Tyrimas, kurį pristatė Naujojo Meksiko (JAV) universitetas, dar kartą patvirtina: moterims patinka „blogiukai“. Bet šįkart ne apie augalotą chuliganą iš kaimyninio kiemo. Psichologijoje egzistuoja sąvoka „tamsioji triada“ – kombinacija, apimanti tris neigiamas asmenybės savybes: psichopatiją, narcisizmą ir makiaveliškumą.

Atlikus apklausą paaiškėjo, kad vyrai, kurių minėtos savybės išreikštos labiau, turi daugiau seksualinių partnerių. Bet turėk omenyje: „blogiukas“ – tai labiau Džeimsas Bondas, sugebantis pasiekti savo tikslą, o ne užkietėjęs piktadarys, siekiantis tikslo visais įmanomais būdais. Psichologijos vadovėlyje tai vadinamas „beširdiškai-manipuliaciniu bendravimo stiliumi“, rašo leidinys „Men's Health“. Ne mojuoti kumščiais, bet manipuliuoti – supratai?

1. Būk šiek tiek psichopatas

Ką tai reiškia? Beširdiškumas ir abejingumas kitų žmonių emocijoms.

Kodėl tai veikia? „Pavyzdžiui, tu gali išgąsdinti merginą. Tokioje būsenoje ji ieškos fizinio kontakto su kitais žmonėmis – kad ją nuramintų. Kitaip tariant, jos noras būti su tavimi tik sustiprės“, – aiškina Heather Rapp iš Kinsey Sekso, lyčių studijų ir reprodukcijos tyrimų instituto (JAV).

Ką daryti? Nori pakviesti damą į kiną? Išrink tokį filmą, kad ji aikčiotų ir jos organizme išsiskirtų adrenalinas. Kalifornijos universiteto tyrėjai praneša, kad tokia būsena – seksualinio susijaudinimo pradžia. Po kino pavaišink merginą kokteiliu – alkoholis sustiprins efektą.

Bet nepersistenk. Iškart po filmo nesitempk jos į atrakcionus, nes perlenksi lazdą ir trapus moters organizmas neatlaikys.

2. Būk šiek tiek narcizas

Ką tai reiškia? Padidintas egocentrizmas.

Kodėl tai veikia? Mūsų protėviai mojuodavo savo kuokomis (savo, o ne svetimomis) į kairę ir į dešinę, taip demonstruodami savo reprodukcinį potencialą. Dauguma moterų iki šiol tokį puikavimąsi ir savo fizinių galių demonstravimą vertina kaip vyriško pajėgumo liudijimą.

Ką daryti? Na ką gi, girkis, bet tik sumaniai. „Papasakok, kiek daug įdomių vyriškų veiklų vyksta tavo gyvenime, ir kaip neblogai tu gyveni pats su savim, gražuoliu, – pataria Heather. – Ji greičiausiai supras, kad tu neblogai įsikūręs gyvenime ir tvirtai stovi ant savo kojų. Dar supras, kuris iš judviejų garvežys, o kuris – vagonas.“

Nepersistenk. Nereikėtų visur, net arbatiniame šaukštelyje geriant kavą, gėrėtis savo atvaizdu.

3. Būk šiek tiek kaip Machiavellis

Ką tai reiškia? Noras ir mokėjimas vadovauti.

Kodėl tai veikia? „Tobulas valdovas, pasak Machiavellio, visada sako tai, ką nori girdėti pavaldiniai, – bet daro tai išskirtinai tik dėl savo interesų, – primena Heather Rapp. – Tu juk jau žinai, kad visoms merginoms patinka komplimentai? Niekada šito nepamiršk. “

Ką daryti? Girti ją, net jei nėra dėl ko. Tavo žodžiai turi: a) skambėti nuoširdžiai (pasitreniruok) ir b) neturėti akivaizdžios seksualinės potekstės, – pataria psichologas iš Šv.Edmundo koledžo (Didžioji Britanija) Kevinas Duttonas.

„Kalbėk apie tai, kas yra ne žemiau jos kaklo. Pagirti jos stiliaus jausmą taip pat galima“, – pataria jis. Nepersistenk. Tokie pasakymai, kaip: „Su tokiais papais tu turėtum būti porno žvaigždė“ tikrai netinka.