Lonelyplanet.com pateikia sąrašą 10-ies gražių ir įdomių vietų, kuriose keliautojo piniginė tikrai nenukentės.

1. Estija

Atplaukus keltu iš Stokholmo ar Helsinkio, Estija gali pasirodyti kaip pažadėtoji žemė. Kodėl? Nes už tuos smulkius, kurių turite kišenėse, galite nusipirkti nemažai gėrimų.

Be to, iš svečių namų (hostelio) galite persikelti į viešbutį, nes čia jų kainos nesikandžioja. Tačiau svarbiausia, ką jūs gausite mainais į savo sunkiai uždirbtus pinigus – nuostabi, išskirtinė Europos dalis, kurioje juntama Rytų ir Šiaurės Europos įtaka.

Estijoje įdomi ne tik šalies sostinė – nepakartojamasis Talinas, bet ir mažai žinomos salos Baltijos jūroje, jūros pakrantė ir nuostabi Lahemos nacionalinio parko gamta. Lahemos parkas išskirtinis dar ir tuo, kad tai pirmasis nacionalinis parkas buvusios Sovietų Sąjungos teritorijoje.

2. Hošiminas ir Hanojus Vietname

„The Price of Travel“ (priceoftravel.com) svetainėje sudarytas 31 Azijos miesto reitingas pagal jų kainą patvirtina tai, ką dauguma keliautojų žino jau seniai – norint keliauti pigiau, reikia vykti į Vietnamą.

Ir Hošiminas, ir Hanojus (atitinkamai, trečias ir antras minėtame reitinge) yra tikras rojus taupiam keliautojui: čia maistui, apgyvendinimui ir ekskursijoms per dieną užtenka iki 20 dolerių (apytikriai 19 EUR). Už tokias kainas galėsite pasijusti kaip vietos gyventojai, o tai dar vienas privalumas ir tikslas šių metų kelionėms.

3. Rytų Afrika

Ebolos viruso protrūkis Vakarų Afrikoje, 2015 metais, deja, neigiamai paveikė turizmą ir kituose šio žemyno regionuose. Paradoksalu, bet Londonas, Madridas ir Paryžius yra šimtais kilometrų arčiau nuo mirtinos ligos protrūkio židinių Vakarų Afrikoje, nei turizmo širdis – Rytų Afrika.

Afrikos žemynas yra didžiulis (visos Jungtinės Amerikos Valstijos tilptų į vieną Sacharos dykumą), tad ir sau, ir Rytų Afrikos turizmui padarytumėte didžiulę paslaugą, jei nepabūgtumėte apsilankyti Kenijoje, Ugandoje, Tanzanijoje ar kitose šio regiono šalyse.

Tuo pačiu patirtumėte nepakartojamų įspūdžių ir pamatytumėte didžiuosius pasaulio stebuklus – Didžiojo Lūžių slėnio gamtovaizdžius, gurgždančio smėlio paplūdimius ir gorilas.

4. Naujoji Meksika
Naujoji Meksika

Svajojate apie gražią, aktyvią vietą Amerikoje, kur prieinamos kainos ir kalnai skanaus maisto? Tai Naujoji Meksika. Čia beveik visada sausas ir saulėtas oras. Vietas, kur Albukerke buvo filmuojamas „Bręstantis blogis“, galima apžiūrėti už dyka – tereikės sumokėti už važiavimą troleibusu. O ten nuvykę galėsite pigiai pavalgyti nepakartojamų ispaniškosios kultūros patiekalų.

Kitose šios valstijos vietose galima išbandyti žiemos sportą – paslidinėti kalnuose, pasigrožėti nuostabia gamta – miškais, uolų raižiniais, nemokamai pasilepinti terminiuose šaltiniuose. Visą šią įvairovę galima pamatyti ir patirti vienoje valstijoje už puikų kainos ir kokybės derinį.

Senoji Europa yra nepigi. Laimei, Europoje dar liko kelios vietos, kuriose kad ir iš kur būtum atvykęs, gali pasijusti gan pasiturinčiu. Viena iš jų – Bosnija ir Hercegovina.

