Į Tailandą atvykstantiems užsieniečiams gali būti leista nesiizoliuoti dvi savaites, su sąlyga jeigu jie pateiks vakcinacijos sertifikatus, bet valdžia ir toliau juos seks jų judėjimą, antradienį po ministrų kabineto posėdžio Bankoke sakė Prayuthas Chan-Ocha. Vyriausybė atidžiai apsvarstys visus tokio žingsnio aspektus prieš jį įgyvendindama, sakė premjeras.

Pietų Azijos valstybė jau leido naudoti „Sinovac Biotech Ltd.“ ir „AstraZeneca Plc.“ sukurtas vakcinas nuo koronaviruso būtiniausiems atvejams vietiniu lygiu ir užsisakė iš viso 63 mln. vakcinų dozių iš abiejų gamintojų. Šalis jau trečiadienį laukia pirmosios 1 mln. „Sinovac“ dozių partijos, kuri leis pradėti nacionalinę skiepijimo programą nuo kitos savaitės.

Tailandas pagaliau leis registruoti ir importuoti kelias vakcinų nuo COVID-19 rūšis, jeigu tik jos atitiks vietines taisykles, o privačioms ligoninėms bus leista skiepyti, sakė premjeras. Vyriausybė kontroliuos vakcinų paskirstymą tik ankstyvosiose stadijose, sakė jis.

„Daugelis bendrovių susidomėjo registracija, bet jų dokumentai dar nėra iki galo parengti, - sakė Prayuthas Chan-Ocha. – Puiku, kad turėsime daugiau nei 65 mln. vakcinų dozių, kiek iki šiol planavo vyriausybė.“