1. Jodinėjimas arkliais Turkijoje

Persai pavadino regioną Kapadokija – „gražių arklių kraštu“, nes laukiniai poniai, stulbinamo grožio gilūs kanjonai, keist formų uolos – puiki vieta jodinėjimui su arkliais. Yra kelionių grupėms, kurių metų aplankomi gražūs slėniai, nuošalūs kaimai.

Kadangi kasdien mažiausiai šešias valandas jojama, į šią kelionę geriau leistis bent kiek patyrusiems keliautojams. Kas naktį keliautojai patys statosi nakvynei vigvamus, valgo ant vidury palapinės ištiesto kilimo. Galima apsinakvoti ir svečių namuose ar nedideliame viešbutyje.

2. Ilgi žygiai Balkanuose

Galima eiti pėsčiomis ar važiuoti dviračiais prieš dvejus metus atidarytu 1 000 km ilgio maršrutu – iš Slovėnijos Alpių, į šiaurė nuo Makedonijos, per Kroatiją, Bosniją ir Hercogoviną, Serbiją, Juodkalniją ir Albaniją. Galimi trys variantai: Baltasis takas kalnais, Žaliasis takas – idealus dviratininkams ir lengviausias – Žydrasis takas palei Dalmatijos regiono pakrantę.

3. Laukinė gyvūnija Ispanijoje

Kadaise pusėje Iberijos pusiasalio knibždėjo Iberijos lūšių. Dabar tai rečiausias kačių šeimos atstovas pasaulyje, jų yra tik dviejose vietose – pakrantės Donjanos nacionaliniame parke į pietus nuo Sevilijos ir Anducharo gamtos parke į šiaurę nuo Andalūzijos.

Parkuose siūlomi safariai, žygiai su vadovais, o norintiems pamatyti laukines lūšis organizuojamos savaitės kelionės su vadovais, kuriose sužinosite viską apie laukinių lūšių gyvenimą, galbūt netgi pamatysite laukinių muflonų (laukinių avių rūšis) ir ispaniškų imperatoriškųjų erelių.

4. Kelionė dviračiais per Rumuniją

Transilvanija su gūdžiais miškais, aukštais kalnais ir UNESCO saugomais kaimais, kuriuose gyvenimas nesikeitė daugelį amžių, garsėja didžiuliais gamtos plotais, įdomia istorija ir kultūra.

5. Plaukimas baidarėmis Estijoje

Estijos Baltijos jūros pakrantė – laukinė, nepaliesta. Dauguma iš Estijos 1 500 salų, kurios šeštą dešimtmetį buvo naudojamos sovietų kariniams bandymams, yra gamtos ir laukinės gyvūnijos karalystės. Baidarėmis praplauksite tarp salų, kuriose stovi rusiškų sargybos bokštelių liekanos, apleisti namai ir daugybė paukščių.

6. Kelionės Slovakijos kalnais

Mėgstantiems kalnus yra daugybė kelionių variantų Europoje. Pigesnė Alpių alternatyva – Slovakijos Aukštieji Tatrai, stovintys pasienyje su Lenkija. Juose – 20 viršukalnių, kurių aukštis – apie 2 500 km. Akmenuotos viršukalnės, slėniai su spindinčiais ežerais – dovanos už skaudančius raumenis.

7. Plaukimas kanjonais Korsikoje

Gražuolė Prancūzijos sala nuo seno vertinama stilingų paplūdimių mėgėjų, bet joje yra dar ir daugiau nei 50 kalnų viršukalnių, kurių aukštis apie 2 km, taigi Korsikoje galima ir eiti į žygius per kalnus, o dar viena smagi nepamirštama pramoga – plaukimas kanjonais.

8. Nardymas ir žygiai pėsčiomis Islandijoje

Islandija garsėja vulkaniniu kraštovaizdžiu, ledynais ir geizeriais. Nardymas Silfros gėlo vandens tarpeklyje – nepamirštamas potyris. O kur dar Skogos upė ir 60 m aukščio Skogafoss krioklys, jaukios trobelės kalnuose.

9. Kelionė automobiliu Norvegijos kalnais

Kalnai, fiordai, nuošalūs kaimai, ramūs pakrantės keliai – tuo unikali Norvegija. Vykite vasarą, kai dienos ilgos. Palapinę galima statyti kur norite (tai leidžiama), bet yra ir puikių stovyklaviečių bei kalnų trobelių. Vienas iš įspūdingiausių maršrutų automobiliu – iš Bergeno į Tronhaimą. Pakeliui pravažiuosite aštuonis salas jungiančius tiltus, jei pasiseks, pamatysite ruonių ir banginių.

10. Kopimas į apledėjusius šlaitus Šveicarijoje

Tiems, kas nebijo šalčio, siūloma savaitė alpinizmo ir kopinėjimo ledynais Šveicarijos Alpėse. Alpės – tobula vieta žiemos nuotykiams. Tiesa, šiai kelionei reikalinga patirtis, bet yra ir kopinėjimo ledynais kelionė pradedantiesiems.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)