Projekto iniciatorius „Lietuvos oro uostai“, įkvepiantis kelionėms „Novaturas“, „Gjensidige“ draudimas norintiems ištrūkti saugiai ir skaitomiausias naujienų portalas „Delfi“ kvietė dalyvauti fantastiškame žaidime – „Keliauti vėl paprasta!“. Penkias vasaros savaites griovėme lietuvių nusistatymą, kad šiuo metu kelionės yra sudėtingos ir joms reikia ilgai ruoštis. Parodėme, kad kelionei galima pasiruošti vos per dieną! Kiekvieną savaitę rinkome po vieną žmogų, kuri išsiuntėme į nieko nekainuojančias keliones, nes kelionės sugrįžta!

Kad keliauti vėl paprasta, jau galėjo įsitikinti net keturi žaidimo dalyviai: pirmoji laimėtoja išskrido į Kretą, antrajai sėkmės paukštę pagavusiai žaidimo dalyvei atiteko nemokamos atostogos Turkijoje, o trečioji bei ketvirtoji nugalėtojos atostogavo saulėtosios Bulgarijos kurortuose.

Sekmadienio rytą Delfi kelionių ambasadorius Orijus Gasanovas išrinko ir penktąjį, jau paskutinį žaidimo „Keliauti vėl paprasta!“ nugalėtoją – jau pirmadienio rytą jo laukia kelionė į savo grožiu užburiančią Korfu salą.

Korfu sala

Pirmuoju žmogumi, kurį atsitiktiniu būdu iš gausybės dalyvių išrinko Orijus, tapo Gintautas Beržinis. Skambindamas jam, Orijus nekantravo – ar laimėtojas tikrai išgirs svarbų jo skambutį ir suspės laiku atsiliepti? Ir Gintautas atsiliepė!

Išgirdęs, kas skambina, pašnekovas kaip mat nudžiugo – matyt, iš karto suprato, kad Orijus skambina pranešti gerų žinių.

„Gintautai, ar jau atsikėlėte, ką veikiate?, – savo pašnekovo klausė Orijus Gasanovas, neskubėdamas kalbėti apie jau visai netrukus jo laukiančią kelionę. Išgirdęs, kad žaidimo nugalėtojas ketina eiti pasivaikščioti, galiausiai pranešė ir džiugias naujienas. – Kai grįšite iš lauko, jau reikėtų pradėti krautis lagaminą, nes jūs laimėjote nemokamą kelionę visai savaitei į Korfu salą. Mes viską apmokame – viešbutį, skrydį ir visus kitus dalykus, jums tereikia pasakyti, kad sutinkate ir rytoj leistis į savo nuotykį.“

Korfu sala

Pokalbio metu paaiškėjo, kad žaidime Gintautą užregistravo ir kelionę į Graikijos Korfu salą jam laimėjo draugė. O pats Gintautas, išgirdęs gerą žinią, neslėpė nuostabos: gerai, kad dabar sėdžiu!

„Gintautai, turite tris paskutines sekundes apsispręsti, ar sutinkate keliauti“ – pranešęs, į kurią šalį laimėtojas galės vykti, sakė Orijus. Ilgai galvoti laimėtojui tikrai nereikėjo: „Čia mano gyvenimo pasiūlymas, tikrai sutinku!“ – sakė Gintautas, kuris šią akimirką tikriausiai jau kraunasi lagaminus ir ruošiasi jau visai netrukus įsitikinti: keliauti visai nesudėtinga.

O keliauti į Graikiją šiuo metu iš tiesų paprasta – šalis priima persirgusius koronavirusu ar nuo jo pasiskiepijusius nereikalaudamos papildomų testų ar saviizoliacijos, o kitiems pakaks PGR arba antigeno testo. Visi keliautojai privalo užpildyti elektroninę keleivio lokalizavimo formą (angl. PLF – Passenger Locator form), pateikiant asmeninę bei kelionės informaciją. Grįžus į Lietuvą persirgusiems arba pasiskiepijusiems izoliacijos taip pat nereikia.

Korfu sala

Korfu – antra pagal dydį sala Jonijos jūroje, netoli Graikijos ir Albanijos krantų. Tai vieta, kurioje galima suderinti poilsį kvapą gniaužiančiuose paplūdimiuose ir kultūrinį pažinimą. Korfu sala garsėja puikiais paplūdimiais, gražiomis įlankomis, tradiciniais žvejų kaimeliais ir, žinoma, visame pasaulyje populiaria Graikijos virtuve.

Nors ši sala itin maža, tačiau gamtovaizdis labai kontrastingas. Šiaurės rytuose krantas nuklotas akmenimis, todėl čia galima rasti nuošalių paplūdimių ir tradicinių žvejų kaimelių. Pietuose ir šiaurėje – ilgi smėlėti paplūdimiai, tad čia daugybė turistams skirtų vietų, pradedant viešbučiais ir baigiant pramogomis. Vakarinėje dalyje galima išvysti aukštomis uolomis papuoštus krantus ir akmenuotą krantą – čia galima stebėti nuostabius saulėlydžius.

Korfu sala

Graikijoje šį sala vadinama Kerkyra, o salos sostinė – Korfu miestas – žinomas kaip Kastropolis – pilių miestas. Padavimai byloja, kad saloje jūrų dievas Poseidonas džiaugėsi meile su nimfos dukra, o vėliau pavadino salą Korfu. Šioje saloje – ne vienas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktas kaimelis, graži gamta, yra ir stulbinamo grožio žmogaus rankų kūrinių – Angelokastro pilis, Vlachernos vienuolynas, Mandraki prieplauka.

Korfu sala

Vykstantieji į Korfu salą vasarą, turėtų nusiteikti išties saulėtoms dienoms ir puikiems orams. Birželio mėnesį oro temperatūra siekia apie 24–27 laipsnius šilumos, jūros vanduo įšyla maždaug iki 21 šilumos. Maža tikimybė, kad būsite sulyti, nes per mėnesį čia būna tik dvi lietingos dienos. Karščiausia liepos pabaigoje ir rugpjūčio mėn. Tuomet termometras neretai pašoka net iki 40 laipsnių karščio.

Kaip projekto laimėtojui Gintautui seksis keliauti Korfu saloje, sužinosite jau kitą savaitę Delfi.lt portale. Įsikvėpkite kelionių įspūdžiais, nupūskite dulkes nuo lagamino ir leiskitės į vasaros nuotykių paieškas, nes keliauti iš tiesų paprasta!

Gero skrydžio linki: Delfi, Novaturas, Gjensidige, Lietuvos oro uostai!