Štai sąrašas viešbučių, kurie matė paskutines įžymybių gyvenimo akimirkas.

1. „Chateau Marmont“, Vakarų Holivudas, Kalifornija

Aktoriui, komikui Džonui Belušiui (John Belushi) paskutinioji atėjo „Chateau Marmont” viešbutyje 1982-ųjų kovą, kai šis perdozavo narkotikų. Jam buvo tik 33-eji.

Visą naktį gėręs ir vartojęs narkotikus su draugais Robertu de Niro ir Robinu Viljamsu, Belušis prieš eidamas gulti susileido dar vieną amfetamino ir heroino mišinį. Tačiau iš miego taip niekada ir nepabudo – apie vidurdienį atėjęs jo asmeninis treneris rado aktorių negyvą. Deja, bandymai jį atgaivinti buvo nesėkmingi.

2. „Lorraine” motelis, Memfis, Tenesio valstija
„Lorraine” motelis, Memfis, Tenesio valstija (JAV)

1968-ųjų balandžio 4 dieną mirė kovos už afroamerikiečių pilietines teises lyderis ir Nobelio premijos laureatas Martinas Liuteris Kingas Jaunesnysis. Jis buvo nušautas stovintis savo kambario balkone „Lorraine” viešbutyje. M.L. Kingui tada buvo 39-eri.

Žudikas, kuris pasirodė esąs pabėgėlis iš Misūrio valstijos pataisos namų dėl šio nusikaltimo nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Dabar „Lorraine” motelyje įkurtas Nacionalinis pilietinių teisių muziejus.

„Lorraine” motelis, Memfis, Tenesio valstija (JAV)

3. „Elzaso” viešbutis (Hôtel d'Alsace ) Paryžiuje, Prancūzijoje

Airių rašytojas, dramaturgas, poetas Oskaras Vaildas po ilgos ligos mirė šiame viešbutyje 1900-ųjų lapkritį, kai jam buvo 46-eri. Nepaisant to, kad buvo aukštinamas dėl savo kūrybos, Vaildas kurį laiką sėdėjo kalėjime dėl homoseksualizmo ir pedofilijos ir mirė beveik be skatiko.

Sunkus gyvenimas kalėjime atsiliepė rašytojo sveikatai ir šis nepasveiko net ir paleistas į laisvę. Per kelias savaites jo būklė tapo kritiška, ir būtent šiuo metu rašytojas laidė sąmojingiausias replikas jį lankiusiems draugams. Pavyzdžiui, mirties patale, būdamas visiškas skurdžius, Vaildas gurkšnojo šampaną juokaudamas, kad net negali sau leisti taip prabangiai numirti…

4. „Ritz-Carlton” viešbutis Sidnėjuje, Australijoje

Šis viešbutis, dabar pervadintas „Stamford Plaza” vardu, yra populiari garsenybių vieta apsistoti viešint Sidėjuje. 1997-aisiais 524-ajame šio viešbučio kambaryje buvo rastas grupės „INXS” vokalisto Maiklo Hutchence lavonas. 37-erių metų dainininkas pasikorė ant odinio diržo būdamas visiškai nuogas. Kambaryje mėtėsi narkotikai ir alkoholio buteliai.

Vyro mirtis buvo oficialiai pripažinta kaip savižudybė, tačiau dainininkas nepaliko jokio atsisveikinimo laiško ir netgi buvo sutaręs pusryčiauti su savo buvusia mergina. Todėl daugelis tiki, kad jo mirtis atsitiktinė. Kadangi Hutchence buvo rastas nuogas, spėjama, kad jis smaugėsi masturbuodamasis, taip siekdamas stipresnio orgazmo.

5. „Seminole Hard Rock” viešbutis ir kazino Majamyje, Floridoje

Ana Nikolė Smit (Anna Nicole Smith) buvo rasta be sąmonės savo viešbučio kambaryje, kur visą savaitę kentėjo nuo gripą primenančių simptomų. Tačiau net ir tokios būklės įžymybė atsisakė medicininio gydymo ir savarankiškai vartojo vaistus. Nuo nuolatinių vaistų injekcijų ant jos sėdmenų atsirado pūliuojanti infekcija, viešbučio kambarys buvo nusėtas „SlimFast” skardinėmis, „Tamiflu” pakuotėmis ir tabletėmis.

Dieną prieš mirtį Nikolės temperatūra siekė beveik 40,5 o C. 2007-ųjų vasario 8-ąją jos agonija baigėsi. Ekspertizė parodė, kad garsenybės kraujyje buvo 9 skirtingų vaistų pėdsakų, tarp kurių ir chloro hidratas – raminamieji, prisidėję ir prie Merlinos Monro perdozavimo 1962-aisiais.

