Spontaniškos kelionės moters gyvenime gana dažnos, tačiau pandemija šį jos pomėgį buvo laikinai sustabdžiusi. Kelionė į Kretą jai buvo pirmoji išvyka po ilgos pertraukos.

„Paskutinius 13 metų keliavau itin daug, o kai dirbau Londone skraidydavau po 2 kartus per savaitę. Tai tapo taip reguliaru ir įprasta, kaip įšokti į traukinį. Paskelbus pandemiją, užsidarė sienos ir tuo pačiu užsiraukė tarptautinės kelionės. Labai džiaugiausi, kad tuo metu buvau Lietuvoje, nes turiu draugų, kurie ilgam užstrigo svečiose šalyse“, – Delfi pasakojo moteris, ir pridūrė, kad kelionė į Kretos salą jai buvo tarsi „kelionių sezono atidarymas“.

Paklausta, ar keliaudama šiuo metu jautėsi saugiai, Sky nedvejodama atsakė teigiamai: „Jaučiausi tikrai saugiai. Visi oro uoste dėvi medicinines kaukes, juk tai tapo naująja realybe, tačiau tarp žmonių nebuvo jokios įtampos nei oro uoste, nei lėktuve, nei pačioje Kretoje. Žinoma, darbuotojai parduotuvėse, viešbučiuose, restoranuose ir kitose viešose įstaigose dėvi kaukes, tačiau tai netrukdo gyventi.“

Anot lietuvės, keliauti dabar išties paprasčiau nei ji manė. Kelionei į Kretą jai tereikėjo atlikti PGR testą ir grįžtant užpildyti NVSC forma likus 24 val. iki skrydžio.

„Gauni QR kodus, kuriuos reikia parodyti oro uoste patikros metu ir viskas, „you’re free to go!“. O grįžtant iš žalios zonos, į kurią nuo birželio 28 dienos pateko ir Kreta, nereikia nei PGR testo, nei saviizoliacijos. Griebk pasą, užpildyk formą ir kelk sparnus!“

Prieš skrydį projekto laimėtoja galėjo patogiai pasidaryti testus oro uoste esančioje „Rezus.lt“ kraujo laboratorijoje, o Lietuvos oro uostas drauge su partneriais suteikė nemokamą automobilio stovėjimą šalia esančioje „UniPark“ aikštelėje, greitąją patikrą „Fast track“ prieš skrydį ir apsilankymą Vilniaus oro uosto verslo klube „Narbutas“.

Dėl neplanuoto „paskutines minutės“ nuotolinio darbo susirinkimo, moteris verslo klube nespėjo apsilankyti, tačiau labai džiaugėsi turėjusi galimybę pasinaudoti greitąja patikra. „Tai man sutaupė 20 minučių brangaus laiko, nes eilės buvo kosmines.“

Nuvykusi į salą lietuvė neslėpė džiaugsmo išvydusi savo viešbučio kambarį ir jo vaizdais bei privalumais puolė dalinis socialiniuose tinkluose.

„Viešbutis „Gouves Water Park Holiday Resort“ buvo nuostabus! Kas sekė mano istorijas Instagrame, matė kaip „Novaturas“ mane lepino. Man buvo skirti apartamentai per du aukštus. Modernaus dizaino, su natūralaus akmens ir medžio motyvais, lauko terasa ir privačiu baseinu, kuriuo mėgavausi kiekvieną rytą ir naktį. Šalia baseino buvo paplūdimio stiliaus karališko dydžio lovos su baltomis užuolaidomis, kuriose smagu drybsoti karštomis popietėmis. Vakarus leisdavau savo terasoje nuotoliniu būdų bendraudama su draugais išsibarsčiusiais po pasaulį. Fantastiškai geras poilsis!

Kalbant apie maistą, pasirinkimas tikrai didelis. Kasdien švediško stalo principu buvo tiekiami pusryčiai, pietūs ir vakarienė. Pagrindinis restoranas turėjo ir graikų, ir italų, ir Azijos virtuvės patiekalų, daug jūros gėrybių, žuvies, įvairių salotų ir didelį vaisių bei desertų skyrių. Jei kas nori užkąsti kitu metu, iki vėlaus vakaro veikia restoranas-baras prie baseino, ten patiekdavo greitą maistą“, – įspūdžiais dalijosi Sky.

Moters kelionė buvo kupina aktyvaus poilsio, tačiau jai pavyko rasti laiko ne tik salos pažinimui, bet ir savęs palepinimui.

„Rytus aš mėgstu ramius, tad buvo gera neskubant palepinti kūną ir odą, gerti kavą klausantis muzikos ir tuo pačiu girdėti paukščių čiulbėjimą. Sugerti visą rytinę saulę į save, prasiplaukti ir prasimankštinti – pajusti tą vidinį balansą, nes tas neskubėjimas ryte yra ypatingai reikalingas, jis nuteikia pozityviai dienai. Vėliau griebdavau šalmą, motorolerio raktelius, prie riešo prisitaisydavau Go-Pro kamerą ir leisdavausi į kelią pažinti salos: nuo gamtos stebuklų iki kvapą griaužiančių architektūros kūrinių!

Visuomet prieš išvažiuodama nueidavau puodeliui kavos į viešbučio restoraną, pasišnekučiuodavau su darbuotojais, kurie man davė nemažai patarimų, kur ir kokiais keliais važiuoti, kad išvysčiau nuostabių vaizdų, slaptų paplūdimių, vertingų vietinių krautuvėlių, apie kurias net kai kurie gidai nežino. Esu jiems be galo dėkinga už tokį nuoširdų bendravimą!“

Paklausta, kam rekomenduotu vykti atostogų į šią Graikijos salą, Sky teigė, jog Kreta tikrai patiks visiems: „Ar nori pradrybsoti pajūryje, ar aktyviai tyrinėti salą, ar lėkti vienas, ar su antra puse, ar su vaikučiais – veiklos ten į valias visiems.

Tarp kitko, nemažai viešbučių, ir tas kuriame buvau apsistojusi aš, turi atskiras erdves, vandens čiuožyklas vaikučiams. Vakarais animatorių komanda lepindavo tiek mažuosius, tiek suaugusius spektakliais ir pasirodymais. Manau, šioje saloje kiekvienas gali rasti sau tinkama poilsį! Nuoširdžiai rekomenduoju.“

Norite keliauti ir jūs? Skaitykite naujienų portalą „Delfi“ ir laukite bet kuriuo metu pasirodysiančio kvietimo registruotis. Užpildžius specialią formą, burtų keliu vienam iš laimingųjų padovanosime galimybę jau kitą dieną išskristi į kelionę! Kur keliausite, sužinosite tik po laimėjimo, o susikrauti daiktus kaip ant sparnų turėsite vos parą laiko. Nesuvaidintas emocijas užfiksuos „Delfi“ kelionių ambasadorius Orijus Gasanovas kartu su filmavimo komanda, o laimėtojų įspūdžius ir nuotraukas seks „Delfi“ skaitytojai. Visą informaciją apie projektą rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)