aA
Nors sveikatos specialistai vienbalsiai sutinka, kad žuvis – vienas sveikesnių produktų ir ją valgyti žmonės turėtų bent 3 kartus per savaitę, lietuviams šviežia žuvis ne visada prieinama. Tai rodo ir faktas, kad žuvies restoranus visoje Lietuvoje galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Laimei, vilniečiai šviežios žuvies patiekalais gali pasilepinti užsukę į restoraną „Jūra iki kelių“ ištikimiems klientams geriau žinomą „Šiaurės jūros“ vardu.
Restoranas "Šiaurės jūra"
Restoranas "Šiaurės jūra"
© DELFI / Tomas Vinickas

Restoranui pakeitus pavadinimą KABLYS.lt komandai parūpo išsiaiškinti, kokių dar siurprizų gali tikėtis „Jūros iki kelių“ klientai. Paklaustas, kodėl nutarta pakeisti pavadinimą, restorano šefas Donatas Dabrovolskas užsiminė – nauju pavadinimu siekiama pabrėžti, kad žuvis nėra prabangos prekė: „Galvojame, kad reikėtų žmonėms suteikti dar daugiau galimybių paskanauti žuvies,“ – komentavo Donatas.

Kartu su restorano pavadinimu klientai gali tikėtis ir atsinaujinusio meniu, dar didesnio šviežios žuvies pasirinkimo. „Galbūt labiau pabrėšime pačią žuvį, o ne priedus prie jos, kaip dažniausiai būna. Visas dėmesys bus skiriamas žuvies skoniui,“ – KABLYS.lt komandai pasakojo restorano šefas.

Tiesa, pažvelgus į restorano pasiekimus akivaizdu, kad šviežios žuvies skonis čia niekada nebuvo pamirštas. 2016 metais „Šiaurės jūra“ pateko į geriausių Lietuvos restoranų 30-tuką, be to, šią maitinimo įstaigą puikiai įvertino ir portalo „Laukinės žąsys“ sumanytojas Andrius Užkalnis. Vienas iš restorano kozirių, garantuojančių žuvies šviežumą – greta prisiglaudusi žuvies ir jūros gėrybių parduotuvė „Šiaurės jūra“. Turint užtikrintą šviežios, atvėsintos ir šaldytos žuvies tiekimą, restoraną atidaryti nebeliko jokių kliūčių.

Dabar specializuotu žuvies patiekalų restoranu neretai susidomi ne tik vilniečiai, bet ir miesto svečiai, mat daug tokio pobūdžio įstaigų sostinėje nerasi. Paklaustas, kokios būtent žuvies skonį labiausiai toleruoja lietuviški gomuriai, Donatas šypsosi. Pasak jo, lietuviai į žuvies patiekalus žiūri pakankamai konservatyviai ir naujovių lėkštėje dar vengia: „Lietuviai pakankamai santūrūs, rinkdamiesi žuvį. Dažniausiai jie renkasi tą žuvį, kurią jau yra ragavę ar bent apie ją girdėję. Tačiau mes neatmetame galimybės ateityje į meniu įtraukti įdomesnių, retesnių žuvų,“ – kalbėjo Donatas.

Vis dėlto, vyras neakcentavo nė vieno ryškesnio restorano meniu lyderio. „Jūra iki kelių“ šefo nuomone, svarbiausia klientams pateikti šviežią žuvį, atsižvelgti į jūros gėrybių sezoniškumą: „Galbūt pagrindiniai patiekalai būna krevetės, tunas, sviestažuvė. Tokie patiekalai yra tarp lyderių, tačiau konkretaus firminio patiekalo neturime, nes meniu siūlomos žuvies pasirinkimas platus,“ – įžvalgomis dalinosi restorano šefas.

Kablys.lt
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Utenos aplinkosaugininkai vėl sulaikė lydekautoją (10)

Vykdydami akciją „ Lydeka “, Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos...

Už vieną šlakį pažeidėjui gali tekti sumokėti iki 1520 eurų (34)

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai pagavo...

Akcijos „Lydeka 2021“ reidai šiandien vėl vyksta Utenos rajone (13)

Šiandien Aplinkos apsaugos departamento Utenos valdybos pareigūnai, vykdydami akciją „ Lydeka...

Vykdydami reidus, aplinkosaugininkai tikrina deguonies kiekį vandens telkiniuose (7)

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai šią savaitę vykdydami reidus atlieka vandens telkinių...

Telšių aplinkosaugininkai atliko deguonies matavimus vandens telkiniuose (2)

Aplinkos apsaugos departamentas , užtikrindamas kontrolę ir atsižvelgdamas į permainingus orus,...

Top naujienos

Įtampa tarp Prahos ir Maskvos auga: Čekija sulaikė 5 asmenis, įtariamus teroristine veikla Donbase Praha skelbia ultimatumą (813)

Nacionalinio kovos su organizuotu nusikalstamumu centro policijos daliniai suėmė penkis asmenis,...

Užkalnis. Ko jums reikia mokytis iš Britanijos karalių šeimos (184)

„Ko čia dar mokytis“, pasakysite jūs. „Mes, lietuviai, ir taip viską mokame.“ Žinoma, tai...

Iš pirmų lūpų – apie tikrąją situaciją Rytų Ukrainoje: turime būti pasiruošę viskam (585)

Ukrainos kariškiai fiksuoja, jog į okupuotą Donbaso dalį pastaruoju metu atgabenama daugiau...

Pavasarinė šiluma atsitraukia: su vėjeliu atkeliauja nemalonūs orai (1)

Ketvirtadienio naktį per šalį nutįs ciklono slėnis. Vietomis, daugiausia rytinėje šalies...

Vytenis į Turkiją išvyko atostogauti, bet nusprendė ten apsigyventi: pasirodo, svajonės pildosi (47)

Kaune gimęs ir augęs Vytenis Jurgelevičius po mokslų išvyko gyventi į Didžiąją Britaniją,...

Didmiestis Vyriausybe nebetiki: nusipirko programą visuotiniam vakcinavimui ir paleis jau po kelių dienų (124)

Visuotiniam vakcinavimui besiruošianti Klaipėda jau įsigijo programą, per kurią galės...

Pirma atkrintamųjų staigmena: Jasikevičiaus auklėtiniai pralaimėjo nervų karą Gudaitis patyrė traumą (20)

Kevinas Pangosas skriaudė buvusius komandos draugus ir buvusį savo trenerį, o 17 taškų...

Kate Middleton pademonstravo vieną elegantiškiausių pavasario tendencijų (57)

Kembridžo kunigaikštienė Kate Middleton apsilankymui Vestminsterio abatijoje pasirinko savo...

Mindaugas Milinis | D+

Karaliaučiaus šturmas, kuriam pasipriešinti nebuvo šansų: sustojusioje upėje susiformavo lavonų tiltas, miestas virto griuvėsiais (1)

Neseniai viešojoje erdvėje buvo prisimintas Karaliaučius , vokiškai vadintas Kenigsbergu....

Nelaimingų atsitikimų darbe prevencija: ką svarbu žinoti darbdaviui ir darbuotojui (9)

Nepriklausomai nuo Valstybinės darbo inspekcijos informacinio ir konsultacinio darbo rezultatų,...