Karantinas, nori nenori, privertė gerokai pakeisti darbo pobūdį – tenka daugiau dirbti iš namų bei sustabdyti grupinių treniruočių vedimą. Pasiliko tik asmenines treniruotes, kurias irgi tenka vesti distanciniu būdu. Visiems šiaurietiško ėjimo klubo nariams šis laikas yra nemenkas išbandymas. Vien dėl to, kad vietoje įprasto bendro pasivaikščiojimo tenka judėti pavieniui. Tačiau nepasiduodame – bendraujame ir vieni kitus palaikome per išmaniąsias technologijas. Ir tas bendrumas, dalinimasis kuo kas gyvena ir ką kas nuveikia skatina neužsisėdėti, įkvepia aktyviam gyvenimui ir skatina optimizmą.

Šis laikotarpis yra ir nauja patirtis – kaip svarbu dabar turėti bendraminčių bendruomenę! Nuostabu, kad yra su kuo dalintis, palaikyti vienas kitą, keistis informacija, jausti vienas kito petį, kad ir per atstumą. Tai tikrai motyvuoja ir stiprina bendrystę. Labiau vertinsime tai, ką jau esame sukūrę, kokias tradicijas turime – tikrai ilgimės grupinių treniruočių šiaurietišku žingsniu, o ypač žygių po Lietuvą su programa „Pažink Lietuvą žingsniuojant“. Reikia išlaukti!

Išeinu su vyru į lauką kasdien valandai– aplankau arčiausia esantį miškelį. Kol kas tuo tenka tenkintis. Didžiųjų parkų ir populiaresnių takų, kur susirenka daugiau žmonių, vengiame.

O kalbant apie patarimus, tai pirmas patarimas – neužsisėdėti per ilgai prie kompiuterių ar telefonų ir kas 45 min. ar, blogiausiu atveju, kas valandą padaryti pertrauką. Pavaikščioti, pažiūrėti pro langą, nueiti ką nors atsigerti. Kad akys regėtų ne kaip sėdint prie kompiuterio 90 laipsnių erdvę, o visu 180. Tai labai svarbu ir sveikatai, ir savijautai.

Antras svarbus dalykas – mankštos, kurios būtinos ryte, o dar geriau jas daryti (kad ir trumpesnes) kelis kartus per dieną. Mankštos yra viena iš veiklų, kurias galima technologijų pagalba daryti ir su draugais vienu metu ir tai yra labai vienijanti veikla, per kurią dar ir smagiai pabendrauji (vienu iš šių mankštos video Irena dalinasi ir su mūsų skaitytojais).

Na, ir trečias patarimas – bent valandą būtinai išeikite ir pabūkite lauke. Žinoma, ten, kur nėra žmonių ir laikantis visų rekomenduojamų saugumo reikalavimų. Vaikščiojimas gryname ore ir saulės šviesa – būtina ugdant imunitetą.