110
Kitas

9. Šiurpusis tranzuotojas

Keliauk į Londoną su Perpasaulį.lt! Geriausių skrydžių pasiūlymų ieškok čia.

10. Rėkianti kaukolė Bettiscombe dvaro rūmuose

Tai įvyko 19 amžiuje, kai Džonas Frederikas Pinėjus (John Frederick Pinney) grįžo su į nelaisvę pakliuvusiu jaunuoliu iš kelionės po vakarų Indiją į Bettiscombe kaimo dvaro rūmus. Netrukus po atvykimo, vergas pasimirė ir kilo sąmyšis, kad jo siela negalės nurimti, kol jo kūnas nebus nugabentas į gimtąją šalį. Vis dėlto D. F. Pinėjus, kaip tikras vergovės šalininkas, atsisakė tą padaryti. 

Kaip toliau pasakojama, iškart po to, kai vyras buvo palaidotas, kaimo gyventojai pradėjo girdėti siaubingus riksmus, sklindančius iš netoliese esančių kapinių. Tie riksmai priminė bepročio vyro kančias, kurias sunku net įsivaizduoti. Apimtas didelės panikos, D. F. Pinėjus iškasė vyro kūną ir paslėpė jį savo mansardoje. Štai tuomet viskas tik dar labiau pablogėjo. 

Kai kūnas suiro, D. F. Pinėjus suprato, kad kaukolė neša jam nelaimes, tačiau jei būtų ją išgabenęs iš namų, ji būtų pradėjusi rėkti dar siaubingiau nei kada nors anksčiau. Taigi, jis neturėjo kito pasirinkimo, kaip ją laikyti savo namuose, tačiau dabar kaukolė neduoda ramybės jo palikuoniams, išdrįsusiems išmesti ją iš namų. 

110
Kitas

9. Šiurpusis tranzuotojas