1. Ką kelionėje daryti su 20 eurų?

Turėdamas tokį biudžetą po 10 eurų skirčiau transportui ir dienpinigiams. Tada jau spręsčiau, ką daryti. Jeigu keliaujate Lietuvoje, ir su didesniu biudžetu siūlyčiau elgtis panašiai.

2. Kada keliauti vienam, kada su šeima, o kada su draugais?

Visi keliavimo būdai yra tinkami, tik priklauso nuo kelionės tikslų. Manau, kad pradėjus keliauti intensyviau atsiranda įvairesnių išvykų poreikis. Visų pirma renkantis kelionių kompanioną kiekvienam patarčiau klausyti savo širdies balso.

3. Autobusas ar automobilis?

Smagiausios kelionės, kurias esu patyręs, yra tos, kurių metu su didele žmonių grupe keliavome autobusu. Vis dėlto dabar keliaudamas renkuosi automobilį, nes keliauju kaip fotografas ir dažniausiai tenka vežtis daug įrangos.

4. Namuose pagaminti sumuštiniai ar kavinės maistas?

Tam, kad taupyčiau laiką, keliaudamas dažniausiai renkuosi namuose gamintus sumuštinius. Vis dėlto, jeigu keliaujama mažiau įtemptu maršrutu, tinkami abu variantai. Džiaugsmo suteikia tiek pasisėdėjimas kavinėje, tiek jaukus piknikas prie vandens telkinio.

5. Fotoaparatas ar išmanusis telefonas?

Nors naudoju abu, tačiau kaip fotografas dažniausiai renkuosi fotoaparatą. Vis dėlto yra tekę važiuoti ir į užsienio keliones, kurių metu turėjau tik išmanųjį telefoną. Kalbant apie profesionalų darbą, bent jau kol kas fotoaparatas yra geresnis pasirinkimas. Telefonas, koks jis bebūtų išmanus, idealiai fotografuoja tik idealiomis apšvietimo sąlygomis. Jeigu reikia fotografuoti prieblandoje, patalpoje ar užfiksuoti greitai judantį objektą, telefonu padaryta nuotrauka dažniausiai būna beviltiška.

Vytautas Kandrotas

6. Populiarios ar retai lankomos vietos?

Po Lietuvą keliauju jau dešimt metų, todėl rinkčiausi retai lankomus objektus. Rečiau keliaujančiam žmogui pirmiausia reikėtų pamatyti tai, ką Lietuva turi geriausio ir kas yra šalies vizitinės kortelės.

7. Asmenukių lazda ar praeivių pagalba?

Jeigu fotografuoji veidrodiniu fotoaparatu, su asmenuke ir asmenukių lazda yra šiek tiek sudėtinga. O jeigu rimtai, visada smagu pakalbinti šalia esančius žmones, todėl rinkčiausi praeivių pagalbą ir rekomenduočiau tai daryti kitiems keliaujantiems žmonėms.

8. Viešbutis ar palapinė?

Kempingas, nes jame gali suderinti nakvynę palapinėje su viešbučio teikiamais patogumais.

Vytautas Kandrotas

9. Nacionalinis parkas ar senamiestis?

Šiuo metu – nacionalinis parkas, nes tokiose vietose įrengta tikrai gera infrastruktūra, galima pabūti gražioje gamtoje, pamatyti sutvarkytus lankomus objektus.

10. Trys dalykai, kuriuos reikia parodyti užsieniečiui draugui Lietuvoje.

Kiekviena valstybė turi vizitines korteles, tad Lietuvoje tos vietovės taip pat yra nusistovėjusios. Žinoma, reikėtų parodyti Gedimino pilies bokštą, Trakų pilį ir Neringos kopas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)