Providensialeso sala, Terksas ir Kaikosas

Tikras Karibų jūros brangakmenis garsėja kilometrais koralinių rifų, baltutėliais paplūdimiais su turkio spalvos vandeniu ir puikiais 5 žvaigždučių viešbučiais, kuriuose mėgsta ilsėtis Holivudo žvaigždės.

Maui, Havajai, JAV

Bambukų miškai, juose pasislėpę kriokliai, auksinis vietos paplūdimių smėlis traukia į antrą didžiausią Havajų archipelago salą gamtos mylėtojus. Kelias palei šiaurės rytinę Maui pakrantę – vienas iš gražiausių peizažų pasaulyje.

Roatanas, Hondūras

Šiltuose Karibų jūros vandenyse – puikiausios sąlygos nardyti. Šiame regione nėra brangu, tad Roatano sala tapo tikra narų Meka – kas antras gyventojas čia iš Kanados arba JAV. Jodinėjimas arkliais pakrante – viena iš pagrindinių pramogų.

Santorinis, Graikija

Ši balta ir mėlyna Graikijos sala – vienas iš kampelių žemėje, kuriuos būtina aplankyti. Ji garsėja nuostabiais saulėtekiais, šiltu tamsiu smėliu, pasakiškais kaimeliais, dėl kurių ši sala tapo tikru Viduržemio jūros perlu.

Ko Tao, Tailandas

Šioje Tailando saloje praktiškai niekada nebūna prasto oro – saulė čia šviečia maždaug 300 dienų per metus. Nuostabūs paplūdimiai su nepamirštamais saulėlydžiais, maudynės su jūrų vėžliais tikrai paskatins pamiršti miesto šurmulį ir kasdienybę.

Madeira, Portugalija

Vešlūs sodai, katalikų bažnyčios, kvapą gniaužiantys vaidai nuo uolų, liepteliai, nutiesti į vandenyną, seniais traukia turistus į Madeiros salą. Viena iš salos garsenybių – muskusinis vynas.

Balis, Indonezija

Seniai viso pasaulio turistų mėgstama Indonezijos Balio sala garsėja baltu smėliu, vešlia augalija džiunglėse, nuostabiais kriokliais ir daugybe šventyklų, kuriomis žavisi romantikai.

Mauricijus, Afrika

Mauricijus – sala su snaudžiančiais ugnikalniais yra ramioje Indijos vandenyno pietvakarinėje dalyje. Sala vilioja turistus triukšmingu uostu, turgeliais su vietos delikatesais, maudynėmis kriokliuose, švarutėliais tūkstančius kilometrų besidriekiančiais paplūdimiais.

Bora Bora, Prancūzijos Polinezija

Viena iš gražiausių salų, pagrįstai vadinama rojaus kampeliu. Poilsiautojų mėgstama sala gali pasigirti turkio spalvos lagūnomis, oranžiniais saulėlydžiais, nepakartojama jūrų fauna ir aukšto lygio prancūziškais restoranais.

Fernando de Noronja, Brazilija

Vulkaninės kilmės archipelage, esančiame už 350 km nuo Brazilijos šiaurės rytų pakrantės, yra 21 sala, jas saugo UNESCO. Turistai įvertino unikalias salas už baltą smėlį, šiltą, skaidrų vandenį paplūdimiuose, kuriuos mėgsta ir jūrų vėžliai bei delfinai.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)