Apgyvendinimas, maistas ir tarpmiestinis susisiekimas yra nebrangūs, o pažiūrėti tikrai yra ką – įspūdžių nepritrūksite. Mėgstantys ramesnį, labiau pažintinį poilsį gali aplankyti įspūdingus istorinius miestus – Sarajevą ir Mostarą, o adrenalino mėgėjai gali plaukti plaustais Unos upe arba slidinėti kalnuose. Ši šalis tiks ir norintiems sutaupyti, ir tiems, kurie nemėgsta turistų nuzulintų maršrutų.

6. Galicija Ispanijoje
Ispanija, Galicija

Ispanija? Turistų rojus? Manote, kad nieko naujo nebepamatysite? Klystate. Šalies šiaurės vakaruose esantis Galicijos regionas ko gero yra paskutinė turistų dar neatrasta vietovė Ispanijoje. Šis regionas prasideda iškart už Santjago de Kompostelos, jis išsiskiria uolėtomis pakrantėmis su vaizdingomis įlankėlėmis ir daugybe atokių kaimelių.

Šis regionas vilioja ne tik žemesnėmis kainomis, palyginus su populiariausiomis Ispanijos vietovėmis, bet taip pat ir jūros gėrybių gausa bei kokybe vietos užkandžių baruose.

O jei norite pigiau apsistoti, ieškokite kambarių ar apartamentų su virtuvėle, kad galėtumėte patys gamintis sau valgį.

7. Kvebekas Kanadoje
Kvebekas, Kanada

Šiaurės Amerikos žemyne yra ne tik JAV, bet ir Kanada. Šioje šalyje ypač išsiskiria prancūzakalbė Kvebeko valstija ir pats Kvebeko miestas. Čia galima pajusti Senosios Europos dvasią.

Per kelias dienas galite apvaikščioti gražųjį Kvebeko senamiestį, kuris yra įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą, užkąsti vietos bistro, o gal net pasiklysti gražiosiose akmenimis grįstose gatvelėse.

Taip pat rekomenduojame apsilankyti stebėtinai arti miesto esančiame Montmorensio miške ir Žako Kartjė nacionaliniame parke – pailsėsite nuo miesto nuostabios gamtos prieglobstyje.

8. Kosta Rikos Karibų jūros pakrantė

Jei svajojate pajusti visą Kosta Rikos žavesį, bet išvengti turistų minių, siūlome nuvykti į šalies Karibų jūros pakrantę. Čia rasite dar tik besivystančią vietovę, kuri turistų šurmulį pajus gal tik po kelerių metų.

Galėsite stebėti vėžlius Tortugero nacionaliniame parke, plaukioti plaustais Pakuarės upe ir stebėti povandeninį pasaulį nardydami prie Manzanilo rifų.

Jei norite paplaukioti banglente ir pasilepinti juodo smėlio paplūdimiuose, keliaukite į pietrytinę pakrantę. Kol kas čia daugiausiai lankosi savarankiški keliautojai ir paukščių stebėtojai.

9. Rytų Timoras
Rytų Timoras

Jei svajojate apie mažai žinomą, bet finansiškai prieinamą kryptį, jums gali tikti Rytų Timoras. Sostinėje Dilyje, kuris yra gan kosmopolitiškas, viešbučiai gana brangūs, tad rekomenduojame išsinuomoti paplūdimio trobelę Atauro saloje arba apsigyventi pas vietos gyventojus kalnų kaimelyje.

Nepaisant vis iškylančių saugumo problemų, keliavimas Rytų Timore gali priminti senų laikų nuotykius – duobėti keliai ir sausakimšas vietos transportas.

Užtat grįžę galėsite iš aukšto žiūrėti į daugelį keliautojų, kurie giriasi išmaišę visą Aziją, bet ko gero nėra net girdėję apie Rytų Timorą.

10. Vakarų Australija
Pertas, Australija

Dėl valiutų svyravimų Australijos doleris dabar užsieniečiams kainuoja pigiau nei pastaruosius kelerius metus, užtat patiems australams tenka atidėti keliones į užsienį.

Rekomenduojame apžiūrėti pasakiškus Vakarų Australijos kraštovaizdžius. Čia mažiau turistų, o už kosmopolitiškojo Perto apstu gamtos grožybių – uolėtų pakrančių, vynuogynų ir pan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)