Gavus LR žemės ūkio ir aplinkos ministerijų leidimą, papildomai įžuvinti Baltųjų Lakajų (Molėtų r.), Žeimenio (Švenčionių r.) ežerai ir Kauno marios. Iš viso šiais metais į valstybinius vandens telkinius įveista 88,2 tūkst. vnt. šamų šiųmetukų. Vidutinis žuvų svoris – 8 gramai.

Dalis – 30,2 tūkst. vnt. – šamų jauniklių dirbtinai išveisti ir paauginti Žuvininkystės tarnybos Pietų regiono žuvivaisos skyriuje Simne, o kita dalis šamukų – 58 tūkst. vnt. – į naujus namus iškeliavo iš Vakarų regiono žuvivaisos skyriaus – Rusnės.

Simne užaugintomis žuvimis praturtinti Alytaus, Druskininkų ir Lazdijų rajonų ežerai. Tarp jų – Kavalio, Avirio, Dusios ir kiti didieji vandens telkiniai. Rusnėje užaugintais šamukais sėkmingai įžuvinti Zarasų, Elektrėnų, Ignalinos, Molėtų, Švenčionių ir Kauno rajonų ežerai ir marios. Žuvys išleistos į Avilio, Vievio, Asalnų, Drūkšių ir kitus ežerus, Elektrėnų tvenkinį ir į Kauno marias.

Paprastieji šamai – patys didžiausi upiniai plėšrūnai, gyvenantys praktiškai visose didelėse upėse, ežeruose ir tvenkiniuose: nuo pietinių šalių iki Tolimųjų Rytų. Taip pat paplitę ir Europoje, išskyrus šiaurines šalis. Šamų yra Kanadoje, JAV, Lotynų Amerikoje. Šios žuvys labai atsparios nepalankioms aplinkos sąlygoms, jos vengia šviesos, bet yra veiklios tamsoje. Šamai maitinasi naktimis, jų jutiminiai organai yra ūseliai priekinėje galvos dalyje – jais žuvys jaučia maistą, todėl regėjimas joms didelės reikšmės neturi. Europoje šamai labai paklausūs. Juos labai vertina ir mūsų žvejai.