Pramoga visai šeimai, ypač mažiesiems – Dino.lt parkas (Pušyno g. 9, Radailiai, Klaipėdos raj.). Čia galima aplankyti daugiau nei 40 natūralaus dydžio riaumojančių, judančių, šnypščiančių ir vandeniu besilaistančių dinozaurų. Tai daugiau nei prieš 65 mln. metų išnykusių dinozaurų tikslios kopijos. Be to, čia gali išvysti ir keistą, bet išties paslaptingai atrodantį apverstą namą. Namo vidus, kaip ir pats namas, apverstas aukštyn kojomis. Pasak legendos, vieną naktį dinozauras Reksas apvertė šį namą. Taip pat parke yra ekstremalus 5D kino teatras, veidrodžių labirintas, vaikų žaidimų aikštelė su batutais, karuselės, labirintai, traukinukas, dviračių, elektromobilių bei kitokių pramogų. Vaikams nuo 2 metų Dino parke pramogos mokamos.

Taip pat galima visai netoli aplankyti Klaipėdos Zoologijos sodą (Jonušų k., Durpyno g. 52) – čia veiklos atras visa šeima – turėsite galimybę ne tik pasižiūrėti gyvūnų, bet ir nusifotografuoti su liūtukais, pašerti gyvūnėlius, pajodinėti poniu. Visos šios paslaugos mokamos, o už įėjimą nuo 3 metų vaikučiams irgi teks sumokėti.

Darbėnuose įsikūręs ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse jau žinomas Japoniškas sodas. Tai didžiausias Europoje 16 ha meistro iš Japonijos Hajime Watanabe ir gydytojo Šarūno Kasmausko kuriamas Japoniškas sodas Kretingos rajone. Čia galima išvysti virš tūkstančio bonsai medelių kolekciją, akmenų sodą, sakuras, tvenkinių. Sodas pradėtas kurti bene prieš dešimt metų.
Jis kuriamas pagal senąsias japoniško sodo tradicijas, atkartojant natūralią gamtą. Įkūrėjai pristato šią vietą kaip susikaupimo ir savęs pažinimo. Kiekvienas metų laikas dovanoja akims vis kitokius spalvas.

Vos 11 kilometrų nuo Palangos atitolusi Kretinga taip pat vertas dėmesio aplankyti miestas, o jame – Kretingos muziejus. Čia galima rasti archeologijos, dvaro istorijos ir kultūros, numizmatikos ekspozicijas. Taip pat įkurtas ir Kretingos dvaro medinis vandens malūnas, ūkvedžio namo ekspozicija, žiemos sodas. Pasivaikščioti galima net 23 ha ploto sode.

Norintiems aplankyti kitą šalį, Palanga ar Šventoji – taip pat strategiškai labai patogios vietos. Štai nuo Šventosios iki Papės (Latvija) – apie 30 km., o čia netoli ir dar vienas miestelis – Rucava.

Tiesa, važiuojant į Papę teks nemažą atkarpą dardėti žvyrkeliu. Pačiame miestelyje pasitinka turizmo informacijos centras bei kavinė. Papėje – ramioje ir laukinėje Latvijos gamtoje nusprendę ilgiau pasibūti poilsiautojai gali įsikurti kempinge.

Tuo tarpu Rucava – nedidelis miestelis su maža parduotuve, bažnyčia ir muzikos instrumentų muziejumi. Kaip sako jo įkūrėjas, virš 80 metų senolis, atidarė jį tam, kad į miestelį turistai užsuktų ne tik bažnyčios pažiūrėti. Muziejuje sukaupta apie 90 muzikos instrumentų ir visi jie – veikiantys.

O dar daugiau pramogų, kurias galite išbandyti lyjant ar pabodus įprastoms pajūrio pramogoms, rasite ČIA

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)