Šiandien darbe, rytoj – paplūdimy

Galimybė išvykti paskutinės minutės atostogų ne tik žavi romantiškumu, bet ir vilioja galimybe sutaupyti pinigų. Visgi tokio tipo kelionėms reikia šiek tiek lankstumo. „Pirmiausia, paskutinės minutės kelionių pasiūlymais dažniau naudotis linkę tie žmonės, kuriems nereikia atostogų plano pasitvirtinti prieš metus, jie gali laisvai valdyti savo laiką ir krūvį. Tokie žmonės, radę ypač patrauklų pasiūlymą, gali išvykti kad ir kitą dieną – ar tai būtų ilgasis savaitgalis, ar savaitės atostogos“, – sako N. Kurtinaitienė.

Didžiausias paskutinės minutės kelionių pliusas – patrauklios kainos. N. Kurtinaitienė sako, kad kartais pasitaiko pasiūlymų, kai 3–4 dienų atostogos viename iš Antalijos kurortų gali kainuoti iki dviejų šimtų eurų asmeniui. Į šią sumą jau įskaičiuotas skrydis, viešbutis su numatytu maitinimo tipu, pervežimai. Savaitės atostogos tomis pačiomis sąlygomis gali kainuoti nuo trijų šimtų eurų asmeniui, o kartais net iki trijų šimtų. „Žinoma, reikia prisiminti, kad pasirinkimas tokiais atvejais yra kur kas ribotesnis ir ne visada atitinka lūkesčius. Taip pat tokių pasiūlymų gali pasitaikyti ne visada“, – priduria ekspertė. Ir, žinoma, ekspromtu suorganizuotos atostogos suteikia žavesio ir romantikos.

N. Kurtinaitienė pabrėžia, kad paskutinės minutės kelionės skirtos ne visiems. Vienas didžiausių minusų – ne visos darbovietės išleidžia neplanuotų atostogų, mokyklą lankantys vaikai negali praleisti pamokų. „Turintiems konkrečią atostogų datą laukti paskutinės minutės pasiūlymų yra gan rizikinga, nes jų gali ir nepasitaikyti, tad rizikuotumėte likti be atostogų. Taip pat jei turite mėgstamą viešbutį ar kurortą, nėra garantijos, kad, laukdami paskutinės minutės pasiūlymų, gausite būtent tai, ko norite“, – paaiškina N. Kurtinaitienė.

Kelionių organizatoriaus atstovė primena, kad „paskutinės minutės“ kelionėmis laikomos tos, iki kurių išvykimo liko ne daugiau nei dvi savaitės. „Pavyzdžiui, mes siūlome kelionių paketus išvykimui ne tik kitą dieną, bet ir po savaitės ar dviejų, kuriems taikoma paskutinės minutės kaina“, – sako ji ir primena, kad lengviausias būdas „gaudyti“ paskutinės minutės pasiūlymus – užsiprenumeruoti kelionių organizatoriaus naujienlaiškį.

Turkija

Mėgstantiems planuoti iš anksto

„Paskutinės minutės“ priešingybė – išankstiniai pardavimai. Jie skirti mėgstantiems ar turintiems atostogas planuoti iš anksto ir gauti geriausius produktus. Anot N. Kurtinaitienės, paprastai išankstiniai kelionių pardavimai prasideda likus daugiau nei pusmečiui iki numatytų išvykimų pradžios, o pasibaigia prieš sezono pradžią.

„Pavyzdžiui, išankstinius pardavimus kelionėms į Egiptą šiais metais pradėjome balandžio pradžioje, o pirmasis rudens-žiemos sezono skrydis bus spalio pabaigoje. Žinoma, kuo arčiau sezono pradžia, tuo mažiau laisvų datų ir viešbučių lieka, todėl visada siūlome atostogomis, ypač šeimoms su vaikais, pasirūpinti iš anksto“, – sako N. Kurtinaitienė.

Ekspertė pabrėžia, kad vienas didžiausių išankstinių pardavimų pliusų – platus skrydžio datų, atostogų trukmės ir didelis viešbučių pasirinkimas: „Planuojant atostogas prieš 4–6 mėnesius, galima ramiai išsirinkti norimą datą, pavyzdžiui, prisitaikyti prie mokinių rudens ar žiemos atostogų ar susiplanuoti kelionę naujametiniu periodu. Taip pat išsirinkti norimą viešbutį.“ N. Kurtinaitienė sako, kad tai ypač svarbu ieškantiems kokybiško poilsio su vaikais – geriausi ir populiariausi viešbučiai būna išgraibstomi pirmi.

Atostogos

„Dar vienas išankstinių pardavimų pliusas yra palankios pardavimų sąlygos. Dabar rezervuoti kelionę žiemai klientas gali sumokėjęs vos 50 eurų už asmenį pradinę įmoką, o likusi suma mokama ne vėliau nei 21 diena iki išvykimo atostogauti. Be to, galima vieną kartą nemokamai keisti kelionės datą. Šias sąlygas mūsų bendrovė siūlo iki birželio 30 dienos“, – pasakoja N. Kurtinaitienė.

Paprašyta įvardinti išankstinių pardavimų minusus, produkto vadovė N. Kurtinaitienė šypteli – tokių ji dar nerado ir pabrėžia, kad paskutinės minutės pasiūlymai ir išankstinių pardavimų paketai skirti skirtingų poreikių ir galimybių turintiems keliautojams. Svarbiausia, anot jos, įsivardinti savo lūkesčius ir išsirinkti tokį kelionės paketą, kuris juos labiausiai atitinka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)