Pirma ir pagrindinė taisyklė, galiojanti ne tik striukėms, bet ir apskritai bet kokiems šiuolaikiniams sintetiniams rūbams – skalbiant nenaudoti jokių minkštiklių. Net jeigu prieš tai skalbėte kitus daiktus ir naudojote minkštiklį – prieš skalbdami sintetinius rūbus būtinai gerai išplaukite skalbimo mašiną. Minkštikliai yra bet kokių sintetinių rūbų priešas nr. 1, galinti sugadinti brangų ar pamėgtą rūbą visiems laikams

Šiuolaikinius outdoor rūbus geriausia yra skalbti specialiomis skalbimo priemonėmis, o ne paprastais skalbikliais ar milteliais. Specialios priemonės, pavyzdžiui Nik wax „tech wash“ išvalo membranas ir atnaujina audinio geriausias savybes. Ši priemonė vienodai gerai tinka tiek membraniniams, tiek bet kuriems kitiems iš sintetikos pagamintiems rūbams.

Šiuolaikinių sintetinių rūbų skalbti geriausia naudoti sintetikos režimą arba dar geriau – specialią „sportinių rūbų“ programą (ją turi dauguma naujų skalbimo mašinų). Negalima šių rūbų skalbti aukštesnėje kaip 30-40 laipsnių temperatūroje ir jokiu būdu negalima jų džiovinti jo įvairiose džiovyklėse. Ten jie gali paprasčiausia susilydyti! Lygiai tą patį galima pasakyti apie rūbų džiovinimą žygio sąlygomis prie laužo. Saugokite rūbus nuo ugnies, žiežirbų ir per didelio karščio!

Nepatartina, skalbiant bet kokius šiuolaikinius sintetinius rūbus, o juo labiau striukes naudoti daug apsukų. Per stiprus gręžimas gali pažeisti arba sutrumpinti membranų tarnavimo laiką. Sintetiniai rūbai ir taip labai greitai džiūsta, tad nėra prasmės jų stipriai gręžti.

Skalbiant membranas turinčius rūbus po skalbimo su valančia chemija, patartina kiekvieną kartą (blogiausiu atveju – nors kas antrą) dar kartą perskalbti striukę su specialiu impregnuojančia medžiaga, kuris sustiprins medžiagos „riebalinį sluoksnį“ – vandenį atstumiančias savybes bei geresnį membranų efektyvumą.

Bet kuriuo atveju atidžiai žiūrėkite instrukciją ar informacijos skiautę, prisiūtą prie rūbų ir laikykitės jos rekomendacijų. O įsigydami rūbą būtinai paklauskite apie jo priežiūrą konsultanto.

Šiuolaikiniai outdoor išoriniai rūbai, kruopščiai juos prižiūrint gali tarnauti ne vieną sezoną, tad tikrai verta skirti dėmesio jų priežiūrai.

Straipsnis parengtas konsultuojantis su parduotuvių tinklo „Great Outdoors“ specialistais – Gintare Staugaityte Naumoviene ir Arminu Adakevičiumi.