Sugauti lašišą nori labai daug Lietuvos meškeriotojų, bet absoliuti dauguma tai nori padaryti tuomet, kai žuvį galima ne tik sugauti, bet ir neštis namo. Tokią nuomonę patvirtina jau gauti šiųmetiniai licencijų pardavimų duomenys.

Rugsėjo 15-30 d. lašišų ir šlakių žūklės licencijų buvo parduota praktiškai tiek pat kaip ir pernai, nepaisant net to, kad dėl itin aukšto upių vandens ir juo plaukiančių kuokštų vandenžolių sąlygos žvejybai buvo ne itin geros. Praėjusių metų rugsėjį buvo parduota 9390 licencijų, o per tą patį šių metų laikotarpį vos vos mažiau – 9288 licencijos.

Tačiau spalį, kuomet įsigaliojo „pagavai-paleisk” taisyklė ir lašišas bei šlakius buvo galima gaudyti tik visas sugautas žuvis paleidžiant atgal į upę, kone du iš trijų lašišautojų spjovė į šią žvejybą ir nežvejojo ar rinkosi kitus vandens telkinius ir kitas žuvis.

Aplinkos ministerijos duomenimis, spalio 1-15 dienomis meškeriotojai nupirko vos 4762 lašišų ir šlakių žūklės licencijas, kai tuo pačiu 2016-ųjų laikotarpiu jų buvo nupirkta net 13524.

Iš viso lašišas ir šlakius šį rudenį gaudė trečdaliu mažiau meškeriotojų nei prieš metus. Pernai rudenį iš viso buvo nupirkta beveik 23 tūkst. licencijų, šiemet – jau tik 14 tūkstančių.