Tęsdami rudeninius vandens tvenkinių įžuvinimus plėšriomis žuvimis Šiaulių medžiotojų ir žvejų draugija į nuomojamus vandens telkinius paleido beveik 4000 šiųmečių paaugintų lydekų. Daugiausiai, 2200 lydekų, paleista į Bubių tvenkinį. 600 lydekų paleista į Švedės tvenkinį, 400 į Kairių ežerą. Lydekomis praturtinti Šiupylių, Pailių tvenkiniai ir Ginkūnų bei Talkšos ežerai.

Paežerių ežeras ir Šilų tvenkinys praturtinti lynais. Į Paežerių ežerą paleista 1500 įvairaus amžiaus linų. Į Šilų tvenkinį – 50. Paežerių ežeras taip pat praturtintas ir dvivasariais karosais. Čia jų paleista 1500. Dar 100 karosų išleista į Pakumulšio II-ąjį tvenkinį.

Artimiausiu metu planuojama įžuvinti ir vieną iš didžiausių Lietuvos gėlo vandens telkinių - Rėkyvos ežerą.

Pernai šie Šiaulių miesto ir rajono vandens telkiniai taip pat buvo praturtinti dideliu kiekiu vertingos žuvies. Šiaulių medžiotojų ir žvejų draugija kartu su aplinkos apsaugos departamento pareigūnais paleido 8300 linų, daugiau kaip 7300 lydekų ir 2650 karosų.

Į Šiaulių vandens telkinius vėl prileista naujų žuvų

Vandens telkinius stengiamasi įžuvintį ne tik žvejų mėgstamomis, bet ir vertingomis žuvimis, ypač plėšriomis, tokiomis kaip lydekos. Gaudydami jas žvejai ne tik patiria stiprių įspūdžių, plėšrios žuvys taip pat valo vandens telkinius nuo smulkių žuvų pertekliaus.

Lydekos beveik visuomet alkanos. Didžiąją jų maisto raciono dalį sudaro karšiai, kuojos, raudės. Neatsisako varlių, smulkių vandens žinduolių. Metro ilgio, 10 ir daugiau kg sveriančios lydekos nėra retenybė, tačiau dažniausiai sugaunamos iki 2,5 kg svorio ir iki 60 cm ilgio lydekos.

Lydekas draudžiama imti jei jų dydis yra mažesnis nei 45 cm. Taip pat vienos žvejybos metu galima sugauti nedaugiau kaip 3 lydekas. Sugavus daugiau arba mažesnes nei leistina žuvis, žvejams gresia bauda. Be to, tektų atlyginti gamtai padarytą žalą, už kiekvieną žuvį sumokėti po 145 eurus.

Lynų mėgėjai taip pat turėtu nepamirši, kad sugautas lynas turi būti nemažesnis kaip 25 centimetrų ir vienos žvejybos metu galima sugauti nedaugiau kaip 5 kilogramus žuvies. Sugavus daugiau arba mažesnes nei leistina žuvis taip pat gresia bauda ir taip pat skaičiuojama gamtai padaryta žala, už kiekvieną lyną tektų sumokėti po 60 eurų.