„Vykdant tyrimą paaiškėjo, kad asmuo dieną priimdavo užsakymus dėl nudurtų lašišų pirkimo ir vakare žuvis parduodavo užsakovams. Išaiškinome neteisėtos žvejybos atvejus, kai buvo nudurtos keturios lašišos“, – sako Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys.

Asmeniui surašyti keturi administracinio nusižengimo protokolai už nudurtas lašišas, bendra baudų suma gali siekti 1200 eurų.

Nustatyta, kad žala buvo daroma ichtiologiniame draustinyje, todėl pažeidėjui teks atlyginti žalą žuvų ištekliams – 11640 eurų, gresia ir žeberklo konfiskacija.

Taip pat teks atsakyti ir pirkėjams, kurie žinodami, kad lašišos badomos žeberklu, vykdė užsakymus. Jiems gresia baudos iki 290 eurų už neteisėtu būdu pagautos lašišos įsigijimą.

Pas vieną iš galimų nudurtos lašišos pirkėjų ūkinių patalpų apžiūros metu rasta šovinių, nešaunamųjų ginklų, apie radinius informuota policija. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Mes, aplinkosaugininkai, nuolat renkame informaciją apie galimus pažeidėjus, tikriname informaciją prekybos vietose, skelbimus internetinėje erdvėje, todėl bet kokia neteisėta prekyba ar neteisėtų įrankių laikymas išaiškinamas ir asmenims taikoma administracinė atsakomybė“, – priduria M. Salys.

AAD ragina piliečius elgtis atsakingai ir primena, kad apie pastebėtus aplinkos apsaugos pažeidimus, kitus nustatytų reikalavimų nesilaikymo atvejus galima pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją