Žinoma, metai daro savo – ir šiandieninis Sylvesteris Stallone nėra tas pats Rocky Balboa, demonstravęs savo stulbinančią ištvermę, raumenis ir sugebėjimą vieną po kito į skrandį susiversti žalius kiaušinius.

Kūno rengybos žinovai praktiškai vieningai sutaria, kad geriausią savo formą Sylvesteris Stallone buvo pasiekęs filmuodamasis trečiojoje „Rocky“ dalyje (1982 metais). Pasak žinovų, tuomet riebalų kiekis aktoriaus organizme sudarė vos 4 procentus – neįtikėtinas rezultatas, žinant, jog tokią kondiciją sugeba pasiekti tik patys kiečiausi kultūrizmo asai, besiruošiantys svarbiausioms sezono varžyboms.

Skaitytojus reikėtų iš karto perspėti – tai ypatingai radikali dieta ir intensyvios treniruotės, kurios iki šiol tūkstančiams žmonių kelią klausimą: ar tai iš viso yra įmanoma žmogaus organizmui? Sylvesterio Stallone pavyzdys įrodė, kad įmanoma, tačiau nereikia pamiršti, kad ne kiekvienas mūsų yra sutvertas Rocky Balboa vaidmeniui.

Prieš įžengdamas į filmavimo aikštelę 175 centimetrų ūgio Sylvesteris Stallone svėrė 80 kilogramų ir jo kūno sudėjimas toli gražu nepriminė geležinio boksininko figūros. Tačiau per kelis mėnesius, likusius iki filmavimo pradžios, aktorius griebėsi radikalios dietos ir dienos režimo, kurios dėka palaidojo dešimt kilogramų.

Sylvesteris Stallone. 1982 m.

Kasdienį jo mitybos racioną sudarė dešimt kiaušinių baltymų, viena skrudintuve pakepinta duonos riekelė (ji būdavo padalijama į smulkius gabaliukus, kuriuos aktorius kramsnodavo kas kelias valandas visos dienos eigoje), nedideli vaisių gabalėliai (vien tam, kad S. Stallone neprarastų sąmonės). Štai ir visas dienos racionas – neatrodo įkvepiančiai, tiesa?

O juk rytą aktorius pradėdavo nuo dvi valandas užtrukdavusio bėgimo, paskui užsimaudavo bokso pirštines ir su partneriu ringe grumdavosi 18 raundų po tris minutes. Vėliau – dvi valandos treniruoklių salėje, po kurių aktorius, lyg paklusnus vaikas darželyje, priguldavo popiečio miego. Atgavęs jėgas ir gardžiame sapne pasimėgavęs saldžiais vaizdais, S. Stallone skubėdavo į baseiną, kur per valandą nuplaukdavo ne vieną kilometrą. Ir taip – šešias dienas per savaitę.

Daugelis ekspertų, susipažinę su S. Stallones mityba ir treniruotėmis besiruošiant filmui „Rocku III“, mano, jog aktorių nuo išsekimo ir liūdnų pasekmių išgelbėjo būtent vaisių gabalėliai. Kita vertus, žmonijos istorijoje yra nemažai pavyzdžių, kuomet žmogus sugebėdavo išlikti ir labiau alinančiomis aplinkybėmis.

Tačiau jų motyvacija, žinoma, buvo skirtinga - juk viena yra kovoti už savo gyvybę, kita – siekti pripažinimo Holivude. Žinant, koks viliojantis ir nuodėmingas yra kino industrijos pasaulis, lieka tik stebėtis S. Stallone valia, padėjusios jam iki minimumo sutirpdyti lašinukus ir tikrąja to žodžio prasme tapti iš raumenų, gyslų ir kaulų sulipdytu nenugalimuoju Rocky.