6. „Landmark” viešbutis Los Andžele, Kalifornijoje

Džanis Džoplin (Janis Joplin) paskutinioji atėjo įrašinėjant savo albumą 1970-ųjų spalio mėnesį. Po lemtingos heroino dozės dainininkė buvo rasta gulinti ant „Landmark” viešbučio grindų Los Andžele (dabar viešbutis vadinasi „The Highland Gardens”).

Paskutiniąją savo gyvenimo dieną ji praleido įrašų studijoje, o vakare nuėjo išgerti su vienu iš grupės narių. Paskutinį kartą ją matė viešbučio vestibiulyje keičiantis pinigus, kad nusipirktų cigarečių.

Kai susileido heroiną, Džoplin iškart susmuko ant žemės. Pasirodo, narkotikas buvo beveik 8 kartus stipresnis, nei dainininkė pratusi, todėl jos perdozavimas buvo visiškai atsitiktinis. Džoplin buvo tik 27-eri.

7. „Ambassador” viešbutis, Los Andželas, Kalifornija

Praėjus vos kelioms valandoms po pergalės preliminariniuose Kalifornijos demokratiniuose rinkimuose, Robertas F. Kenedis buvo nušautas. Žmogžudystė įvyko 1968-ųjų birželio 5-osios naktį viešbučio „Abmassador“ virtuvėje. Šis politikas – taip pat nužudyto Jungtinių Valstijų prezidento Džono F. Kenedžio brolis.

Už žmogžudystę nuteistas 24-erių metų Palestinos imigrantas Sirhan Sirhan, iki šiol atliekantis bausmę kalėti iki gyvos galvos. 2005-aisiais „Ambassador” viešbutį nugriovė ir dabar šioje vietoje stovi šešios mokyklos, pavadintos Roberto F. Kenedžio vardu.

8. „Swissotel Nai Lert Park” viešbutis, Bankokas, Tailandas

Turint omenyje Deivido Karadaino (David Carradine) mirties aplinkybes, akivaizdu, kad lavoną radusi viešbučio kambarinė tikrai buvo sukrėsta.

2009-aisiais Karadainą rado pakartą sandėliuke surištomis rankomis, genitalijomis bei užkimšta burna. Teigiama, kad aktorius turėjo keistų seksualinių polinkių, pavyzdžiui, autoerotinė asfiksija (savęs pasmaugimas), todėl nepaisant įrodymų, kad kambaryje nebūta jokių pašalinių žmonių, ši mirtis nelaikoma savižudybe.

72-ejų sulaukęs amerikiečių aktorius labiausiai žinomas dėl savo įkūnyto personažo septyniasdešimtųjų TV seriale „Kung Fu”, taip pat dėl Bilo vaidmens Quentino Tarantino filme „Nužudyti Bilą” („Kill Bill”).

9. „Ritz” viešbutis Paryžiuje, Prancūzijoje

Stiliaus ikona Koko Šanel (Coco Chanel) gyveno prabangiame „Ritz Carlton” viešbutyje 30 metų, o 1971-aisiais ten pat ir mirė, sulaukusi 87-erių. Laikoma viena geriausių XX amžiaus dizainerių, Šanel išgarsėjo čarlstono laikų suknele („maža juoda suknelė”), taip pat sukūrė vienus populiariausių kvepalų visame pasaulyje „Chanel No. 5”.

Šanel savo mirties valandą viešbučio kambaryje kūrė naują pavasario kolekciją. Pasijutusi nekaip, dizainerė prigulė ant lovos ir ramiai mirė miegodama. Oficiali jos mirties priežastis nežinoma.

10. „Chelsea” viešbutis, Niujorkas

AOP nuotr.

Sidas Vicious – liūdnai pagarsėjęs britų pankroko grupės „The Sex Pistols” bosistas. Prieš mirtį atlikėjas buvo apkaltintas savo 20-metės merginos Nensės Spungen nužudymu. Muzikantas subadė jai pilvą peiliu, abiems būnant smarkiai apsvaigus nuo narkotikų. Nensė mirė ant „Chelsea” viešbučio vonios grindų.

Vicious policijai pateikė prieštaringų parodymų – akivaizdu, kad pats negalėjo prisiminti, ar nužudė Nensę ar ne, kadangi jos mirties akimirką buvo per daug apsvaigęs nuo narkotikų.

Tačiau šios poros istorija Nensės mirtimi nesibaigia. 1979-ųjų lapkritį 21-erių metų Vicious tyčia perdozavo heroino. Po mirties jo motina rado tokį raštelį:

„Mes sudarėme mirties paktą, ir turiu jo laikytis. Prašau, palaidokite mane šalia mano brangiosios, vilkintį odinę striukę, džinsus ir mano motociklininko batus. Iki"

Deja, kartu jų niekas nepalaidojo, kadangi Nensė buvo žydė, o Sidas ne.