Pranešimų priėmimo skyriaus (PPS) vedėjas Gediminas Markauskas sako, kad daugiausia pranešimų kovo 16–22 d. buvo apie įvykius su laukiniais gyvūnais: iš 113 atvejų – 87 autoįvykiai. Net 45 skambučiai buvo apie neteisėtą atliekų deginimą ir 22 – apie netinkamą atliekų tvarkymą. Taip pat skambinantys žmonės praneša apie vandens taršą ir nuotekų tvarkymo reikalavimų nesilaikymą (19 skambučių), orą taršą (13 atvejų), žvejybos (26) ir medžioklės (12) pažeidimus.

Šalyje paskelbus karantiną Aplinkos apsaugos departamentas pranešė, jog ir toliau dės visas pastangas, kad būtų užkirstas kelias galimiems pažeidimams, susijusiems ne tik su gyvūnijos išteklių naudojimu, bet ir su nuotekų išleidimu, atliekų tvarkymu. Todėl aplinkosaugininkai į incidentus ir avarijas reaguoja nedelsdami, nustatyta tvarka kontroliuoja, kaip laikomasi medžioklės ir žvejybos reikalavimų, reidai ir kontrolė vykdomi ir darbo, ir ne darbo valandomis.

Aplinkosaugininkai dėkoja gyventojams už informaciją apie galimus pažeidimus – pranešti apie juos galima PPS telefonu 8 5 273 2995.

Konsultacijos teikiamos elektroniniu paštu konsultacijos@aad.am.lt.