Vykstant Šaltajam karui Sylvesterio Stallone vaidinami personažai tapo tikrais Amerikos herojais, suduodančiam komunizmo ideologijai skaudžius smūgius ir bokso ringe, ir karštuose planetos taškuose. Įdomiausia, jog prasidėjus nelegalių vaizdo filmų peržiūrų bumui, ženkliai padidėjo Rokio ir Džono Rembo gerbėjų gretos – komunistų pykčiui Sylvesterio Slallones vaidinami herojai, nepaisant to, kad duodavo į skudurus raudoniesiems, tapo tikrais Sovietų Sąjungos jaunimo dievukais.

Tačiau jei Rokio epopėjose aukų buvo išvengta, tai priešingai nei Rokis, Džonas Rembo tiesiog maudėsi savo priešininkų kraujyje.

Tik 1982 metais pasirodžiusioje pirmajame filme apie Rembo nuotykius „First Blood“ Vietnamo karo veteranas pademonstravo savo gailestingumą – nors į orą išlėkė beveik visas Amerikos miestelis, kurio apylinkėse vyksta filmo veiksmas o pats Džonas Rembo galėjo nuimti bent keliolika skalpų, filme žuvo tik vienas niekšelis – ir tai tik todėl, jog taikydamasis į Džoną Rembo, neišlaikė lygsvaros, iškrito iš sraigtasparnio ir rėžėsi į akmenis.

Sylvesteris Stallone filme "First Blood" (1982 m.). Vida Press nuotr.

Kituose Džono Rembo tęsiniuose aukų skaičius vis augo. 1985 metais kino teatruose pasirodė juosta „Rambo: First Blood. Part II“, kuriame Džonas Rembo grįžta į Vietnamą ir čia prabunda žudymo mašinos instinktai: aukų skaitliukas užfiksavo 69 žuvusius.

Sylvesteris Stallone filme "Rambo: First Blood. Part II" (1985 m.). Vida Press nuotr.

1988-aisiais Džonas Rembo keliauja į kitą karštą tašką. Afganistane modžahedai grumiasi su sovietų pajėgomis, o juos triuškinti padeda Sylvesterio Stallones herojus. Afganistano dulkėse lieka gulėti 132 žuvusieji.

Sylvesteris Stallone filme "Rambo III" (1998 m.). Vida Press nuotr.

Po dešimties metų, kino ekranuose pasirodžius ketvirtajam filmui apie Džoną Rembo, paaiškėja, jog tai, kas vyko Afganistane – tik žiedeliai, lyginant su tuo, kokios blogiukų skerdynės surengiamos Mianmare (buvusioje Birmoje). Modernūs ginklai, sprogmenys ir, be abejo, didžiulė sukaupta patirtis Džonui Rembo (2008 metais, kai jis filmavosi kol kas paskutiniame filme apie Džoną Rembo, jam buvo 62 metai) vėl padeda išlikti gyvam, nors aplink jį telkšojo kraujo upės – iš viso galvas padėjo 238 žmonės.

Sylvesteris Stallone filme "Rambo IV" (2008 m.). Vida Press nuotr.

Keturių filmų statistika įspūdinga: 440 žuvusių, o Džonas Rembo, nors ir srūdavo krauju, kiekvieną kartą išsisukdavo be rimtesnių sužalojimų.