Rusijos žiniasklaida rašo, jog Sergejaus Sarkisovo aštuonioliktojo gimtadienio šventė buvo surengta dangoraižio „Moscow City“ 62-ame aukšte įsikūrusiame restorane „Sixty“. Vakarėlis buvo uždaras, tačiau vien už tai, kad restorane tą vakarą linksmintųsi tik sukaktuvininkas ir jo draugai, teko sumokėti 6 milijonus rublių (beveik 87 tūkstančius eurų).

Jaunuolio pasveikinti atvyko visas būrys Maskvos „auksinio jaunimo“, tad, kaip pažymi Rusijos žiniasklaida, dangoraižio papėdėje net susiformavo „Maybach“ ir „Maserati“ kamštis.

Svečius per S. Sarkisovo jaunesniojo gimtadienio šventę linksmino populiarūs Rusijos atikėjai ir grupės – Niuša, Valerijus Siutkinas bei „Quest Pistols Show“. Už jų pasirodymus milijardieriui teko sumokėti dar 5 milijonus rublių (per 72 tūkstančius eurų).

Oligarchų vaikų laukė 600 tūkstančių rublių (apie 8700 eurų) įvertintos vaišės: nuo jūrų gėrybių iki patiekalų iš ėriuko mėsos ir oto, taip pat gausus alkoholinių gėrimų stalas. Vakaro kulminacija tapo šventinis tortas, į kurį milijardierius juokaudamas panardino sūnaus galvą.

Tokia gimtadienio šventė sulaukė nemažai kritikos. Populiari Rusijos blogerė Lena Miro pasipiktino, jog lengva ranka buvo išleista suma, prilygstanti šešių šimtų Rusijos gydytojų mėnesio atlyginimui.

„Vienos iš tokių kontorų savininkų sūnelis gali sau leisti išleisti 12 milijonų rublių per vieną vakarą. Per vieną vakarą aštuoniolikmetis snarglius vėjais paleidžia apie šešių šimtų Rusijos gydytojų mėnesio uždarbį. Tam, kad uždirbtų 12 milijonų rublių gydytojui tenka plušėti 50 metų. Pagalvokite. Prarykite. Ką jaučiate?“, - į savo šimtus tūkstančius sekėjų kreipėsi populiari blogerė.