Sakoma, kad pirmiausiai reikia pagirti, o po to priekaištauti. Visgi šįkart pradėsiu iš kitos pusės, nes susikaupė labai daug spalvingų įspūdžių.

Stiprių nervų turistams

Jei keliaujate autobusu, pažintis su šiuo miesteliu prasideda nuo Šventosios autobusų stotelės. Prireikus rakto nuo tualeto – už įėjimą tereikės atseikėti 50 euro centų.

Toks miesto pasitikimas sufleruoja, kad ir maisto bei kitų pramogų reikės paieškoti atidžiau. Sunku nepasiklysti tarp chaotiškos mėsainių, spurgyčių, čeburekų, blynų, kebabų pasiūlos. Supranti, kad greitas maistas čia yra vertinamas ir populiarus.

Visgi bandome laimę – pietų metui nusprendžiame išbandyti „Relax Park“ (Kuršių tak. 289). Šią kavinę galima rasti perėjus beždžionių tiltą. Pasirinkus dienos pietus (agurkinė sriuba ir vištiena atsiėjo 4,50 Eur) pasitiko įdomus vaizdas. Kaip sakė padavėja, normalu, kad mėsytė truputį apdega, o bulvių košėje plaukioja ne riebalai, o medaus marinatas. Jo poskonio nepajutau, bet gal nuotraukoje įžvelgsite geresnių galimų pojūčių nei patyrėme mes. Picų kainos prasideda nuo 4 Eur, pusryčiais galima pasimėgauti nuo 2,50 Eur, lašišos kepsnys – 7,50 Eur.

Bet visgi nepasiduodu – draugai rekomenduoja netoli Šventosios atrakcionų esančią kavinę „Du malūnai“ (Šventosios g. 6). Aplinka ir užsieniečio šefo reklama bent trumpam sukelia pasitikėjimą.

Pirmasis siurprizas atsėlina cepelinų pavidalu. Nusprendėme pasimėgauti tikru kurortiniu lietuvišku maistu – nekyla įtarimų, kad kažkas gali nemaloniai nustebinti taip save reprezentuojančioje vietoje. Padavėja išdidžiai atneša patiekalą ir sako: „Cepelinai (4,90 Eur + 0,50 Eur už spirgučius ar greitinę) truputį išvirtę, bet gal nieko tokio“. Nesinori gadintis atostogų, bet skamba panašiai kaip „mes čia truputį pavalgysime, bet nesusimokėsime, juk kas čia tokio“. Visgi sūrio spurgytės (2,90 Eur) tikrai sužavėjo, skaniai susivalgė ir bulviniai blynai su varške bei lašiša (4 Eur).

Na, bet tai nebuvo staigmenų pabaiga. Kai atėjo metas susimokėti, padavėja ant stalo padėjo kortelių skaitytuvą ir tarstelėjo „prašom“. Jau net pradėjo darytis karšta, kad turi prašytis, jog tavo kortelė būtų įstatyta. Žinoma, sunku rasti personalą 3 mėnesiams, bet jį apmokyti elementarių dalykų – privalu.

Pirmas įspūdis – dar ne viskas

Ne vienas poilsiautojas giria kavinę „Barža“ (Prieplaukos g. 22). Priėjus pamatai paremtą seną dviratį ir supranti, kad ši vieta turi savo istoriją. Pasirodo, dviratis ištrauktas iš dugno, kaip sako padavėjai, gal padangose ir oro dar gali būti. Prie picų tikrai nėra kaip prisikabinti – jos keptos krosnyje, o kainos priimtinos – nuo 3,9 iki 5 Eur. Vištienos šašlykas – 5 Eur, pikantiškos salotos – 2,9 Eur, kepta duona sūrio padaže – 1,9 Eur. O smagiausia tai, kad „Barža“ nebando apsimesti tuo, kuo nėra.

Retai perpildyta kavinė „Sala“ (Kopų g. 10), tikrai verta sulaukti didesnio lankytojų srauto. Jauki atmosfera, malonus aptarnavimas, originalesni eksterjero ieškojimai – tai vieta, į kurią norisi grįžti.

Neįmanoma aplenkti ir „Paršelio rojaus“ (Kopų g. 5), kuris tapęs Šventosios simboliu. Nors išorė apgaulinga, aptarnavimas nežiba – meniu teko laukti 15 minučių, kol neiškentę pasiimti nuėjome patys, o sąskaitą atnešė neprašius, visgi maistas – skanus.

Iš tikrųjų po visų klajonių skrandžiui tesinori kokybės. Tad tikrai verta neaplenkti valgyklų, pavyzdžiui, „Galeros“ (Kopų g. 27) – žmonių eilės atspindi ne tik mažas kainas, bet ir ramina, kad maistas turėtų būti šviežias.

Atgaiva sielai

Po visų „atradimų“ norisi ko nors užtikrinto ir išieškoto. „Nendrinei pastogei“ (Miško tak. 24) ir „Vikingui“ (Kopų g. 6) – jokių priekaištų, „Floros simfonijai“ (Topolio g. 22a), kurioje gali ne tik pavalgyti, bet ir apsistoti – aplodismentai.

Ieškant kur apsistoti verta neaplenkti ir namelių. Tai atostogų būdas, kurį turi patirti nors kartą gyvenime. Be to, galima atrasti ir su patogumais, ir neseniai pastatytų, tad kodėl gi ne?

Žinoma, jei nuspręsite taupyti, gali tekti mokėti už dušus atskirai, tad pasidomėkite visomis sąlygomis, nes kitaip pigiau atsieis atostogauti poilsio namuose. Iš jų galima išskirti „Salduvę“, kuri netoli jūros, o kainos nesikandžioja.

O nuo viso šurmulio galima pasislėpti sveikatos centre „Energetikas“ įsikūrusiame „SPA Amber Palace“. Vaizdas į jūrą, profesionalus aptarnavimas, tvarkinga aplinka, norintiems spa malonumų – galimybė išbandyti ne tik įprastines procedūras, bet ir su gintaru, gintaro pudra. Gal tikrai buvo verta pereiti per visą Šventąją ir jos „perliukus“, kad atrastumėme šią harmonijos oazę.

Bet svarbiausia, kad Šventojoje galima pabėgti nuo visų ieškojimų bei šurmulio ir tiesiog mėgautis jūra – tai esminė priežastis, kodėl į ją atvyksta vis daugiau žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)