Liepos 29 d., vykdydami gyvosios gamtos apsaugos reidą, Veisiejo ežere, Lazdijų r. sav., Alytaus aplinkosaugininkai sulaikė pažeidėją, žvejojantį draudžiamais ne mėgėjų žvejybos įrankiais – statomaisiais tinklais. Asmuo naudojo tris tinklus ir sugavo tris lynus.

Apžiūrėjus pažeidėjo sodybą, rasti dar du draudžiami statomieji tinkai. Asmeniui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų. Be to, už sugautus tris lynus teks atlyginti 180 eurų gamtai padarytą žalą.

Liepos 30 d. Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai per reidą Nemuno upėje ties Birštonu sulaikė pažeidėją, žvejojantį draudžiamu užkabinamuoju būdu – žuvis gaudoma ar sugaunama kabliuku ar kabliu už bet kurios kūno dalies, išskyrus galvą.

Brakonierius žuvų sugavęs neturėjo, bet spėjo peiliu nupjauti valą, taip bandydamas paslėpti įkalčius ir norėdamas įtikinti pareigūnus, kad žvejojo teisėtai. Pažeidėjui išsisukti nepavyko – buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas, paimta meškerė ir valtis. Asmeniui gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų ir žvejyboje naudotos meškerės ir valties konfiskavimas.