DELFI apsilankė suaugusiems skirtame viešbutyje ir savo akimis pamatė, kas vyksta už jo sienų.
Penkių žvaigždučių viešbutis „The Raga Side“ įsikūrė tik 2018 m. birželį, tačiau iškart išsiskyrė savo koncepcija – jame gali registruotis tik svečiai nuo 16 metų. Šiemet parodoje „Adventur“ dalyvavęs viešbučio vadovas Yasin Tuzel įsitikinęs, kad suaugusiesiems skirti viešbučiai – atostogų kultūros ateitis.

Viešbučius suaugusiems itin vertina poilsiautojai, kurie neturi vaikų arba turi, bet nori nuo jų pailsėti. Suprantama, jog per medaus mėnesį niekas netrokšta būti pažadintas už sienos verkiančio kūdikio, o mažamečius vaikus seneliams palikę tėvai nenori taškytis baseine su svetimais vaikais. Būtent tokios situacijos pamėtėjo verslininkams mintį įkurti viešbučius tik suaugusiems. Tai nereiškia, jog žmonės nemyli savo vaikų. Tai tiesiog reiškia, jog nuo jų, kaip ir nuo darbo, nuo kolegų ar kaimynų, kartais reikia pailsėti.

Be to, vos atvykę pastebėjome, kad viešbučio interjeras, visos pramogos nėra pritaikytos vaikams. Čia daugiau įdomybių ir pramogų suaugusiems. Viešbutis išlaiko solidų stilių, vakarieniauti svečiai dažnai atvyksta pasipuošę ir tuo džiaugiasi nebijodami, kad jų vaikas netikėčiausiu momentu išpils ant suknelės vyno taurę.

Viešbutis naujas ir turi įvairiems poreikiams pritaikytą infrastruktūrą: ramesnę zoną pagrindiniame pastate, vakarėlius prie baseino. Čia vyksta gyvos muzikos vakarai, pramogos, diskotekos ir net putų šou. Viešbutis įsikūręs itin arti Sidės miesto centro, tad galima vakarais pasivaikščioti jūros pakrante nusidriekusia promenada.

Viešbutis suaugusiems „The Raga Side“


Kuo skiriasi suaugusiųjų poreikiai?

Paprastai viešbučiai linkę rinktis įvairovę – tame pačiame viešbutyje apsistoja tiek šeimos su vaikais, tiek suaugusiųjų poros, tiek vieniši keliautojai, tad orientuojamasi į daugumą turistų, kurie garantuoja nuolatinį poilsiautojų srautą. Kyla klausimas, kuo skiriasi suaugusiųjų poreikiai nuo kitų keliautojų. Laukinių aistrų, nuogo kūno ir tik filmuose matytų scenų čia nerasite.

Pasirodo, pikantiškų priežasčių tokio viešbučio įkūrimui čia ieškoti neverta. Paslaptis gana paprasta – suaugusiųjų viešbutis, kuriame lankėmės, apima du pastatus, kurie griežtai atskiria poilsio ir pramogų zonas. Tai tarsi du viešbučiai po vienu stogu.

Pagrindinis viešbučio pastatas skirtas visiškai atsipalaiduoti ir pailsėti, ramiems pokalbiams ar miegui.

Viešbutis suaugusiems „The Raga Side“

Šiame pastate veikia restoranai su „Ultra“ viskas įskaičiuota ir „Fine Dining“ paslauga, kai svečiai aptarnaujami prie staliukų. Čia galėjome ne tik rinktis iš pateikto meniu, bet ir išreikšti pageidavimus, kaip maistas turėtų būti pagamintas ir patiektas. Viešbutyje veikia ir sporto baras, kuriame transliuojamos įvairios varžybos. Poilsiui skirtame pastate įrengtas ir vidaus baseinas, veikia SPA, galima kaitintis saunoje ar turkiškoje pirtyje.

