Laidos vedėjai, Delfi kelionių ambasadorius Orijus Gasanovas ir reperė Viktorija Vyšniauskaitė-Cheri, pasuko pirmieji pasižvalgyti, koks poilsis laukia atvykus į šį nepaprastą kampelį. „Lietuviškų atostogų“ gidai užsuka į Kefalonijos ženklu pažymėtą pakrantę, kur kiekvieną dieną, maždaug 8–9 valandą ryto, čia galima savo akimis išvysti gamtos stebuklą – pakrantėje renkasi milžiniški vėžliai.

„Kiekvieną rytą į pakratę suplaukia žvejai su šviežiu savo laimikiu. Čia, vietoje, išdarinėja žuvis, o liekanas meta tiesiai į jūrą. Tos liekanos privilioja vėžliukus, o paskui vėžliukus ateina ir turistų“, – pasakoja O. Gasanovas.

Tiesa, vėžliukais įvardyti gyvūnai yra milžiniški, o kiek jų atplaukia, sunku ir suskaičiuoti.

Pakrantėje sutikta moteris ir mergina, atskridusios iš Australijos, čia atskubėjo tiesiai iš oro uosto.

„Pirmą kartą matau jūrų vėžlius, tai nuostabu“, – sako V. Vyšniauskaitės pakrantėje užkalbintos turistės.

Paauglė Sofija iš Italijos taip pat negalėjo atsigrožėti vėžliais ir juos fotografavo. Mergaitė O. Gasanovui papasakojo, kad kėlėsi apie 6 valandą ryto, jog spėtų ateiti į pakrantę ir savo akimis išvysti tą nuostabų gamtos stebuklą. O. Gasanovas pastebi, kad vėžliai niekada nepramiega ir niekada nepavėluoja į savo rytinį ritualą.

O štai šalia ir žvejai, kurie tiesiai iš tinklų atrenka ką tik sugautas žuvis. Laidos „Lietuviškos atostogos“ kūrėjams žvejai atvirauja, kad tiesiai iš laivų žuvys ir kitos jūrų gėrybės parduodamos čia pat pakrantėje esančiame turguje.

Toje pačioje pakrantėje sutiktas kapitonas Maikis siūlo kruizą pagal kiekvieno norus. Privačia jachta maždaug aštuonios valandos pasiplaukiojimo iki paplūdimio kainuoja, anot Maikio, apie 1200 eurų. O štai už gerokai kuklesnę kainą (50 eurų) siūloma kruiziniu laiveliu pasiplaukioti visą dieną. Apie 30 žmonių plukdančių laivelių siūloma pramoga gana populiari.

„Aplankome tris paplūdimius, pliažuose kepame barbekiu valgius, žmonės maudosi. Plukdome 30 žmonių, šiandien laivas pilnas“, – sako laivo darbuotojas.

50 eurų daugoka? Turistams siūloma ir dar mažiau kainuojantis pasiplaukiojimas kiek kuklesniu ir, kaip V. Vyšniauskaitė pastebi, nuobodesniu laivu. Pigiausias rastas pasiūlymas – 30 eurų dienai. Pastarojo laivo kapitonas sako, kad jis nuplukdyti gali bet kur – net į dangų.

Kas laukia paplūdimiuose? O. Gasanovas ir reperė V. Vyšniauskaitė-Cheri užsuka pasilepinti saulės spinduliais ir paplūdimio klubu „Costa Costa“.

„Labai geras paplūdimio klubas dėl gero maisto ir gėrimų – viskas taip šviežia, – sako O. Gasanovas. – Išspaudžia šviežiai arbūzus, ananasus.“

„Aš, kadangi alkana, tai užsisakiau gyros – tradicinį graikų patiekalą. Į jį įeina pitos duonelė, vištiena arba kiauliena. Aš pasirinkau vištieną. Dar svogūnai, pomidorai, dzadzikio (tzatziki) padažas ir gruzdintos bulvytės. Labai geras maistas, kainos sąlyginai nedidelės – visi patiekalai 7–8 eurai, iki 10 eurų“, – dalijasi reperė, ką skanaus galima suvalgyti mėgaujantis vaizdu į jūrą.

Paplūdimo malonumai – du gultai ir vienas skėtis – čia kainuoja 10 eurų. Jonijos jūros pakrantę prižiūri gelbėtojai ir apsaugos darbuotojai, tad čia išties ramu ir švaru.

Turistų yra iš Prancūzijos, Rumunijos, Serbijos, Amerikos; kol reperė Cheri aiškinasi, iš kur atvyko turistai, O. Gasanovas išbandė paplūdimio gultą ir įvertino jį 9 balais iš 10.

Pasistiprinę ir apžiūrėję pajūrį, laidos „Lietuviškos atostogos“ kūrėjai žiūrovus vilioja į paslaptingas salos vietas. Pirmoji – Drogarati urvas. Pasižvalgyti čia suaugusiems kainuoja 4 eurus, vaikams – 3 eurus.

„Pirmas pliusas atvykus čia – natūrali gaiva, vėsa. Kalne yra daug prižiūrėtojų. Jei šalčio „nevirškinate“, galite ką užsimesti, nors man po karščio viršuje labai gera atsigauti“, – pojūčiais dalijasi O. Gasanovas.

