Nemokamos muilo burbulų pramogos ir pasakos

Mažiausieji kurorto gyventojai, jų tėvai bei visi svečiai kviečiami džiaugtis muilo burbulų pramogomis, pavadintomis „Vėjo gaudymo valanda“. Visą vasarą šeštadieniais nuo 11 iki 13 valandos jauni savanoriai vaikų lauks centrinėje miesto aikštėje bei Palangos Pasakų parke. „Atsinešti mažiesiems nieko nereikia – viskuo pasirūpins organizatoriai. Vaikams belieka linksmintis“, – sakė Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorė Vita Petrauskienė. Pasakų parke mažųjų lauks ne tik muilo burbulų pūtimo pramoga, bet ir galimybė piešti kreidelėmis bei spalvoti piešinius.

Neatsitiktinai pramogas vaikams nuspręsta pasiūlyti ne tik centrinėje miesto aikštėje, bet naujoje viešojoje erdvėje – Palangos pasakų parke. Pasak V. Petrauskienės, ši vieta pasirinkta ne tik dėl vaikams draugiškos erdvės, tinkamos infrastruktūros, bet ir siekiant paskatinti mažuosius domėtis lietuviškomis pasakomis, o jų tėvus – rasti laiko savo mažyliams paskaityti knygas. „Ši vieta ypatinga todėl, kad čia galima lietuviškas pasakas ne tik perskaityti, bet ir išgirsti. Prie kiekvienos skulptūros yra lentelė, kurioje pasaka užrašyta lietuvių ir anglų kalbomis. Lentelėje paspaudus mygtuką galima išgirsti pasaką, sekamą pasirinkta kalba.“

S.Daukanto gatvės pabaigoje, netoli Birutės parko, pušyne esančiame Pasakų parke yra įrengtos 4 skulptūros, sukurtos lietuviškų pasakų motyvais: „Pupa“, „Lapė ir ąsotis“, „Vilkas ryja ašaką“, „Saulė ir mėnulis“.

„Manau, kad pasivaikščiojimai po Pasakų parką galėtų tapti šeimų ritualu, kuris skatintų domėtis skaitymu ir namuose. Jau greitai atsiras pasaka „Eglė žalčių karalienė", o ateityje pasakų bus dar daugiau“, - planais dalinosi V. Petrauskienė.

Vaikų parkas ir laipynės

Kad mažieji Palangoje nenuobodžiautų, būtinai nuveskite juos į Naglio alėjos bei Šermukšnių gatvių sankirtoje, visai šalia jūros, įkurtą Vaikų parką – tikrą džiaugsmo oazę mažiesiems. Čia daug nemokamų įvairaus amžiaus vaikams skirtų spalvingų įrenginių – žaismingų laipynių bei čiuožyklų, sportuoti skatinančių karuselių, netradicinių sūpynių bei smėlio dėžių. Kad vaikams pramogauti būtų saugu, teritorija aplink įrenginius padengta smėliu, o pats Vaikų parkas aptvertas. Tėvų patogumui įrengti suolai, čia veikia nemokamas belaidis internetas.

Palangoje, J. Basanavičiaus gatvėje, šalia Jūratės ir Kastyčio skvero, neseniai atidaryta vaikų žaidimų aikštelė. Ji įkurta šalia naujo batutų parko. Kol tėveliai šokinėja ant batuto, mažieji gali smagiai žaisti jiems pritaikytoje aikštelėje.
Tėveliai žaidžiantį vaiką gali stebėti ir patogiai įsitaisę ant greta esančių sėdmaišių. Laipynių aikštelė veikia tik sezono metu, pusvalandžio kaina 3 eurai, valandos – 5 eurai.

Miško pažinimas su eiguliu

Savaitgalis Palangoje nebūtinai turi būti praleidžiamas prie jūros. Patyręs miškininkas Raimundas Ereminas palangiškius ir miesto svečius kviečia į į žygį po laukinę gamtą – „Pasimatuok eigulio kepurę“.
Poilsiautojų laukia kelionė klaidžiais miško takais, susitikimai su paukščiais ir žvėrimis bei pėdsekystės meno pagrindai. Eigulys taip pat žada patiekalų iš medkirčio valgiaraščio ir galimybę padaryti gerų darbų gamtai.

Ekskursijas organizuojantis gamtos mylėtojas Raimundas Ereminas teigia, kad vaikams tokie nuotykiai labai patinka: „Gamtą tyrinėju jau seniai, dirbu įdomų darbą miške, todėl sukauptomis žiniomis noriai dalinuosi su mažaisiais miško lankytojais. Vaikai yra labai pastabūs, tad jie greitai išmoksta pamatyti įvairius gyvūnus, paukščius, jų pėdsakus ar lizdus.“

Pasak miškininko, ši pramoga labai populiari tarp šeimų su vaikais. „Tėvai nori, kad jų vaikai išmoktų saugoti ir prižiūrėti gamtą, be to, miške nebūna blogo oro, todėl ekskursijos vyksta net lyjant. Žinoma, visus pradžiugina ir sutiktas miško gyventojas – Palangos miškuose gausu briedžių, stirnų, barsukų, lapių, įvairių paukščių“, – pasakojo miškininkas.

R. Ereminas kiekvieną darbo dieną organizuoja vakarinius žygius į gamtą, savaitgaliais - ryto, dienos, vakaro keliones. Grupei iki 5 žmonių kaina 9 eurai už valandą, 6 ir daugiau žmonių - 15 eurų.

Egzotika insektariume

Palangoje galima aplankyti vienintelį Lietuvoje esantį specializuotą nariuotakojų zoologijos sodą. Insektariume galima apžiūrėti vorus paukštėdas, vabalus, skorpionus, gyvalazdes, maldininkus, tarakonus, šimtakojus, taip pat pasinaudoti zoologijos sodo specialistų konsultacijomis bei pasakojimais apie eksponuojamus gyvūnus. Be to, insektariume galima įsigyti norimą egzotinį naminį gyvūną.

Insektariumo direktorius Mindaugas Maurukas sakė, kad subjurus orams iškart pajunta lankytojų antplūdį: „Zoologijos sodas domina ne tik suaugusius, bet ir mažuosius kurorto svečius, bet daugiausiai lankytojų sulaukiame virš Palangos susikaupus lietaus debesims. Kartais žmonės išsigąsta pamatę zoologijos sodo gyventojus, tačiau visi nariuotakojai laikomi saugiuose terariumuose, todėl nerimauti nėra reikalo“.

Bilietas suaugusiems čia kainuos 3,5 euro, vaikams nuo 3 metų – 2,5 euro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)