Priežastis, kodėl verta aplankyti šį Rojaus kampelį, paprašėme įvardinti egzotinių kelionių organizatoriaus „Voyage-Voyage“ vadovės Ingridos Navickaitės.
Ingrida Navickaitė

1. Puikus klimatas

Taip, ir netgi ištisus metus! Kai Lietuvoje lyja, darganota, siaučia pūgos ir kalena speigas, Maldyvuose galite mėgautis saule ir šiluma. Pusę metų čia yra visiškai sausas sezonas, kitą pusę įkaitusį orą keliskart per dieną atgaivina trumpos tropinės liūtys.

2. Geriausi paplūdimiai

Maldyvuose - patys gražiausi paplūdimiai. Niekur kitur nerasite tokio balto smėlio, be to, čia galėsite prisirinkti nuostabių kriauklių ir stebėti mažų juokingų krabukų gyvenimą.

3. Krištolo skaidrumo vanduo ir užburiančios spalvos

Tai, ką matote atvirukuose ir nuotraukos, yra tiesa. Užburiantys vaizdai prasideda dar lėktuve, kai pro langą tamsiai mėlyname Indijos vandenyno fone ima ryškėti smaragdinės koralinių rifų suformuotos salos. Šito vaizdo nepamiršite niekada. Krištolo skaidrumo vanduo atskleidžia visas vandenyno paslaptis. Be to, kaip juokauja merginos, tik Maldyvuose įbridus į vandenį iki kaklo tu gali matyti, kokios spalvos yra tavo kojų nagų lakas.

4. Nardymas

Žavi povandeninis pasaulis? Tuomet nerkite į dugną! Čia jus pasitiks gausybė spalvotų žuvyčių, kokias matėte tik akvariumuose, paslaptingi koraliniai rifai, o gal netgi pasiseks sutikti aštuonkojį ar milžinišką vėžlį. Jeigu niekada nesate nardę – ne bėda. Maldyvuose bet kurio viešbučio vandens pramogų centre per 4 dienas gali gauti nardymo sertifikatą, nes čia yra geriausi pasaulyje nardymo centrai. Maldyvai yra pripažinti pasaulyje kaip geriausia vieta išvysti gyvenimą po vandeniu.

5. Tobula vieta Medaus mėnesiui

Maldyvai - jau keliasdešimt metų yra populiariausia pasaulyje medaus mėnesio praleidimo vieta. Į šias salas mažiausiai žmonių atkeliauja po vieną, nes Maldyvai yra subalansuoti dviems. Be to, tik Maldyvuose sugalvojęs šiandien gali susituokti jau rytoj.

6. Rojus Žemėje

Ypatinga Maldyvų salų padėtis bei gamtinės sąlygos leido sukurti įvaizdį apie Rojų Žemėje. Juk kokia kita mintis dar gali ateiti į galvą, pamačius smaragdinį vandenį, auksinius paplūdmius ir palmių lapais dengtus namukus ant vandens?

7. Garsiausi pasaulio SPA ir viešbučiai

Maldyvus sudaro 1190 salelių. 109 yra įsikūrę viešbučiai ir SPA centrai. Čia rasite prabangiausius pasaulio ženklus, nes jiems yra prestižas būti Maldyvuose.

8. Čia ilsisi žvaigždės

Ten, kur prabanga, ten ir didžiausios pasaulio garsenybės. Maldyvuose mėgsta ilsėtis Dita Von Teese, Richard Bransonas, Madonna, ir net pats Princas Williamas ir Kate Middleton! Tad grįžę namo galėsite pasigirti, kad paplūdimyje gulėjote kokios nors įžymybės pašonėje. Na, teisybės dėlei reiktų pasakyti, kad tokio kalibro žvaigždės renkasi pačius prabangiausius viešbučius ir labai vertina privatumą. Bet kartais jie ieško paprastos kasdienybės ir tobulo atsipalaidavimo, tad nenustebkite jei, netyčia juos sutiksite.

9. Auksinis įdegis

Šokoladinį įdegį mėgstančios moterys saule čia gali mėgautis nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro. Žinoma, nepamirštant kremo nuo saulės, kuris čia yra privalomas. Tačiau gulint po palme, glostant švelniam jūriniam vėjui, saulės bučiniai bus tarsi aksominiai.

10. Jūros gėrybių kokybė

Atostogaujant kokybiškas maistas yra vienas svarbiausių dalykų. Ko galite tikėtis Maldyvuose? Atsivalgyti šviežutėlių jūros gėrybių! Nes toks tunas, kokį mes valgome Lietuvoje, Maldyvuose yra šeriamas žuvims žvejybos metu.

Iš Vilniaus Maldyvų sostinę Malę patogiausia pasiekti skrendant „Turkish Airlines“ avialinijomis. Ketverius metus iš eilės geriausiomis oro linijomis Europoje tituluojama aviakompanija iš Vilniaus į Malę per Stambulą skrenda 5 kartus per savaitę. Skrydis iki Stambulo trunka 2,5 val., iš Stambulo į Malę – 7 valandas.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)