KABLYS.lt skaitytojas Vytautas

Tikrai nerekomenduotume vėgėlėms siūlyti nei prasmirdusios mėsos, nei vištos kepenų. Tai, kad tokie masalai yra veiksmingi, - labiau mitas, nei realybę atitinkantis faktas. Žinoma, nebūtinai vėgėlė ant tokio masalo neužkibs. Ši žuvis – labai ėdri, jos skrandyje atsiduria beveik viskas, kas pasitaiko kelyje, tad galbūt ir ant kabliuko užverta kokia nors šlykštynė bus praryta.

Visgi yra kur kas geresnių masalų, kuriuos galime siūlyti vėgėlėms ir kurie nesukels pasišlykštėjimo jausmo.

Iš esmės vėgėlių žūklėje galima išsiversti su trimis masalais. Sliekai, varlytės ir žuvelės – yra klasika, kuri niekada neapvils. Visa tai yra natūralus vėgėlių maistas, kurio jos randa upėje.

Ant kabliuko galima verti porą naktinių arba kuokštą mėšlinių sliekų. Tai pats universaliausias masalas, kurio vienintelis trūkumas tas, kad jis vilioja ir kitas žuvis. Žūklė sliekais gali tapti absoliučiai nepakenčiama, jei žūklavietėje yra daug pūgžlių, kurie netrunka sudoroti net ir stambius naktinius sliekus.

Jei sliekus taršo pūgžliai, ant kabliuko galima verti nedidelę varlytę arba žuvelę ar jos išpjovą. Šių masalų neliečia smulkmė, o vėgėlėms jie patinka ne ką mažiau.

Dažnai gerą efektą duoda papildomas masalų kvėpinimas žūklės reikmenų parduotuvėse parduodamais atraktantais ar paprasčiausiai žuvų taukais. Vėgėlės turi tiesiog fenomenalią uoslę, tad stiprus masalo kvapas šias žuvis atvilioja iš toli.