aA
Ikrai - tikras delikatesas, tačiau jei norite pajusti tikrą jų skonį, privalote žinoti keletą gudrybių, kaip tinkamai paruošti šį skanėstą. KABLYS.lt dalinasi patarimais, kurie pravers kiekvienam žuvies patiekalų mėgėjui.
Raudonieji ikrai
Raudonieji ikrai
© Fotolia

Be abejo, pirmiausia turite išimti ikrus iš žuvies. Sudėkite juos į dubenį ir praplaukite šaltu vandeniu. Praplovę šaltą vandenį nupilkite. Tada ant ikrų užpilkite karštą, maždaug 70 – 80° temperatūros vandenį. Palaikykite 3-5 min., šitaip ikrai lengviau atsiskirs nuo juos jungiančių audinių. Jokiu būdu nepilkite verdančio vandens, nes ikruose esančius baltymus tiesiog išvirsite ir jie praras savo skonį.

Atskirtus ikrus kelis kartus perskalaukite dideliu kiekiu šalto vandens. Ir viskas. Ikrai paruošti sūdymui.

Kad nebūtų sulipę, ikrus persijokite per kiaurapuodį, nusausinkite, suberkite į dubenį ir, įpylę tris sklidinus virtuvinius šaukštus druskos, atsargiai, kad nesutrintumėte minkštų ikrelių, išmaišykite. Tokį ruošinį įdėkite į šaldytuvą.

Maždaug po 15 min. ikrus reikia išraukti ir dar kartą perkošti, šitaip nuo jų nubėgs sūrus skystis. Po to, jau kiaurapuodyje paliktus ikrus apiberkite dar šaukštu druskos ir vėl įdėkite į šaldytuvą. Praėjus keliolikai minučių ikrus galima ragauti, o po kiek daugiau laiko – vaišinti svečius.

Kablys.lt
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(6 žmonės įvertino)
3.8333

Prie Ispanijos krantų sugavo didžiulę mėnulžuvę (7)

Jūrų biologas Enrique Ostale tiesiog negalėjo patikėti savo sėkme, pamatęs didžiulę...

Sugavo gyvenimo žuvį: šamas svėrė daugiau nei 90 kilogramų Papildyta žinomų žvejų komentaru 05.18 (103)

Rokiškėnas Skirmantas Spundzevičius savo pomėgiui – žūklei – atidavė daugiau nei 35-erius...

Utenos aplinkosaugininkai vėl sulaikė lydekautoją (21)

Vykdydami akciją „ Lydeka “, Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos...

Už vieną šlakį pažeidėjui gali tekti sumokėti iki 1520 eurų (42)

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai pagavo...

Top naujienos

D+Vytenis Miškinis

Žinomo advokato nužudymas virto painiu detektyvu: po nusikaltimo sustojo net Vilniaus tarybos darbas

Tai buvo bene įžūliausias praėjusio dešimtmečio nusikaltimas – pačiame Vilniaus centre vidury...

Derybos dėl Ukrainos žlugo neprasidėjusios: jau laukiama Rusijos specialaus desanto pasirodymo (183)

Vladimiras Putinas nubrėžė raudonąsias linijas, siūlydamas pasidalinti įtakos zonomis...

Fitoterapeutas Ruolia įvardijo vieną naudingiausių augalų sergantiems vėžiu: „išgaudo“ piktybines ląsteles (40)

Vėžys – viena klastingiausių ligų, todėl, gydytojo kabinete išgirdus būtent šią...

Pasienyje apsilankęs žurnalistas: tai, ką pamatėme, kelia liūdnas emocijas (4)

Situacija pasienyje, nors ir migrantų srautai yra sumažėję, kelia liūdnas emocijas, sako...

Suspindo ir Biržų eglutė – jai panaudota daugiau nei 2000 eglišakių

Penktadienį, gruodžio 3 d. biržiečiai Nepriklausomybės aikštėje susirinko į eglutės...

10 pasenusių mados „taisyklių“, kurių jau privalu atsikratyti

Jei mėgstate skaityti popierinius ar internetinius žurnalus, neabejotinai pastebėjote, kad...

Vienas pirmųjų omikron atmaina užsikrėtęs Izraelio gydytojas: jei ne skiepai, būtų pasibaigę liūdniau (4)

Šios savaitės pabaigoje Izraelyje, tikėtina, žymiai padidės asmenų, užsikrėtusių COVID-19...

Dalies vilniečių vakaras – tamsoje: be elektros liko ir parduotuvės bei barai papildyta (17)

Dalis vilniečių penktadienio vakarą turėjo praleisti tamsoje - dėl elektros įrangos gedimo...

Žaliaskarė sužibo Alytuje: įspūdingą renginį gyvai galėjo stebėti tik su galimybių pasais (58)

Penktadienio vakarą į Alytaus Rotušės aikštę, kur iškilmingai įžiebta miesto Kalėdų eglė,...