31 kilogramas – tiek svėrė neseniai viename Anglijos ežere sugautas Kapitono Džeko vardu žinomas veidrodinis karpis. Ši žuvis galėtų tapti oficialiu šalies rekordu, tačiau ją sugavęs meškeriotojas atsisakė pasiekimą registruoti. Jis tiesiog paskelbė nuotrauką, kurioje matyti ant rankų laikomas karpis, bet nematyti nei žvejo veido, nei vietos, kurioje jis buvo sužvejotas. Vienintelė apie žvejį žinoma informacija yra tik tai, kad jo vardas yra Billas.

Visgi dėl karpio svorio abejonių nekyla, nes žuvies svėrime dalyvavo ir ežero, kuriame ji buvo sugauta, šeimininkas. Jis žurnalui „Anglers Mail” pasakojo, kad Billas tiesiog nenori dėmesio.

„Billas laikosi nuomonės, kad jo žvejybos ir jų rezultatai yra asmeninis reikalas, kuriuo nereikia dalintis. Be to, norint įregistruoti rekordą reikia padaryti krūvas biurokratinių reikalų, kurie jam sukeltų tik papildomo vargo”, - paaškino ežero savininkas.

Beje, Kapitono Džeko vardu žinomas karpis Meadows ežere kasmet meškeriotojams užkimba maždaug šešis kartus. Šiuo metu tai yra didžiausias žinomas gyvas karpis Anglijoje. Tad gali būti, jog netrukus ši žuvis bus vėl sugauta, o ją sugavęs kitas meškeriotojas rekordininko vardo nuspręs neatsisakyti.