„Atsiųskite man seksualų policininką“

Šių metų balandį 23 metų Popė Smart iš Vusterio miesto (Anglija) pasiskundė pareigūnams dėl to, kad statybininkas su ja flirtavo. Anot merginos, ji ėjo į darbą ir išgirdo darbininko švilpimą, adresuotą jai. Įžeista dėl tokio elgesio anglė pareiškė: „Taip nutinka gana dažnai. Vyrai pro automobilio ar autobuso langus garsiai komentuoja mano išvaizdą. Pastebiu, kad tai nutinka ne man vienai. Manau, moterims reikėtų dažniau apie tai pranešti“.

Panašus atvejis buvo užfiksuotas ir vasarį Floridoje. Marija Montenes paskambino į pagalbos tarnybą prašydama atsiųsti jai patikusį pareigūną, kuris neseniai buvo iškviestas pas ją. Teisėsaugos pareigūnai apsilankė pas damą, tačiau tik dėl to, kad suimtų ją už nepadorius pasiūlymus.

Su panašiais atvejais nuolat susiduriama ir Indijoje. Barelio miesto policijos centrai reguliariai fiksuoja vyrų skambučius, kurie siūlo moterims policininkėms intymius santykius. Kartais su tokiais prašymais kreipiamasi netgi po 100 kartų per parą.

Kaltas mėnulis

Piliečiai kartais vietoje sinoptikų ar kelių tarnybos kreipiasi būtent į policiją. Pavyzdžiui, sausio mėnesį Norvegijos provincijoje Aust-Agder buvo užfiksuotas neregėtas skaičius gyventojų skundų dėl sniego. Apie tai pareigūnai pranešė net savo „Twitteryje“. „Žmonės skambina ir skundžiasi, jog sninga ir dėlto jie vėluoja į darbus, o paštininkas negali pristatyti laikraščių. Kreipimaisi dėl tokių priežasčių bus rimčiau vertinami tik paskutinėje vietoje“.

Kovoti su gamta prisireikia ir Didžiosios Britanijos pareigūnams. 2011 metų spalį vyras iš Hertfordšyro kreipėsi į policiją pranešdamas apie ryškiai spindintį objektą, matomą jo sode. Britas palaikė jį lėktuvu, tačiau pastebėjęs, kad jis nejuda, nusprendė kad tai NSO. Atsiliepęs pareigūnas pažadėjo atvejį ištirti. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo mėnulis.

Klaidingi ingredientai

Policininkai gauna skundų ir dėl neskanių pietų ar vakarienės. Pavyzdžiui, Morganas Sparlokas, Vulverhamptono gyventojas, paskambino tiesiai iš „McDonald“ restorano pasipiktinęs jam pateikto mėsainio sudėtimi. Jis pareikalavo greitojo būrio iškvietimo, tačiau kai jam buvo atsakyta, kad tai neskubus atvejis, jis nustebo: „Argi? Na ir gerai“ – ir padėjo ragelį.

Reikia pripažinti, Sparlokui pasisekė. Tų pačių metų liepą Ohajo valstijoje buvo pateikti kaltininimai dėl piktnaudžiavimo skambučiais vienai moteriai, kuri pasiskundė policijai dėl neskanaus kinų maisto vietiniame restorane.

Vienas Aidaho valstijos gyventojas įsigudrino kreiptis į policiją, kuris vėliau buvo areštuotas dėl 12 skambučių su priekaištais, jog alus yra brangus ir kad viena pareigūnė jam priminė jo buvusią žmoną.

Šiaurės Karolinos gyventoja taip pat buvo nubausta už piktnaudžiavimą, tiesa, jai dar galima būtų atleisti. Ji viso labo tik pasiskundė, jog „Subway“ darbuotoja jai įdėjo ne tą padažą.

O štai 39 metų Pensilvanijos gyventojui nepasisekė su kolegomis. 2013 metų spalį jis paskambino į policiją tam, kad praneštų, jog kažkas suvalgė jo želė darbe. Jis pranešė, kad jam taip nutinka jau ne kartą ir paprašė ištirti šį atvejį.

Kai reikia auklėti vaikus

Sausį į pagalbos skambučių centrą kreipėsi dukters-paauglės tėvas ir paprašė stebėti dukters bausmės procesą. Jis norėjo pliaukštelėti dvylikametei mergaitei, tačiau bijojo persistengti ir pažeisti įstatymus. Šerifas atvyko į įvykio vietą, tačiau jis pareiškė, kad dėl tokių situacijų trikdyti pareigūnų negalima.

Toje pačioje Floridoje 2013 metų kovą moteris kreipėsi į pareigūnus prašydama pagąsdinti jos vaikus, kad jie geriau klausytų vyresniųjų. Kai pareigūnai atvyko, jie atsisakė dalyvauti pedagoginiame auklėjime. Moteris juos užsipuolė, todėl ją teko suimti.

Ohajo valstijoje 2009 metų gegužę vietinis gyventojas iškvietė pagalbą ir pasiskundė dėl savo vyresniojo sūnaus, kuris negali susitvarkyti savo kambario. Anot tėvo, po reikalavimų susitvarkyti savo miegamąjį kambarį, 28 metų sūnus Andrew pravirko ir pareiškė, kad to nedarys. Vėliau jie susitaikė ir tėvas atsiprašė policijos pareigūnų už tokį kvailą poelgį.

Moterų problemos

Atskira kategorija – dailiosios lyties skambučiai. Pavyzdžiui, moteris iš Teksaso reguliariai skambinėdavo policijai tam, kad ji padėtų jai surasti dingusius drabužius ar sugauti pabėgusį šunį. Pareigūnų kantrybė trūko, kai ji liepė suimti savo vyrą, nes jis nevalgė jam paruoštos vakarienės.

Kita amerikietė iš Floridos pareiškė policijai, kad ji įstrigo savo mašinoje ir kad jai pradeda darytis karšta. Operatorius jai pasiūlė atsidaryti dureles – pasirodo, to ir užteko.

Ir tai nėra riba

Kartais pareigūnai susiduria su iš tiesų keistais prašymais ir skundais. Pavyzdžiui, Jorkšyro policijos galva Tomas Donahue prisiminė serialų mėgėjų skambutį: „Kažkas mums paskambino antrą valandą nakties ir paklausė, koks aktorius vaidino seriale „Privatus detektyvas Magnum“. Šis beprotis buvo savo draugų kompanijoje. Niekas iš jų nežinojo atsakymo, todėl jis nusprendė paskambinti į policiją“, – pasakojo pareigūnas.

Trevisas Turneris iš Pensilvanijos iškvietė policiją ir pasiskundė, jog jam skauda širdį. Tačiau kai specialioji pagalba atvyko, pasirodė jog 26 metų vaikinui viso labo reikėjo papildomų rankų įtaisant oro kondicionierių.

Iš visko sprendžiant, nuo keistų prašymų labiausiai nukenčia Didžiosios Britanijos policija. Šios šalies pareigūnų reguliariai paprašoma padėti surasti naujametinius fejerverkus, skambučiais atakuojama pranešant apie mirusias voveres, rastas parkuose, taip pat pareiškimais, kad juos norima užkerėti.