Už draudžiamu metu sugautą lydeką pažeidėjui gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų kartu su meškerės konfiskavimu. Taip pat teks atlyginti ir 145 eurų žalą žuvų ištekliams.

Mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimai Kauno regione fiksuoti ir sekmadienį, neetatiniam aplinkos apsaugos inspektoriui pranešus apie galimai neteisėtai sugautą ir automobiliu gabenamą žuvį. Gavę šią informaciją Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai, bendradarbiaudami su Jurbarko rajono policijos komisariato pareigūnais, Jurbarke sustabdė automobilį „Audi“.

Atlikus automobilio patikrą, bagažinėje rastos 8 lydekos, 5 karšiai, 2 sterkai, 2 lynai, 2 salačiai, karosas ir kuoją. Apžiūrėjus žuvis, nustatyta, kad jos buvo sugautos draudžiamu ne mėgėjų žvejybos įrankiu – statomuoju tinklu, ant žuvų šonų buvo matyti sužalojimai, atsirandantys, kai žuvys gaudomos šiuo neteisėtu būdu, tačiau tinklai mašinoje nerasti.

Toliau aiškinantis įvykio aplinkybes, pareigūnai atliko dviejų sodybų Jurbarke ir Jurbarko rajone patikrinimus. Vienoje iš sodybų buvo rastas statomasis tinklas. Sodybos savininkas prisipažino sugavęs žuvis, kurios buvo sustabdytame automobilyje.

Už žvejybą draudžiamais ne mėgėjų žvejybos įrankiais – statomaisiais tinklais – gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų kartu su pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimu bei žalos žuvų ištekliams, kuri siekia kiek daugiau nei 2 tūkst. eurų, atlyginimu.

Dar 2 tinklai rasti ir kitoje sodyboje. Tiesa, nebuvo įrodyta, kad šis asmuo dalyvavo neteisėtoje žvejyboje. Nepaisant to, už draudžiamų ne mėgėjų žvejybos įrankių laikymą jam gresia baudos nuo 60 iki 200 eurų kartu su įrankių konfiskavimu.

Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos (AAD) primena, kad vandens telkinyje pastebėjus nepažymėtus, draudžiamus žvejybos įrankius, neišimant jų iš vandens, reikia apie tai pranešti aplinkosaugininkams. Tai galima padaryti skambinant skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 arba tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 273 2995.