„Lietuviškų atostogų“ gidai – Delfi kelionių ambasadorius Orijus Gasanovas ir reperė Viktorija Vyšniauskaitė-Cheri šioje laidoje nepraleido progos apsilankyti „blogo vyruko“ – vietos milijonieriaus – kurtame 6 žvaigždučių viešbutyje.

O kokia gi kelionė be gero poilsio? Taigi po pirmoje laidoje aplankyto 5 žvaigždučių viešbučio dabar keliautojai užsuko į viena žvaigždute mažiau įvertintus, bet ne ką prastesnius viešbučio apartamentus. Viešbutis „Melia Sunny Beach“ ryte poilsiautojams siūlo gausų pusryčių stalą – rinktis išties yra iš ko – šviežutėliai vietoje kepami blynai, omletai, mėsa, bandelės, vaisiai, ir už visa tai nereikia papildomai mokėti, jei esate viešbučio svečias.

Lietuviškos atostogos. Bulgarijoje milijonierius pasistatė pilį ir bankrutavo

Kokioje aplinkoje teks praleisti naktį? Viešbutyje skoningai, nors ir kukliai įkurtuose kambariuose turistams skirtos patogios lovos. Na, o vaizdas pro langą tiesiog užburia.

„Man labai patinka savo draugėms sukelt pavydą. Žiūrėkite, kokį vaizdą turiu“, – išėjusi į balkoną žavisi reperė Viktorija Cheri.

Didžiuliame balkone svečiai gali ne tik grožėtis vaizdais, jūra, bet ir išdžiovinti drabužius, mat čia išties apie viską pagalvota; o kur daugiau džiovinti maudymosi drabužius, grįžus iš baseinų zonos?

O. Gasanovas ir V. Vyšniauskaitė suskaičiavo, kad vandens pramogų zonoje poilsiautojų laukia net septyni baseinai, aštuoni dušai, persirengimo kabinos, skėčiai, ir visa tai – nemokama viešbučio svečiams. O kur dar vaikų kambarys, ten mažieji padaužos gali išsidūkti į valias, ir tėvams dėl jų priežiūros nereikės sukti galvos.

Viešbutis siūlo ramų poilsį ne tik prie gausybės baseinų, bet ir prie ošiančios jūros

„Viešbučio „Melia Sunny Beach“ paplūdimio klube turėdamas apyrankę gali imti valgių, gėrimų, gultų ir visą dieną praleisti paplūdimyje“, – paaiškina į lietuvių mėgstamą poilsio vietą užsukęs O. Gasanovas.
„Dviejų aukštų baras su stogo terasa ir nuostabiais barmenais, vasariškas dušas, gultai, skėčiai nuo saulės“, – savo pastebėjimais dalijasi reperė V. Vyšniauskaitė.

Norintiems aktyvesnio ar pažintinio poilsio tereikia kreiptis į kelionių organizatorių siūlomą gidą. O nusigauti į norimą vietą savarankiškai galima ir taksi automobiliu; brangiausiai teks mokėti, jei norėsite važiuoti vos kilometrą – apie 1,5 euro.
„Nuolaida taikoma, čia brangiausiai kainuoja kilometras. Lietuviams visuomet taikau nuolaidas“, – šypsosi šalia viešbučio klientų laukiantis taksi vairuotojas.

O. Gasanovas ir V. Vyšniauskaitė, pasinaudoję viena vietinių gidų rekomendacija, nusprendžia pasidairyti po apylinkes ir užsukti į seniausią Bulgarijos miestą – Sozopolį.

„Šio miesto pavadinimas reiškia išgelbėjimą. Sozopolis tikrai yra išgelbėjimas nuo nuobodulio“, – dalijasi V. Vyšniauskaitė-Cheri.

Mieste ne tik sklando viduramžių dvasia ir šiurpios legendos apie vampyrus, bet ir galima pasinerti į dviprasmiškus jausmus keliančią šiuolaikinę pasaką. Atvykusiems turistams rekomenduojama savo akimis išvysti pilį, kurioje niekada negyveno karaliai ar princesės. 1990 metais pastatytas statinys išoriškai atrodo lyg iš viduramžių išsaugota viduramžių pilis, tačiau išties tai – modernus pastatas. Jį statė vietinio milijonieriaus užsakymu ir sakoma, kad tai prieštaringos reputacijos veikėjo Georgi Tumpalovo gyvenimo projektas.

Bankrutavusio milijonieriaus svajonė

Vyras planavo čia sukurti 6 žvaigždučių viešbutį, kurio pavydėtų ir kaimynystėje esantys turkai, bet įrengimas įstrigo dėl pinigų stygiaus.

„Čia visuomet gyveno tik vienas turtingas žmogus iš Bulgarijos. Jis nėra pripažintas nusikaltėlis, bet visi žino, kad kažką suko su pinigais. Statė sau, bet pastatė visiems. Bilietas užeiti kainuoja 10 eurų“, – pasakoja į pilį žiūrovą lydintis O. Gasanovas.

Žmonės mielai keliauja pažiūrėti, kaip atrodo prabangi bankrutavusio milijonieriaus svajonė, ir patys gali įvertinti, kokią prabangą kūrė verslininkas.

„Savininkas planavo, kad čia bus 6 žvaigždučių viešbutis, kurio vienoje pusėje gyvens jis, kitur už labai didelius pinigus gyvens svečiai. Bet jis nespėjo visko įrengti iki galo – statė, statė ir baigėsi pinigai. Taigi nusprendė iš šios vietos padaryti turistų lankomą objektą“, – informacija dalijasi O. Gasanovas.