Viešbutis suaugusiems „The Raga Side“

Antrasis pastatas prie paplūdimio skirtas tiems, kurie trokšta pramogų, renginių ir linksmybių. Šioje zonoje įrengtas baras ir nedidelis restoranas, kuriame gali pavalgyti paplūdimio zonoje poilsiaujantys svečiai. Taip pat yra scena ir baseinas, kuriame vyksta muilo putų vakarėliai. Balandžio mėnesį šioje vietoje nuolatinės siestos dar neprasidėjusios – pasak viešbučio administracijos, linksmybės įsisiūbuoja sezono įkarštyje – vasarą, o pavasarį rengiama tik vakarinė programa. Renkantis kambarį šiame viešbutyje verta atkreipti dėmesį, kuriame pastate norite gyventi – ar ten, kur netyla muzikos ritmai, ar ramesnėje zonoje – pagrindiniame pastate.

Viešbučio administracija šiuo metu ruošiasi dar vienos paslaugos startui – svečiams kuria mobiliąją aplikaciją. Ja naudodamiesi iš bet kurios viešbučio vietos klientai galės užsisakinėti maisto, gėrimų bei paslaugų. Įsivaizduokite – jau atėjo pietų metas, o jūs deginatės paplūdimyje ir visai nesinori keltis nuo gulto. Mobiliojoje aplikacijoje nurodote savo gulto numerį ir pasirenkate, ką norėtumėte valgyti. Netrukus prie jūsų ateina padavėjas su maisto ir gėrimų pilnu padėklu. Skamba gerai, tiesa?

Viešbutis suaugusiems „The Raga Side“

Nepriekaištingam startui koją gali pakišti tai, kad paslauga bus siūloma prasidėjus pačiam sezono įkarščiui, o ne dabar – kai poilsiautojų nedaug ir visus paslaugos veikimo principus galima testuoti neskubant. Akivaizdu, kad sėkmingam tokio tipo paslaugos veikimui bus reikalingos ir didesnės viešbučio personalo pajėgos. Vis dėlto, jei planuojama naujovę pavyks sėkmingai įdiegti – tai bus bene pirmasis viešbutis Turkijoje pasiūlęs tokio tipo paslaugą.

Kiek kainuoja ramybė?

Nors suaugusiųjų viešbučių skaičius Turkijoje auga, poilsį juose verta planuoti iš anksto – taip ne tik sutaupysite, bet ir galėsite pasirinkti norimą kambarį.

Šiuo metu standartinis dvivietis viešbučio „The Raga Side” kambarys su vaizdu į jūrą svetainėje booking.com kainuoja 1 297,70 eurus.

Kaina Booking.com

Deja, reguliarūs tiesioginiai skrydžiai iš Lietuvos į Antaliją nevyksta, tačiau galite kreiptis į bet kurį kelionių organizatorių ar agentūrą ir įsigyti vien tik lėktuvo bilietus. Jų kainos svyruoja nuo 50 iki 250 eurų priklausomai nuo datos. Prieš rezervuodami viešbutį būtinai pasidomėkite, ar jūsų pasirinktomis dienomis yra laisvų bilietų, ir nepamirškite užsisakyti pervežimo iš oro uosto į viešbutį bei atgal.

Į šį viešbutį poilsines keliones parduoda ir Lietuvos kelionių organizatoriai – „Kidy Tour“ bei „Tez Tour“.
„Kidy Tour“ svetainėje nurodoma, kad 7 dienų poilsis birželio viduryje dviviečiame kambaryje dviem asmenims kainuoja 1590 Eur. Į kainą įskaičiuotas skrydis ir pervežimas.

Kaina KidyTour


„Tez Tour“ svetainėje toks pat kelionės paketas kainuoja 1677 Eur.

Kaina TezTour


Viešbučių suaugusiems galima rasti ne tik Turkijoje. Daugiausia jų yra Karibuose, taip pat Kroatijoje, Kipre, Egipte, Graikijoje, Italijoje, Meksikoje, Portugalijoje bei Ispanijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)