Projekto iniciatorius „Lietuvos oro uostai“, įkvepiantis kelionėms „Novaturas“, „Gjensidige“ draudimas norintiems ištrūkti saugiai ir skaitomiausias naujienų portalas „Delfi“ pristato fantastišką žaidimą – „Keliauti vėl paprasta!“. Penkias vasaros savaites griausime lietuvių nusistatymą, kad šiuo metu kelionės yra sudėtingos ir, kad joms reikia ilgai ruoštis. Norime parodyti, kad kelionei galima pasiruošti per dieną! Kiekvieną savaitę rinksime po vieną žmogų, kuri išsiųsime į nieko nekainuojančias keliones. Kelionės sugrįžta!

Apie pirmosios projekto keliautojos – lietuvės Sky Gilbert – atostogų nuotykius Kretoje jau galite skaityti ir Delfi.lt portale. Antrąją kelionę vienam iš žaidime užsiregistravusių dalyvių žurnalistas Orijus Gasanovas padovanojo į Turkiją, o šį kartą pakvietė keliauti į Bulgariją.

Tie žiūrovai, kurie stebėjo antrosios kelionės laimėtojo traukimą, tikriausiai prisimena, su kokiais iššūkiais tą kartą susidūrė Orijus – išrinkti laimėtoją pasirodė ne taip jau paprasta. Vieni keliauti negalėjo dėl asmeninių priežasčių, o nuo kitų tiesiog nusisuko sėkmė – jie praleido lemtingą Orijaus skambutį.

„Sveikiname laimėjus žaidime kelionę, kurioje viskas įskaičiuota! Mes pasirūpinsime jūsų kelione, viską suorganizuojame, o jums tereikia sėsti į lėktuvą“ – žaidimo dalyvius džiugino jiems prisiskambinęs Orijus. Tačiau ir šį kartą rasti laimėtoją nebuvo taip paprasta: keliavimo išsiilgusiems lietuviams koją pakišo įvairios priežastys – vienų telefonai buvo išjungti, kiti tuo metu kaip tik viešėjo užsienyje.

„Aš tikrai netikėjau, kad taip gali būti“ – sakė viena iš pašnekovių, kuriai prisiskambino Orijus. Deja, laimės paukštę pagavusi moteris kaip tik tuo metu buvo Vokietijoje ir galimybę visiškai nemokamai keliauti į Bulgariją turėjo atiduoti kitam žaidimo dalyviui.

„Neįtikėtina, tiesiog neįtikėtina“ – po eilinio bandymo prisiskambinti žaidimo dalyviams ir pypsinčio signalo, pranešančio apie išjungtą telefoną, stebėjosi Orijus. Tačiau visai netrukus suskambo jo paties telefonas.

Sėkmė nusišypsojo Sniegai Kaubrienei iš Klaipėdos. Pamačiusi praleistą skambutį, moteris laiku spėjo perskambinti Orijui, tačiau laimėjimu ne iš karto patikėjo. „Ką? Laimėjau žaidimą? Nelabai galiu patikėti“ – susijaudinusi dėl geros žinios sakė Sniega.

„Keliausite, deginsitės valgysite. Viskas įskaičiuota, už viską sumokėta, tad jums tereikia atsisėsti į lėktuvą ir skristi. Sniega, ar rytoj ryte jau galite būti oro uoste?“ – viltingai pašnekovės klausė Orijus ir sulaukęs teigiamo atsakymo pats neslėpė savo džiaugsmo. Pašnekovės laukė ir dar viena netikėta staigmena: savo atostogų metu ji galės susitikti ir su šiuo metu kaip tik Bulgarijoje viešinčiu Orijumi.

Keliauti į Bulgariją šiuo metu iš tiesų paprasta – šalis priima persirgusius koronavirusu ar nuo jo pasiskiepijusius nereikalaudamos papildomų testų ar saviizoliacijos, o kitiems pakaks PGR arba antigeno testo. Grįžus į Lietuvą persirgusiems arba pasiskiepijusiems izoliacijos taip pat nereikia.

Lietuviai jau senai pamėgę unikalia gamta žavinčią Bulgariją. Čia galima tyrinėti gyvybingą ir patrauklią Balkanų dalį, joje atrandant ne tik kvapą gniaužiančius gamtos vaizdus, bet ir tūkstančius metų skaičiuojančią kultūros istoriją.

Kelionės laimėtoja Sniega turės galimybę ilsėtis žavingame Burgase – antrame pagal dydį Juodosios jūros pakrantės mieste Bulgarijoje. Kadaise čia buvo mažas žvejų kaimelis su mažais namais ir siauromis gatvelėmis. Žmonės melsdavosi Šv. Nikolui, kad jis nuramintų jūras ir tikėdavosi grįžti namo su daug žuvies. Miesto vardas kilo iš lotyniško žodžio „Burgos“, reiškiančio „bokštas“. 18 a. Burgaso uostas buvo didžiausias pietų Balkanuose. Kultūrinių veiklų kiekis padidėjo su pirmaisiais kultūros centrais, archeologine draugija, miesto muziejumi ir aukštųjų mokyklų įsteigimu.

Burgasas patrauklus savo gerai išvystyta susisiekimo sistema, priėjimu prie jūros ir išlikusia istorija. Miestas ir regionas siūlo įvairias turizmo galimybes: jūrų turizmas, kultūrinis turizmas su daug muziejų ir kultūrinių vietovių, sveikatos ir SPA turizmas, ornitologinis, vyno degustacijos turizmas ir kita. Burgase kasmet vyksta nacionalinės parodos ir tarptautiniai festivaliai.

Burgasas – žuvėdrų, kirų ir žuvies skanėstų miestas. Jūra čia yra nepaprastai skaidri ir rami, todėl šis vaizdingas smėlio paplūdimys puikiai tinka šeimoms su vaikais. Regiono provincija keliautojus vilioja neįkainojamais istoriniais paminklais ir plačia pakrantės zona, kuri dažnai tampa pagrindiniu atostogų kurortų pasirinkimu, o miestai savo paveldu.

Kaip projekto laimėtojai Sniegai seksis keliauti Bulgarijoje ir kokiais kelionės įspūdžiai ji galės pasidalinti, sužinosite jau kitą savaitę Delfi.lt portale.

Norite keliauti ir jūs? Skaitykite naujienų portalą „Delfi“ ir laukite bet kuriuo metu pasirodysiančio kvietimo registruotis. Užpildžius specialią formą, burtų keliu vienam iš laimingųjų padovanosime galimybę jau kitą dieną išskristi į kelionę! Kur keliausite, sužinosite tik po laimėjimo, o susikrauti daiktus kaip ant sparnų turėsite vos parą laiko. Artimiausia registracija – jau greitai!

Nesuvaidintas emocijas užfiksuos „Delfi“ kelionių ambasadorius Orijus Gasanovas kartu su filmavimo komanda, o laimėtojų įspūdžius ir nuotraukas seks „Delfi“ skaitytojai. Priimkite iššūkį – laukite galimybės registruotis, nupūskite dulkes nuo lagamino ir keliaukite, nes nuo šiol tai daryti vėl paprasta! Visą informaciją apie projektą rasite ČIA.

Gero skrydžio linki: Delfi, Novaturas, Gjensidige, Lietuvos oro uostai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)