D. Beckhamas: tūkstančiai už savus marškinėlius

Dauguma gerbėjų ne iš karto suprato, kodėl legendiniui „Manchester United” saugui reikalingi marškinėliai su savo parašu, dar ir su „raudonųjų velnių“ klubo simbolika. Pasirodo, už solidžią 10 tūkst. svarų sumą D. Beckhamas nupirko dovaną savo sūnui Romeo, kuris treiruojasi Londono „Arsenal” klubo akademijoje. Rugsėjo pirmąją Romeo, užsidegusiam „Arsenalo” gerbėjui, sukako 13 metų. Marškinėlių buvo įsigyti Londone labdaros aukciono metu. Pinigai, kuriuos už savo paties marškinėlius sumokėjo D.Beckhamas, atiteks fondui, besirūpinančiam žmonių gydymui muzikos terapijos pagalba.

C. Ronaldo užsisakė vaškinę figūrą

Madrido „Real” ir Portugalijos nacionalinės rinktinės puolėjas Cristiano Ronaldo vienu iš savo paskutinių pirkinių privertė savo priešus prabilti apie tai, jog portugalas – save įsimylėjęs tipas, kenčiantis nuo narcisizmo. Puolėjas nepagailėjo 20 tūkst. svarų savo asmeninei vaško figūrai, kurią užsisakė pas britų skulptorių Michael Wade. Futbolininkas paprašė meistro padaryti tikslią eksponato, kuris jau dvejus metus demonstruojamas viename Madrido muziejų, kopiją.
Žaidėjas reikalo ėmėsi iš esmės ir detaliai: Ronaldo pats nusiuntė meistrui marškinėlius ir batus figūrai, o futbolininko kopijos šukuosena pasirūpino asmeninis portugalo kirpėjas. „Karališkojo klubo” puolėjas statulą ketina pastatyti vienoje iš savo vilų Ispanijoje.

Cristiano Ronaldo ir jo vaškinė kopija. Vida Press nuotr.

Mike'as Tysonas: vonia buvusiai žmonai

„Geležinio Miko” gyvenime buvo ir juodo, ir balto, bet profesionalios karjeros pradžioje sportininkas praktiškai neturėjo finansinių sunkumų. Pajamas M.Tysonas gauna ir iš vaidmenų filmuose, kurių jau yra apie keliasdešimt. 2004 metais sportininkas savo buvusiai žmonai aktorei Robin Givens padovanojo prabangią dovaną – auksinę vonią, kurios vertė 2 mln. dolerių.

Givens reakcija, su kuria išsiskyrė dar 1989-aisiais, gavus tokią dovaną nėra žinoma, tačiau tiksliai aišku, kad aktorė pas jį nesugrįžo.

Mike'as Tysonas. Reuters/Scanpix nuotr.

Zlatanas Ibrahimovičius: milijonai už salą

Futbolo žvaigždė Zlatanas Ibrahimovičius – aistringas medžioklės gerbėjas. Ne taip seniai puolėjas nusipirko salą, esančią netoli nuo Stokholmo. Davenso sala, esanti Malareno ežere – trečia pagal dydį Švedijoje, jos plotas - 500 hektarų. Saloje ganosi laukiniai elniai ir šernai, turint noro – galima ir pažvejoti. Oficialiai sandorio suma nebuvo paskelbta. Pasak įvairių šaltinių, salos vertė siekia 2,5-3 mln. eurų.

Futbolo bateliai su „swarovskiais”

Dortmundo „Borussia” puolėjas Pierre-Emerickas Aubameyangas nusprendė išsiskirti iš pilkosios masės futbolininkų savo rožiniais, salotiniais ir violetiniais futbolo bateliais. Gabono rinktinės sportininkas juos inkrustavo „Swarovski“ kristalais. Žaidėjas užsisakė dvi poras batų: viena jų – su Gabono rinktinės spalvomis, kita – su savo buvusio prancūzų „Saint-Etienne“ klubo simbolika. Kiekviena pora kainavo po 3700 eurų.

Avėdamas blizgančiais bateliais Aubameyangas į aikštę išėjo tik kartą – per apšilimą prieš mačą su prancūzų klubu „Lyon“. Oficialiuose susitikimuose sportininkas mieliau avi tradicinę avalynę. Vėliau puolėjo pavyzdžiu pasekė ir kiti Afrikos futbolininkai. Salomonas Kalou, Didier Drogba ir Florentas Malouda įsigijo panašius futbolo batelius savo kolekcijai, tačiau futbolo aikštėje su jais nusprendė nesirodyti.

Floydas Mayweatheris: deimantinis superautomobilis

Amerikiečių bosksininkas Floyd Mayweather neseniai buvo paskelbtas daugiausiai uždirbančia garsenybe pasaulyje – per metus jo turtas padidėjo 280 milijonų JAV dolerių. Tam, kad palaikytų tikros žvaigždės statusą, boksininkas nusprendė nusipirkti tikrai rimtą prekę: už 4,8 mln. dolerių F.Mayweatheris įsigijo superautomobilį „Koenigsegg CCXR Trevita“.
Skiriamasis automobilio bruožas yra deimanto dulkėmis dengtas korpusas, o taip pat labai ribota jų serija – viso labo trys automobiliai. „Koenigsegg“ išsiskiria ir tuo, kad yra pakankamai lengvas (sveria mažiau nei 1,3 tonos), o jo variklis yra varomas etanoliu ir benzinu. Superautomobilis gali pasiekti iki 402 km/h greitį.

Floydas Mayweatheris ir jo superautomobilis. Instagram.com nuotr.