„Channel 5“ dokumentiniame filme „Carry on Caravanning“ teigiama, kad Didžiosios Britanijos autoturizmo su nameliais-priekabomis pramonė Jungtinės Karalystės ekonomikai atneša apie 6 milijardus svarų (7,75 milijardo eurų), o jo populiarumas auga, ypač tarp trečią ir ketvirtą dešimtį skaičiuojančių žmonių.

Šie ekscentriški keliautojai trokšta mesti iššūkį beveik nuolatiniam agresyviam elgesiui keliuose, skraidantiems padarams ir nenuspėjamam Didžiosios Britanijos orui, kad galėtų praleisti savaitgalį savo mobiliuose nameliuose. Tokiu būdu keliauja ir ilsisi ne vien paprasti žmonės, bet ir nemažai įžymybių, kurie papasakojo apie savo meilę tokiam poilsiui ir prisiminimus apie išvykas su priekabiniais nameliais.

Dainininkė Bonnie Tyler: „Mano tėtis buvo angliakasys, o mama – namų šeimininkė. Buvau viena iš šešių vaikų, augome Velso pakrantėje, tad mano ankstyvos vaikystės atostogos buvo išvykos su nameliais-priekabomis į netoliese esančius paplūdimius: Hapi Veli, Treko Bei, Portkolas pietų Velse. Man patikdavo karstytis per uolas, rinkti kriaukles, o vakarais mes eidavome į šokių salę. Aš niekada nešokdavau. Tiesiog sėdėdavau šone ir stebėdavau suaugusiuosius“.
Bonnie Tyler
Dainininkas Midge Ure: „Mes visada važiuodavome į Eršyro pakrantę Škotijoje – į Largso ar Ero miestus, kurie buvo vos už 30 mylių nuo mūsų gyvenamos vietos. Mes praleisdavome savaitę priekabiniame namelyje arba nuomotame bute, abiejuose sąlygos būdavo prastesnės, nei mūsų nuomojamame būste! Mes daug vaikščiodavome tam skirtais takais, dažnai lydavo, tačiau vistiek liko puikūs prisiminimai“.
Twiggy

Mados modelis ir aktorė Twiggy: „Visada vieną vasaros savaitę praleisdavome pakrantės stovyklavietėje, pavyzdžiui, Heiling Ailende ar Bognor Ridžise. Paprastai mes atostogaudavome „Pontins“, nes mano tėtis manė, kad „Butlins“ yra brangu. Arba kartais mano tėvai parke išsinuomodavo namelį-priekabą. Man tai patiko, nes būdavo daug vaikų, su kuriais galiu žaisti, o miegas priekabiniame namelyje atrodė kerintis“.

Aktorė Helen Baxendale: „Darbo reikalais buvau apsistojusi daugelyje viešbučių, tačiau per atostogas niekada juose negyvenu – jie verčia jaustis užrakinta. Man kur kas labiau patinka kempingai ar nameliai-priekabos. Ko man reikia tobuloms atostogoms? Automobilinio namelio ir kelio. Man tiesiog patinka jausmas „Mes ištrūkom!“ Daug kartų atostogavau priekabiniame namelyje vaikystėje su tėvais, mano prisiminimai labai šviesūs, todėl bandau pati tai atkartoti“.

Aktorius Danny Dyeras: „Vienos geriausių mano vaikystės atostogų buvo, kai mama ir tėtis kasmet pasiimdavo mane ir mano brolį į Kanvi Ailendą Esekse keliauti nameliu-priekaba. Tai buvo pusantros valandos kelio nuo mūsų gyvenamosios vietos Rytų Londone. Tai būdavo toks jaudinantis įvykis. Nieko ten tokio nebuvo – tik parduotuvių pasažas. Mes nueidavome prie dambos ir tiek. Visi mano draugai vykdavo į užsienį, tačiau ten aš turėjau geriausias savo gyvenimo dienas“.
Johnas Hannah
Aktorius Johnas Hannah: „Mano geriausios atostogos buvo mano vaikystės atostogos Nerno stovyklavietėje, šiaurės rytinėje Škotijos pakrantėje. Važiuodavome ten gana reguliariai. Tai buvo tobula vieta vaikui. Kraštovaizdis buvo gražus – nuostabios smėlio kopos – o oras visada atrodydavo saulėtas. Ten praleidau puikų laiką. Mes taip pat turėjome gana nepaprastą palapinę – penkių miegamųjų vietų, kur užteko vietos man, tavo dviem vyresnėms seserims ir mamai su tėčiu, taip pat puikias maisto ruošimo priemones. Kai buvau paauglys, pakeitėme taktiką ir vietoj to išsinuomojome priekabinį namelį. Gal dėl to, kad mano seserys su mumis nebevažiuodavo, jiems palapinė atrodė pernelyg gremėzdiška“.

