aA
Nors sveikatos specialistai vienbalsiai sutinka, kad žuvis – vienas sveikesnių produktų ir ją valgyti žmonės turėtų bent 3 kartus per savaitę, lietuviams šviežia žuvis ne visada prieinama. Tai rodo ir faktas, kad žuvies restoranus visoje Lietuvoje galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Laimei, vilniečiai šviežios žuvies patiekalais gali pasilepinti užsukę į restoraną „Jūra iki kelių“ ištikimiems klientams geriau žinomą „Šiaurės jūros“ vardu.
Restoranas "Šiaurės jūra"
Restoranas "Šiaurės jūra"
© DELFI / Tomas Vinickas

Restoranui pakeitus pavadinimą KABLYS.lt komandai parūpo išsiaiškinti, kokių dar siurprizų gali tikėtis „Jūros iki kelių“ klientai. Paklaustas, kodėl nutarta pakeisti pavadinimą, restorano šefas Donatas Dabrovolskas užsiminė – nauju pavadinimu siekiama pabrėžti, kad žuvis nėra prabangos prekė: „Galvojame, kad reikėtų žmonėms suteikti dar daugiau galimybių paskanauti žuvies,“ – komentavo Donatas.

Kartu su restorano pavadinimu klientai gali tikėtis ir atsinaujinusio meniu, dar didesnio šviežios žuvies pasirinkimo. „Galbūt labiau pabrėšime pačią žuvį, o ne priedus prie jos, kaip dažniausiai būna. Visas dėmesys bus skiriamas žuvies skoniui,“ – KABLYS.lt komandai pasakojo restorano šefas.

Tiesa, pažvelgus į restorano pasiekimus akivaizdu, kad šviežios žuvies skonis čia niekada nebuvo pamirštas. 2016 metais „Šiaurės jūra“ pateko į geriausių Lietuvos restoranų 30-tuką, be to, šią maitinimo įstaigą puikiai įvertino ir portalo „Laukinės žąsys“ sumanytojas Andrius Užkalnis. Vienas iš restorano kozirių, garantuojančių žuvies šviežumą – greta prisiglaudusi žuvies ir jūros gėrybių parduotuvė „Šiaurės jūra“. Turint užtikrintą šviežios, atvėsintos ir šaldytos žuvies tiekimą, restoraną atidaryti nebeliko jokių kliūčių.

Dabar specializuotu žuvies patiekalų restoranu neretai susidomi ne tik vilniečiai, bet ir miesto svečiai, mat daug tokio pobūdžio įstaigų sostinėje nerasi. Paklaustas, kokios būtent žuvies skonį labiausiai toleruoja lietuviški gomuriai, Donatas šypsosi. Pasak jo, lietuviai į žuvies patiekalus žiūri pakankamai konservatyviai ir naujovių lėkštėje dar vengia: „Lietuviai pakankamai santūrūs, rinkdamiesi žuvį. Dažniausiai jie renkasi tą žuvį, kurią jau yra ragavę ar bent apie ją girdėję. Tačiau mes neatmetame galimybės ateityje į meniu įtraukti įdomesnių, retesnių žuvų,“ – kalbėjo Donatas.

Vis dėlto, vyras neakcentavo nė vieno ryškesnio restorano meniu lyderio. „Jūra iki kelių“ šefo nuomone, svarbiausia klientams pateikti šviežią žuvį, atsižvelgti į jūros gėrybių sezoniškumą: „Galbūt pagrindiniai patiekalai būna krevetės, tunas, sviestažuvė. Tokie patiekalai yra tarp lyderių, tačiau konkretaus firminio patiekalo neturime, nes meniu siūlomos žuvies pasirinkimas platus,“ – įžvalgomis dalinosi restorano šefas.

Kablys.lt
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Pareigūnų „laimikis“ – daugiau negu du kilometrai nelegalių tinklų (1)

Gegužės 23 d. Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai...

Ežerinė rainė Lietuvoje. Ar sugebėsime išsaugoti vieną rečiausių Europos gėlavandenių žuvų rūšių? (4)

Ne tik daugelis žvejų, bet turbūt ir dauguma šios rubrikos skaitytojų nėra girdėję apie...

Sulaikyti asmenys, sugavę 101 karšį (20)

2020 m. gegužės 12 d. Aplinkos apsaugos departamento Kauno valdybos Kauno gyvosios gamtos apsaugos...

Žvejo mėgėjo atmintinėje – svarbiausia žinotina informacija (27)

Tam, kad žvejai mėgėjai lengviau ir greičiau rastų atsakymus į rūpimus klausimus, Aplinkos...

Aktualiausi verslinės žvejybos apribojimai ir draudimai Baltijos jūros priekrantėje (10)

Žuvininkystės tarnyba socialiniuose tinkluose dalinasi žinute, kurioje primena apie nuo kito...

Top naujienos

JAV turi daugiau informacijos apie slapta dislokuotus Rusijos naikintuvus: matėme kiekvieną žingsnį (114)

JAV kariuomenės atstovai suteikė daugiau informacijos apie Libijoje dislokuotus Rusijos...

Atlyginimams mažėjant, perspėja dėl antrosios krizės bangos (35)

Daliai gyventojų atlyginimai mažėja, teigia Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Pasak jų...

NVSC: 7 iš 9 naujų COVID-19 atvejų fiksuoti ligoninėse (2)

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė pristatė...

„Papuošėte“ automobilio numerį rėmeliu su užrašu „pa**bat“ – laukite policijos dėmesio ir baudos (87)

Valstybiniai automobilio numeriai – vieta, kur jokia vairuotojų fantazija neįmanoma: jie privalo...

Šokiruojanti karantino realybė: kai kuriems visą mėnesį teks išgyventi už 80 eurų (296)

Karantinas dar nesibaigia, bet jau dabar akivaizdu, kad jeigu sulauksime antrosios pandemijos bangos,...

Skvernelio ir Verygos nuomonės dėl alkoholio prekybos paplūdimiuose susikirto (43)

Premjeras Saulius Skvernelis skeptiškai atsiliepė apie absoliutų draudimą paviljonuose...

Nauji „Delfi Plius“ prenumeratos būdai: paprasčiau ir greičiau (1)

Jeigu klientas negavo norimos prekės čia ir dabar bei už geriausią kainą – jis išvis atsisako...

Užkalnis. Civilizacija mirė, tegyvuoja taboras (214)

„Sunaikino ne taborą, sunaikino dalį mūsų tapatybės“, klykia, rėkia politkorektinės...

Kalėjimų departamentas: demaskuoti tarnybine padėtimi piktnaudžiavę pareigūnai (10)

Kalėjimų departamento prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos Kriminalinės žvalgybos...

Uzbekijos pilietis ir jo dėdė bus teisiami dėl fiktyvios santuokos su lietuvaite (5)

Panevėžio apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas byloje dėl galimos prekybos...

|Maža didelių žinių kaina