Portalas mothertrip.com sudarė dešimties geriausių vietų gyventi sąrašą, jei norėtumėte išvengti karo pasaulyje.

10. Šveicarija

Ilga Šveicarijos neutraliteto istorija ir jos nuošali padėtis tarp Alpių slėnių lemia tai, kad ši šalis yra saugus pasirinkimas, net turint omenyje, kad ji ribojasi su nemažai kaimyninių valstybių. Svarbu ir tai, kad kaimynė Austrija taip pat laikoma neutralia.

9. Kosta Rika

Kosta Rikoje – stabili demokratija, išformuota kariuomenė ir nacionalinė neutraliteto politika. Ji taip pat užima aukštas vietas pasauliniame taikos indekse, laimingos planetos indekse ir pasitenkinimo gyvenimu indekse. Nors ji išsidėsčiusi audringo regiono viduryje, vis dėlto esti kur kas blogesnių vietų likti, jei pasaulyje įsipliekstų karų liepsnos.

8. Papua Naujoji Gvinėja

Papua Naujojoje Gvinėjoje vis dar esti regionų, kurie atrandami pirmą kartą. Šioje kalnuotoje šalyje – vienos labiausiai izoliuotų vietų pasaulyje. Nukeliaukite ten ir atsidursite viename iš nedaugelio kampelių, kur galite visiškai atsiskirti nuo išorinio pasaulio.

7. Kanada

Kanada yra antra pagal dydį valstybė pasaulyje, ji ribojasi su tik viena šalimi – JAV – ir tai yra taiki siena. Tai reiškia, kad Kanada – visai nebloga vietelė pasislėpti, jei reikia. Maža to, Kanada praktiškai neturi priešų, užima aukštą vietą pasauliniame taikos indekse ir yra pakankamai rami šalis.

6. Seišeliai

Ši šalis puikiai izoliuota nuo viso likusio pasaulio Indijos vandenyno viduryje ir yra ideali vieta pamiršti visus rūpesčius. Svarbiausia – nuošalumas. O konfliktai – perregimi kaip vanduo.

5. Suomija

Suomija didžiuojasi ilga bandymų likti tarptautinių konfliktų nuošalyje istorija, ji pripažįstama neutralia ir visuomet būna tarp 10 taikiausių pasaulio valstybių pagal pasaulinį taikos indeksą. Šalies geografinė padėtis šiaurėje taip pat reiškia, kad tolimesniuose regionuose galima puikiai pasislėpti.

4. Tuvalu

Izoliuota Mikronezijos viduryje, Tuvalu yra tarp saugiausių ir tolimiausių pasaulio valstybių. Tai trečia mažiausiai apgyvendinta valstybė pasaulyje ir ketvirta pagal mažumą. Yra tik kelios kitos vietos, labiau nutolusios nuo pasaulio triukšmo nei Tuvalu.

3. Islandija

Žinoma, Islandija neturi sienų, yra pakankamai toli, kaip šalis yra ganėtinai stabili ir iš principo neturi priešų pasaulyje. Čia gyvenantys žmonės – laimingi, šalis visuomet užima aukštą padėtį pasauliniame taikos indekse. Jei kiltų pasaulinis konfliktas, Islandija būtų viena tų stabilių valstybių, kurios nesimestų į konflikto sūkurį.

2. Butanas

Įsikūręs tarp Himalajų kalnų, Butanas yra vienas labiausiai izoliuotų kraštų pasaulyje. Jis taip pat pasižymi kone stabiliausia pusiausvyra tarp modernizacijos ir senosios kultūros puoselėjimo. Religingi žmonės tiki taikiu visų konfliktų sprendimu, ir nors pati šalis yra problemiškame regione, ji išlieka apsaugota geografiškai.

1. Naujoji Zelandija

Naujoji Zelandija yra veikiausiai labiausiai izoliuota ir išsivysčiusi valstybė pasaulyje. Ji neturi sienų su niekuo, yra toli nuo bet kurios kitos šalies, neturi realių priešų, džiaugiasi saugia demokratine sistema ir turtingu kraštovaizdžiu su galybe atokių vietų pasislėpti. Maža to, pasauliniame taikos indekse ji užima pirmąją vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)