Keliauninkai neria vis giliau į kalną, ten vingiuoti laiptai nukloti raudonu kilimu. Tai vieta, kur rengiami koncertai, o salė pasitinka nepaprastu gamtos sukurtu grožiu. Stalaktitais ir stalagmitais išpuoštoje uoloje didelės erdvės, jose aidėjo ir išskirtiniai pasaulio atlikėjų balsai. V. Vyšniauskaitė ir O. Gasanovas dalijasi, kad šiose erdvėse dainavo Marija Kalas, Andrea Bocelli, Julijo Iglesijas, pasirodymus rengė garsūs pasaulio pianistai. Laidos „Lietuviškos atostogos“ gide tapusios dainininkės V. Vyšniauskaitės balsas taip pat nuskamba – mergina nesusilaikė nepasimėgavusi natūralia nepaprastai gera akustika. Tai vieta, kurią reikia pajusti, tad jei keliautojai susigundys užsukti į šią salą, pasivaikščioti uoloje tiesiog būtina.

Tolesnis maršrutas – „White Rocks Hotel“. 1974 metais pastatytas ir prieš dešimtmetį atnaujintas viešbutis saloje žinomas kaip vienas stilingiausių.

„Prerijų aplinka – labai daug žalumos, daug medžių, krūmų, tai, kuo garsėja ši sala“, – fone čirpiant cikadoms pasakoja O. Gasanovas ir kviečia užsukti pasižvalgyti po prabangą viešbutyje.

Viešbučio valdytoja Jolie pasakoja, kad vienas nebe didžiausių viešbučio privalumų – tai pasirinkta jo pastatymo vieta.

„Viešbutis išsidėstęs didelėje teritorijoje, dėl to jūros vaizdas matomas iš skirtingų vietų. Turime 161 kambarį, kurių dauguma – su vaizdu į jūrą. 100 kambarių yra pagrindiniame pastate. Dar yra 61 bungalas (namelis)“, – pasakoja Jolie.

Reperė Cheri, išvydusi mažus baltus namelius, atvirauja, kad dar nė nebuvusi Graikijoje ji būtent tokį vaizdą ir turėjo susikūrusi apie šią šalį.

Taigi, kaip atrodo tie graikiški bungalai, „Lietuviškų atostogų“ laidos kūrėjai eina pamatyti savo akimis ir parodyti žiūrovams.

„Galiu drąsiai pasakyti, kad šie apartamentai yra max, max, max – didžiulė didžiulė lova, sofa, trys spintos ir yra pasveikinimas – asmeninis raštelis“, – emocingai dalijasi V. Vyšniauskaitė.
„Lovos kokybės inspekcija – labai labai, – ant lovos atsisėdęs konstatuoja O. Gasanovas. – Tai kieto ir minkšto sandrauga.“

Romantiškoji keliautoja sako, kad tai išties ideali vieta medaus mėnesiui praleisti. Vos pora minučių kelio nuo namelio ir jau galima maudytis nuostabiame baseine. O jei mėgstate natūralius paplūdimius, patiks Mėlynosios vėliavos įvertinimą turintis privatus viešbučio paplūdimys. Čia lankytis gali tik viešbučio svečiai.

„Mūsų saulėlydžiai – neišpasakytai nuostabūs. Turime puikų vaizdą“, – sako viešbučio valdytoja ir pataria juos stebėti gurkšnojant taurę gėrimo.

„Esu skaitęs palyginimą, kad saulėlydis – kaip geras spektaklis. Jis niekada nebūna toks pat ir niekada nebūna blogas, – stebint, kaip leidžiasi saulė, pasakoja O. Gasanovas. – Jis tiek daug emocijos turi, tiek daug „išspaudžia“, valdo žmonių nuotaikas.“

Palydėjus saulę atostogų atradimai nesibaigia, tad kelionių laidos gidais tapę O. Gasanovas ir reperė Cheri keliauja į sostinės – Argostolio – naktines gatves.

Čia net naktį verda gyvenimas: barai, parduotuvės, kultūrinis gyvenimas ir net pažintys – viskas laukia Lithostroto gatvėje. Daug keliaujantis O. Gasanovas pastebi, kad nuo populiarių Graikijos kurortų Kefalonijos sala ir pagrindinė linksmybių gatvė kur kas ramesnė, o verslininkai barus labai išpuošę ir sukūrę jaukią atmosferą.

Koks geriausias baras mieste? Vietos gyventojai renkasi „Bees knees“, kurio pavadinimas reiškia „Bitės keliai“. Baras vis labiau populiarėja ir tarp užsukančių turistų.

„Šis baras yra verslo baras. Savaitgaliais čia būna smarkūs vakarėliai, tačiau esant koronaviruso situacijai kiek sudėtingiau. Tai pats geriausias kokteilių baras Kefalonijoje“, – sako Fatini, baro administratorė.

Vietos žmonės itin draugiški, o norintiems kultūringo ir kokybiško poilsio – tai tobula vieta su nepaprastais saulėlydžiais ir ilgais vakarojimais mieste. Kas laukia toliau? Sekite kitas laidas ir kitus O. Gasanovo bei jo bendrakeleivės V. Vyšniauskaitės-Cheri nuotykius – patys išsirinkite, ką norite patirti nepaprastame Graikijos kampelyje.

Kitą laidos „Lietuviškos atostogos“ laidą žiūrėkite antradienį, rugpjūčio 17 dieną 20.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)