Nebaigtos pilies teritorijoje pasitinka jos šeimininko paminklas, kuriam milijonierius nepagailėjo pinigų, – G. Tumpalovas įsiamžino lyg kilmingas karžygys su kalaviju ir šarvais.

Pilies parke įrengtos įspūdingos kaskados, gausybė fontanų, kurių vienas net prilygsta didžiausiam ir garsiausiam Trevi fontanui, esančiam Romoje (Italija).

Vietos gyventojai šią vietovę vadina Ravadinovo pilimi, nes ji stovi Ravadinovo kaime, pilies savininkas jai suteikė kur kas romantiškesnį pavadinimą, kuris išvertus į lietuvių kalbą reiškia „Įsimylėjęs vėją“ arba „Meilė su vėju“.

Pilies viduje, deja, apsilankyti nepavyks. Tačiau teritorijoje laukia kavinės pavėsinė, kurioje lankytojai pasijunta lyg prabangiame muziejuje.

Reperė pastebi, kad pavėsinė ne tik ištaiginga – skliautinis stogas suteikia vietai nepaprastai gerą akustiką.
Na, o jei jau esate viduramžių stiliaus pilyje, galite pasijusti ir viduramžių dama ar riteriu – čia pat nuomojami apdarai, kurie sukurti viduramžių stiliumi.

Vietos, į kurias privalu užsukti: maistas ir pramogos

Kokia gi kelionė be tradicinių valgių degustacijos? „Lietuviškų atostogų“ keliautojai apsilanko dar vienoje vietoje, gerai žinomoje Bulgarijoje atostogauti mėgstantiems lietuviams, – „Veterna Melnica“.

„Lietuvių turistai neišvažiuoja iš Sozopolio, neaplankę šio restorano, – sako V. Vyšniauskaitė. O. Gasanovas priduria, kad tai puiki vieta, jei norite paragauti tikrų bulgariškų valgių.

Saulėtasis kraštas dosnus sultingų daržovių, tad tradiciniai patiekalai neapsieina be jų, išaugintų čia pat, vietoje. Vos paragavę iš pažiūros paprasto patiekalo – tradicinių salotų „Mechana“, keliauninkai negaili komplimentų.

„100 procentų patvirtiname“, – mėgaudamiesi vienbalsiai sutaria O. Gasanovas ir V. Vyšniauskaitė.

Restorane siūlomas mėsos asorti skirtas itin alkaniems lankytojams. Ragaudami didžiulę porciją net keturiais skirtingais būdais paruoštos mėsos keliautojai atviri – bulgarai ne tik mėgsta, bet ir puikiai ruošia tokius patiekalus. Na, o desertui siūlomi kone kiekviename kieme Bulgarijoje augančių vaisių – figų – ledai. Skaniai papietavę, atsigaivinę ir įgavę jėgų Delfi žiūrovų gidais tapę O. Gasanovas ir V. Vyšniauskaitė-Cheri keliauja toliau.

Vietos gyventojai stebina savo būdu – jie taip pasitiki žmonėmis, kad net pavienėse prekyvietėse populiari savitarna. Viena populiariausių prekių – figų džemas, kurį vietos gyventojai verda įvairiausiais būdais ir prekiauja juo tiesiog gatvėje. Jei nepamatysite prekybininko, nenustebkite. Vietos gyventojai tiesiog pastato stiklainį pinigams, užrašo kainą ir palieka laisvai rinktis bet kurį džemo stiklainį. Jei nebūsite sąžiningi, tai – tik Jūsų sąžinės reikalas.

Kur rekomenduojam toliau? Kodėl gi nepasivažinėjus karieta ir nepasigrožėjus senamiesčiu? O jei norite judėti savarankiškai, galite pasinaudoti dar vienu populiariu transportu – elektriniu sėdimuoju paspirtuku. Norintiems adrenalino teikiančių pramogų siūloma užsukti į atrakcionų parką.

Reperė Cheri neslepia baimės ir jau įsėdusi į specialų šaudykle aukštai išmetamą burbulą ima šaukti „aš nebenoriu!“ Trauktis per vėlu, tad dainininkei teko susigrumti su savo baime.

„Jaučiuosi naujai gimusi, galvojau, iškrisiu“, – emocijų neslepia V. Vyšniauskaitė ir keliauja toliau išbandyti, kaip seksis pakelti motociklą ant vieno rato. Šis atrakcionas, nors ir kelia baimę, netrukus Cheri tampa itin smagus.

Vakare ilsėtis keliautojai grįžta į viešbutį, tačiau pasyvaus poilsio dar neplanuoja. Kodėl gi neišbandžius daugiau pramogų, ypač kai jau nereikia niekur toli keliauti. V. Vyšniauskaitė neria į burbulą, kuriuo tenka įveikti vandens paviršių.

„Labai nerekomenduoju eiti čia su suknelėm“, – juokiasi burbule plūduriuojanti mergina.

Dieną kelionėms ir pažinčiai su lankytinomis vietomis paskyrę „Lietuviškų atostogų“ keliautojai sutemus neria į naktines pramogas, kur šokti ir mokytis populiarių Bulgarijoje šokių galima iki paryčių.

Kaip laidos „Lietuviškos atostogos“ keliautojams sekėsi atrasti kitas lietuvių pamėgtas vietas, žiūrėkite antradienį, liepos 27 d. 20.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)