aA
Ikrai - tikras delikatesas, tačiau jei norite pajusti tikrą jų skonį, privalote žinoti keletą gudrybių, kaip tinkamai paruošti šį skanėstą. KABLYS.lt dalinasi patarimais, kurie pravers kiekvienam žuvies patiekalų mėgėjui.
Raudonieji ikrai
Raudonieji ikrai
© Fotolia

Be abejo, pirmiausia turite išimti ikrus iš žuvies. Sudėkite juos į dubenį ir praplaukite šaltu vandeniu. Praplovę šaltą vandenį nupilkite. Tada ant ikrų užpilkite karštą, maždaug 70 – 80° temperatūros vandenį. Palaikykite 3-5 min., šitaip ikrai lengviau atsiskirs nuo juos jungiančių audinių. Jokiu būdu nepilkite verdančio vandens, nes ikruose esančius baltymus tiesiog išvirsite ir jie praras savo skonį.

Atskirtus ikrus kelis kartus perskalaukite dideliu kiekiu šalto vandens. Ir viskas. Ikrai paruošti sūdymui.

Kad nebūtų sulipę, ikrus persijokite per kiaurapuodį, nusausinkite, suberkite į dubenį ir, įpylę tris sklidinus virtuvinius šaukštus druskos, atsargiai, kad nesutrintumėte minkštų ikrelių, išmaišykite. Tokį ruošinį įdėkite į šaldytuvą.

Maždaug po 15 min. ikrus reikia išraukti ir dar kartą perkošti, šitaip nuo jų nubėgs sūrus skystis. Po to, jau kiaurapuodyje paliktus ikrus apiberkite dar šaukštu druskos ir vėl įdėkite į šaldytuvą. Praėjus keliolikai minučių ikrus galima ragauti, o po kiek daugiau laiko – vaišinti svečius.

Kablys.lt
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Pareigūnų „laimikis“ – daugiau negu du kilometrai nelegalių tinklų (2)

Gegužės 23 d. Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai...

Ežerinė rainė Lietuvoje. Ar sugebėsime išsaugoti vieną rečiausių Europos gėlavandenių žuvų rūšių? (8)

Ne tik daugelis žvejų, bet turbūt ir dauguma šios rubrikos skaitytojų nėra girdėję apie...

Sulaikyti asmenys, sugavę 101 karšį (20)

2020 m. gegužės 12 d. Aplinkos apsaugos departamento Kauno valdybos Kauno gyvosios gamtos apsaugos...

Žvejo mėgėjo atmintinėje – svarbiausia žinotina informacija (28)

Tam, kad žvejai mėgėjai lengviau ir greičiau rastų atsakymus į rūpimus klausimus, Aplinkos...

Aktualiausi verslinės žvejybos apribojimai ir draudimai Baltijos jūros priekrantėje (10)

Žuvininkystės tarnyba socialiniuose tinkluose dalinasi žinute, kurioje primena apie nuo kito...

Top naujienos

Skubiai ištyrę palaikus ekspertai nustatė: gaisravietėje rastas į policininkus šaudžiusio vyro kūnas (128)

Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro ekspertai, prioriteto tvarka ištyrę iš įvykio...

Kontrabandininkų siaubas – skrajojantis Perkūno būrys

Sieną saugantis Specialiosios paskirties skyrius vykdo specialiąsias užduotis visoje Lietuvoje....

Kraštas Lietuvoje, kurio neaplenkia užsieniečiai: ragauja keptus žiobrius, atvyksta ieškoti ramybės (3)

Kad ši vasara besiruošiantiems atostogauti bus kiek kitokia nei įprasta, tikriausiai sutiks...

Gėdingos Rusijos nesėkmės Libijoje: tolimo konflikto pasekmes gali pajusti ir Lietuva (437)

Libijoje nėra rusų karių. Taip dar dar gegužės viduryje Jungtinėse Tautose tikino Rusijos...

Trumpas pareiškė, kad JAV „nutraukia“ ryšius su PSO: apkaltino esant Kinijos „marionete“ (98)

JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį pareiškė nutraukiantis JAV ryšius su Pasaulio...

Pareigūnų krauju pažymėtas įvykis Mažeikių rajone: gaisravietėje rastas žmogaus kūnas, šalia jo - ginklas žudikas naudojosi Antrojo pasaulinio karo ginklu (210)

Bendrasis pagalbos centras pranešė , kad Mažeikių r. , Viekšnių sen., Birbiliškės k.,...

Prasideda tikrai vasariški orai

Šeštadienio naktį nuo Juodosios jūros link Lietuvos lėtai artės pietinis ciklonas. Jis į...

Įspūdinga gražuolė, dėl meilės pasiaukojusi 50 metų trukusiam pažeminimui (41)

Vienas iš amžininkų taip aprašo Juliette Drouet : „Ji buvo iš tų moterų, kurios simbolizuoja...

Viruso priblokšti prabangūs viešbučiai atsiveria lietuviams: už nakvynę prašo iki 100 eurų (160)

Dėl pandemijos uždarytų prabangių Vilniaus viešbučių valdytojai nekantrauja, kada galės...

|Maža didelių žinių kaina