Jau trečius metus Palangoje rengiamas festivalis, kuris apjungia daugybę nemokamų meninių renginių, tarp kurių – spektakliai, koncertai, performansai, fotografijų parodos ir kino vakarai.

Šiemet Palangoje kiekvieną darbo dienos vakarą bare „Kablys. Jūra. Kultūra“ galima išgirsti profesionalios, gyvai atliekamos Olego Molokojedavo džiazo muzikos. Kone kas savaitę čia vyksta ir įvairių džiazo kolektyvų koncertai.

„Terasos lankytojus vis nauju meniniu renginiu galime pradžiuginti beveik kasdien ir visa tai žiūrovams nieko nekainuoja. Rugpjūčio mėnesį suplanuota daug muzikos koncertų, spektaklių su performansais, vyksta (ir nuolat atnaujinamos) fotoparodos. Taip pat vyksta seminarai ir paskaitos“, – pasakojo festivalio renginių koordinatorė Žydrė Gedrimaitė.

Nuo rugpjūčio 1 dienos pradėtas unikalus projektas „Meistarnė“. Tai „Palangos kultūros ir jaunimo centro“ pristatoma eksperimentinė Palangos amatų studija, skirta tautinio kostiumo metams. Jos metu lankytojai turės galimybę patys išbandyti įvairių tradicinių amatų gamybą.

Meistarnė

Visą rugpjūčio mėnesį, kultūros bare „Kablys“, adresu S. Dariaus ir S.Girėno g. 13, vyks edukacinės programos, seminarai, demonstracijos svečiams, palangiškiams, tautinio kostiumo gamintojams ir gerbėjams. Lankytojai galės patys pasidaryti jei ne pilną kostiumą, tai jo detales. Tokius kaip marškinius, nagines, juostą, kepurėlę, delmoną, ar suvenyrinę smulkmeną.

„Meistarnė“ pritrauks lankytojus ir šiuolaikinių inovacijų panaudojimu. Vienas iš dirbtuvių akcentų, interaktyvus žaidimas – fotoveidrodis. Prie veidrodžio ekrano priėjęs žmogus galės pasirinkti ir virtualiai pasimatuoti tautinį kostiumą bei jį valdyti: didinti, mažinti, keisti poziciją ir nusifotografuoti.

Artėjančiomis savaitėmis projektas „Palanga. Kultūros maratonas kablys“ pasiūlys ir kitų projektų. Be nemokamų džiazo koncertų kiekvieną darbo dieną bei interaktyvių parodų, rugpjūtį kurorto svečiai išvys grupės „Kiti kambariai“, MC Mesijaus koncertus, Olego Šurajevo šou, galės dalyvauti mados mugėje “Fashion bazaar vibes” ir kituose renginiose.

O. Šurajevas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)