas, Škotija

Loch Lomond ir The Trossachs nacionalinis parkas - vienas gražiausių britų nacionalinių parkų, o taip pat vienas didžiausių, išsidriekusių 720 mylių nepaliestomis Škotijos vietovėmis. Tai iškylautojų rojus, kur galima gėrėtis skaidriais ežerais, dailiomis kalvomis ir žmogaus rankos nepaliestais peizažais.

Šveicarijos nacionalinis parkas, Šveicarija

Tai didžiausia saugoma vieta Šveicarijoje, UNESCO biosferos draustinio dalis. Parkas ribojasi su Engadino slėniu Italijoje. Tai vienas seniausių nacionalinių parkų, pasižymintis itin įvairiais vaizdais - čia galima išvysti vingiuotų žydrų upių, kalvų ir nuostabių Alpių giraičių.

Cinque Terre nacionalinis parkas, Italija

Jei norisi kažko kitokio, tačiau ne mažiau įspūdingo, apsilankykite UNESCO pasaulio paveldo vietovėje Cinque Terre. Vietovė sudaro penki dailūs kaip atvirukas kaimai, raižyta kranto linija ir aplink išsidėsčiusios kalvos. Kaimų neįmanoma pasiekti automobiliu, tik traukiniais ir laivais, taigi atrodo, kad šioje vietovėje laikas sustojęs.
14
Kitas

Oulanka nacionalinis parkas, Suomija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)