Kitos tokį poilsį mėgstančios garsenybės

Draugaujančios garsenybės Gwyneth Paltrow ir Beyonce 2012 metais suplanavo bendras porų (kartu su Gwyneth buvusiu vyru, „Coldplay“ lyderiu Chrisu Martinu ir Beyonce sutuoktiniu repo atlikėju Jay Z) atostogas su prabangiais nameliais-priekabomis „Winnebago“ po Floridą. „Gwyneth ir Beyonce mano, kad išvyka į gamtą su šiuolaikiniu „Winnebago“ bus idealus pabėgimas“, – tada sakė šaltinis.
Gwyneth Paltrow
Vienas pirmųjų tokių kelionių pradininkų iš garsenybių galėtų būti Johnas Lennonas, kuris 1967 metais nupirko priekabinį automobilį „Roma Gypsy“ savo sūnui Julianui. Beje, jį galima išvysti „Beatles“ albumo „Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band“ muzikiniame vaizdo klipe. Kaip kalbama, šis automobilis vėliau atsirado Ringo Starro namuose Saryje ir buvo rekonstruotas, kad atgautų pirminę būklę.

2009 metais buvęs Anglijos futbolininkas Rio Ferdinandas nusprendė atsisakyti atostogų privačioje jachtoje ar rojų primenančioje saloje, ir vietoj to išvyko į vietinį kurortinį miestelį – su žmona ir vaikais atostogavo Šiaurės Velse esančio Prestatino poilsiavietėje. „Kai buvau vaikas, mėgdavau su savo šeima važiuoti priekabiniu nameliu prie jūros, – dalijasi prisiminimais sportininkas. – Taigi, mes nepasukome į pietus, kur aš vykdavau, o užsukome į Šiaurės Velsą ir apsistojome priekabinių namelių stovyklavietėje. Aš, mano žmona ir vaikai, taip pat jos sesuo su vyru ir vaikais. Pasiėmiau vaikus į kartingus ir mes puikiai praleidome laiką“.

Televizijos laidų vedėja Lorraine Kelly yra prisiekusi tokių kelionių entuziastė ir netgi priklauso keliaujančių priekabiniais nameliais klubui „Caravan Club“. „Keliaujant nameliu-priekaba gerai yra tai, kad pamatai gerokai daugiau. Tai atviro kelio laisvė, kuri mane išties traukia“, – pasakojo garsi moteris.

Kita garsenybė, priklausanti „Caravan Club“, yra aktorė Helen Mirren, kuriai patinka „ištrūkti iš miesto gyvenimo stumdymosi ir šurmulio, ir praleisti šiek tiek laisvo laiko su savo artimiausiais ir brangiausiais žmonėmis“.

Kita šio klubo narė anglų dainininkė, šokėja ir aktorė Billie Pipper taip pat neslepia dievinanti reguliarius pabėgimus į gamtą.
Billie Pipper

Kiek anksčiau šiais metais taip pat buvo pranešta, kad buvęs bokso čempionas Frankas Bruno nusipirko prabangų stacionarų priekabinį namelį „Ambleside Premier“, kainavusį beveik 54 tūkstančius svarų (69 tūkstančius eurų) ir turintį du miegamuosius, didelę drabužinę ir centrinę šildymo sistemą.

Aktorius Warwickas Davisas taip pat bėgant metams įgijo „daug labai branginamų prisiminimų“, susijusių su priekabiniais nameliais. Jam ir jo šeimai priklausė stacionarus namelis Kembridžšyro grafystėje.

Serialo „EastEnders“ aktorius Steve'as McFaddenas, „BBC One“ muilo operoje vaidinantis storaodį Philą Mitchellą, taip pat labai mėgo tokį keliavimo būdą ir praktikavo jį beveik penkiolika metų. Kaip kalbama, prie jo prisijungdavo ir kartu su aktoriumi filmavimo aikštelėje dirbę kolegos Patsy Palmer ir Adamas Woodyattas.