1.Normandija, Prancūzija. Ateinančiais metais būtina pamatyti nuostabų Normandijos peizažą. 2016 m. nuo Sent Michelio kalno prasidės dviračių lenktynės „Tour de France“, regione vyks kas trečius metus rengiamas Impresionistų festivalis, taigi renginių bus daugiau nei įprastai, o kaip visada džiugins sena architektūra ir žavus peizažas.
2. Faro salos, Danija. Danijos archipelagas – tikra šiaurinė stebuklų šalis. Faro regioną sudaro 18 mažų salelių. Tai nuošalus pasaulis, o tuo pačiu susisiekimas taip išvystytas, kad čia galima skaniai pavalgyti, apsipirkti, apsilankyti skandinaviškos muzikos festivalyje.
3. Siono nacionalinis parkas, Jutos valstija, JAV. Įspūdingi reginiai Siono nacionaliniame parke tikrai verti dėmesio. Šiame unikaliame kraštovaizdyje pamatysite snieguotus kalnus, smėlėtus paplūdimius. Nesvarbu, kokiu metų laiku keliausite – jūsų laukia nepamirštamas nuotykis.
4. Puerto Princesa, Filipinai. Nepaliestų Puero Princesos paplūdimių grožį sunku nusakyti žodžiais. Keliautojus žavi olos, ramūs paplūdimiai, kalbama, kad maistas ten nepaprastai skanus.
5. Havana, Kuba. Pasibaigus JAV embargui, Kuboje suklestėjo turizmo industrija, taigi vis daugiau keliautojų gali pasigrožėti Kubos sostine. Ne paslaptis, kad Kubos virtuvė verta dėmesio, o kur dar žvaigždėtos naktys ir nuostabūs paplūdimiai.

6. Vilnius, Lietuva. Lietuva – nepakankamai keliautojų įvertinta šalis. Čia nuostabi architektūra, įdomi istorija, įspūdingi miškai, gražūs paplūdimiai ir skanus maistas. Na o Vilnius įtrauktas į UNESCO pasaulinio paveldo sąrašą.

7. Stratfordas prie Eivono, Anglija. Šiame istoriniame mieste gimė Williamas Shakespeare‘as, ateinančiais metais čia bus minimos 400-osios jo mirties metinės. Žavus miestas prie upės – puiki vietelė pasprukti nuo Londono šurmulio, jame dera karalienės Elžbietos laikų istorija su modernia maisto kultūra ir Karališkuoju Shakespeare‘o teatru.

8. Sicilija, Italija. Viduržemio šalies žavesys ir rami kultūra daro Siciliją itin patrauklia vieta atostogoms. Regionas garsėja vynu, taigi nepamirštami įspūdžiai garantuoti.

9. Bavarija, Vokietija. Žinoma, geriausia Bavariją aplankyti rudenį, per alaus šventę Oktoberfest. Ypač ateinančiais metais, kai sukaks 500 metų Vokietijos alaus grynumo įstatymui. Na bet istorinis Vokietijos regionas su kalnais ir pilimis įdomus visus metus.
10. Katmandu, Nepalas. Šalies ekonomika stipriai priklausoma nuo turizmo (nieko stebėtino, turint omenyje gamtovaizdį ir įspūdingus kultūros centrus), dabar ji atsigauna po pernykščio žemės drebėjimo.
11. Fesas, Marokas. Fesas – seniausias imperinio Maroko miestas su senojo pasaulio žavesiu, modernia prabanga. Miesto medina – žvilgsnis į Maroko viduramžių istoriją.
12. Akadijos nacionalinis parkas, Meino valstija, JAV. Tai vienas gražiausių Amerikos gamtinių parkų. Įsikūręs Naujosios Anglijos pakrantėje parkas – tikras gamtos rojus. Na o šiame regione esantys Kamdeno ir Portlendo miestai taip pat verti dėmesio.
13. Taipėjus, Taivanas. Puiki alternatyva brangiems Tokijui ir Honkongui. Futuristinis miestas – tikras lobis akims. Be to, Taipėjuje – unikali kavinių kultūra, čia daug kačių ir šunų kavinių.

14. Šv. Elenos sala. Viena iš nuošaliausių pasaulio salų. Tik neseniai čia ėmė skraidyti lėktuvai. Sala, į kurią kadaise buvo ištremtas Napoleonas, tiks tiems, kas nori nuošalumo ir ramybės.

15. Abu Dabis, Jungtiniai Arabų Emyratai. Jei norisi prabangos ir nuotykių, keliaukite į Jungtinių Arabų Emyratų sostinę. Čia stovi įspūdingos mečetės, vieni garsiausių pasaulio muziejų ir daug kitokių įdomybių.

16. Guamas. Guamas garsėja įspūdingais paplūdimiais. Ateinančiais metais čia vyks Ramiojo vandenyno menų festivalis, taigi galima įterpti kultūros tarp saulės, smėlio ir jūros.

17. Kitas, Ekvadoras. Tai pirmas miestas, kuris buvo įtrauktas į UNESCO pasaulinio paveldo sąrašą.
18. San Sebastianas, Ispanija. Viena iš ateinančių metų Europos kultūros sostinių garsėja žaviu kraštovaizdžiu, nuostabiais paplūdimiais ir skaniais užkandžiais. Tai puikus miestas, norintiems atsipalaiduoti per atostogas.