Aplinkosaugininkai, tikrindami motorines vandens transporto priemones ir plūduriuojančias vandens priemones, nustatė, kad kateryje buvo su 20 AG keturtakčiu vidaus degimo varikliu, kai Metelių regioninio parko teritorijoje esančiame Dusios ežere plaukioti leidžiama tik savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis, kurių galingumas 10 AG (8kW) ir mažesnis. Už tai asmeniui gresia bauda nuo 300 iki 600 eurų.

Aplinkosaugininkai atkreipia dėmesį, kad Dusios ežeras įtrauktas į vandens telkinių, kuriuose plaukiojimas tam tikro tipo plaukiojimo priemonėmis draudžiamas ar ribojamas, sąrašą ir plaukiojimui nustatyti išskirtini ribojimai, t. y. nuo plaukiojimo sezono pradžios iki birželio 20 d. draudžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis. O nuo birželio 21 d. iki plaukiojimo sezono pabaigos leidžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis, kurių galingumas 10 AG (8 kW) ir mažesnis, laikantis šių sąlygų:

1. neplaukiojama mažesniu nei 300 m atstumu nuo kranto, išskyrus išplaukimą ar parplaukimą mažiausiuoju savaeigės plaukiojimo priemonės greičiu;

2. išplaukiama ir parplaukiama tik Metelių regioninio parko teritorijų planavimo dokumentuose nustatytose išplaukimo ir parplaukimo vietose (prieplaukose).

Vadovaujantis nustatyta tvarka plaukiojant nesavaeigėmis plaukiojimo priemonėmis su elektriniais varikliais ir burinėmis plaukiojimo priemonėmis su elektriniais varikliais, privalu laikytis šiuose punktuose nurodytų sąlygų visą plaukiojimo sezoną.

Draudimas netaikomas teikiant viešąsias paslaugas savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis, kurių bendras variklių galingumas neviršija 150 AG (110 kW). Šiomis plaukiojimo priemonėmis privaloma plaukioti tik pažintinio vandens turizmo trasa, nustatyta Metelių regioninio parko teritorijų planavimo dokumentuose ir vadovaujantis Metelių regioninio parko pažintinio vandens turizmo schemos Dusios ežere tvarkos aprašu.

Taip pat aplinkosaugininkai primena, kad nuo birželio 21 d. iki plaukiojimo sezono pabaigos plaukiojimo saugumui užtikrinti burinių jachtų varžybų ir regatų metu jų organizatoriams leidžiama plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis, kurių bendras variklių galingumas neviršija 75 AG (60 kW), laikantis nustatytų sąlygų ir kitų teisės aktuose nustatytų aplinkosauginių reikalavimų.

Apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti telefonu 112.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją