Vienas iš čia esančių miestelių, kurių negalima praleisti atostogaujant Kefalonijoje – Karavomila. Pasivaikščiojus žydinčiomis gatvelėmis, pasigėrėjus mažomis bažnytėlėmis ir nuostabiomis pakrantėmis, viena iš įspūdingiausių kelionės patirčių taps apsilankymas Melissani urve.

Melissani urvas – viena populiariausių ir gražiausių vietų visoje saloje, kurioje pasiplaukioti vyksta įsimylėjėliai, norintys prisipažinti meilėje ar susižadėti. Tačiau pravartu žinoti, kad urvo grožis geriausiai atsiskleidžia vidurdienį, kai saulė šviečia tiesiai virš jo.

Kaip pasakoja urvo valtininku 13 metų dirbantis Babicijus, urvui – jau 20 tūkst. metų. „Jis buvo atrastas po žemės drebėjimo, maždaug prieš 5 tūkst. metų. Turistai urvą pradėjo lankyti 1963 metais. Šis vanduo – tai druskingo ir gėlo vandens mišinys, jo temperatūra visada siekia 15oC. Giliausia vieta – 39 metrai“, – pasakoja keliautojus plukdantis valtininkas.

Keliaujant toliau, Asos miestelio vaizdai taip pat verti atviruko – landžiojant skersgatviais, rodos, sninga žiedais. Asoso vietiniai teigia gyvenantys pačioje romantiškiausioje vietoje, kurią mėgsta ne tik poros, bet ir šeimynos.
Kefalonija

Čia galima apsistoti apartamentuose, kurie nuo jūros nutolę vos per 2-3 metrus. Vietiniai gyventojai atskleidžia, jog nakties kaina tokiuose apartamentuose priklauso nuo mėnesio, o štai rugpjūtį naktis juose kainuoja 180 eurų. Įdomu tai, kad savo kambario šaldytuve svečiai gali rasti vyno, naminės uogienės iš Kefalonijos vaisių ir tradicinio aliejaus.

Atvykus į lauko kavines, galima pastebėti, kad kainos čia nėra išpūstos, o aptarnavimas – labai greitas. Kadangi saloje lankosi daug turistų, o šalia lauko kavinės laukia eilė norinčių pavalgyti, staliukus stengiamasi greičiau aptarnauti ir atlaisvinti. Didelė lėkštė pitos duonos čia kainuoja 1 eurą, o didžiulis graikiškų salotų dubuo, iš kurio gali pasisotinti du žmonės, kainuoja 6 eurus. Tuo metu dubenėlis Tzadziki padažo kainuoja 4 eurus.

Kefalonijoje galima rasti Fiskardo miestelį, nuo kurio savo atostogas pradeda didžiausios Holivudo superžvaigždės, sutinkamos čia esančiame įspūdingame jachtų klube. Pasiplaukiojus jachta, nereikės ilgai ieškoti, kur pavalgyti – Fiskardo miestelį galima pavadinti nesibaigiančia restoranų alėja.
Kefalonija

Užsukus į 49 metus veikiantį vietinį „Tassia“ restoraną, galima pasimėgauti atmosfera, kuria dažnai mėgaujasi čia viešinčios garsenybės. Tačiau nereikia būti milijonieriumi, kad galėtumėte įpirkti pietus – pavyzdžiui, tradicinės salotos čia kainuoja 7 eurus. Na, bet jei jau nusprendėte paišlaidauti, brangiausias patiekalas visame meniu – 125 eurus kainuojantis kilogramas omaro.

Kefalonijoje galima rasti net 85 paplūdimius. Nors išsirinkti gražiausius – sunki užduotis, laidos vedėjai sudarė topą paplūdimių, kuriuose laukia patys gražiausi vaizdai.

1. Fteri paplūdimys – privatus paplūdimys, į kurį, susimokėję 15 eurų, atplukdomi poilsiautojai gali mėgautis gamtos grožiu visą dieną.

2. Agia Kiriaki paplūdimys – čia už du gultus ir skėtį visai dienai tereikės susimokėti 5 eurus.

3. Dafnoudi paplūdimys – jame galima pasijusti it nacionaliniame parke, mat šalia nėra jokių viešbučių.

4. Mirtos paplūdimys – platus, balto smėlio paplūdimys, kuriame poilsiautojai jaučiasi lyg laukinėje gamtoje.

Gražiausius paplūdimius ir kelionės įspūdžius galite pamatyti vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)