Ši akcija organizuojama jungiantis prie Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“.

Prezidentės inicijuojamos kampanijos tikslas – telkti visuomenę – NVO, bendruomenes, savivaldybes, socialinius darbuotojus, valstybės institucijas, švietimo ir kultūros įstaigas, socialiai atsakingo verslo įmones, žiniasklaidos kanalus ir žinomus žmones – bendromis pastangomis keisti Lietuvą. To siekia ir Palangos miesto savivaldybė, inicijuodama socialinę akcija „Pasveikink jūrą Palangoje“.

Palangos mero Šarūno Vaitkaus teigimu, Lietuvoje vis dar yra vaikų, kurie nėra matę jūros, todėl kurortas šiais metais ir vėl kviečia mažuosius iš sunkiau besiverčiančių šeimų pirmą kartą pamatyti jūrą. „Palangos miesto savivaldybė, palangiškiai jau antrus metus iš eilės vaikams suteikia savotišką dovaną – pirmąją pažintį su jūra“, – sakė meras.

Planuojama, kad liepos 29-30 dienomis Palangoje pirmą kartą jūrą pamatys apie 600 vaikų (7-12 metų amžiaus) iš visos Lietuvos. Mažųjų kurorto svečių laukia ne tik jūra, bet ir jiems parengtos pramogos, dovanos, prizai bei siurprizai.

Dalyvauti Palangos miesto savivaldybės rengiamoje socialinėje Lietuvos vaikams skirtoje akcijoje raginamos visos šalies savivaldybės, iš kiekvienos savivaldybės kviečiama atvykti 10 vaikų grupę ir po 2 lydinčius asmenis. Atvykstančių vaikų grupei bei juos lydintiems asmenims apgyvendinimą, maitinimą bei visas pramogas Palanga suteiks nemokami, savivaldybių prašoma pasirūpinti tik dalyvių kelionės organizavimu bei išlaidomis.

Praėjusią vasarą vykusios pirmosios akcijos „Pasveikink jūrą Palangoje“ metu keli šimtai mažųjų iš visų šalies miestų atvyko į kurortą ir kartu su draugiškais palangiškiais pirmą kartą pasveikino jūrą, paplūdimyje statė savo svajonių pilį, taip pat dalyvavo specialiai jiems rengiamose pramogose, mėgavosi muzikinio fontano šokiu, dalyvavo kultūriniuose vaikams skirtuose renginiuose. Socialinės akcijos organizatoriai žada, kad šiais metais vaikams rengiama programa bus dar įdomesnė.

Organizuojant pramogas mažiesiems, nepamirštami ir palangiškių vaikai. „Vis daugiau renginių dovanojame ir patiems palangiškiams, jų vaikams – pavyko šauniai atšvęsti Tarptautinę vaikų gynimo dieną, pamatyti, kokios pramogos domina vaikus, kas jų veiduose atsispindi šypsenomis“, – teigė Savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistės.

Kad tokie renginiai – puiki patirtis ir galimybė suteikti jiems įdomias pramogas, staigmenas sutinka ir Palangos kultūros ir jaunimo centro Jaunimo studijos vadovas Tautvydas Lubys. Tautvydo teigimu, vis daugiau nemokamų pramogų organizuojama atsižvelgiant į poilsiautojų norus. „Palanga yra visiems draugiškas kurortas, ir tai mes įrodome siūlydami šeimoms išbandyti muilo burbulų valandas, organizuojamas padedant Palangos savanoriams, kviesdami palangiškius ir miesto svečius dalyvauti Šeimų bėgime, kuris skiriamas Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienai, organizuodami kitus renginius“, – sakė T. Lubys.

Palangos meras priminė, kad prisidėti prie kompanijos „Už saugią Lietuvą“ galima į vykdomas veiklas pagal galimybes įtraukiant padėti norinčius žmones, bendruomenes, verslo įmones, kurie padėtų užtikrinti turiningą vaikų laisvalaikį, teiktų emocinę pagalbą, gerintų socialinius įgūdžius ir t. t. Todėl prie Palangos miesto savivaldybės inicijuojamos akcijos „Pasveikink jūrą Palangoje“ prisijungti kviečiami Palangos verslininkai, organizacijos, įmonės bei įstaigos, kurorto gyventojai – tiek skiriant paramą, tiek atėjus savanoriauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)