Istorinio dvylikos dalių filmo premjera sulaukė didžiulio televizijos žiūrovų dėmesio, o diskusijos socialiniuose tinkluose užvirė jau po pirmosios serijos. Pirmoji daugiaserijinio filmo serija sulaukė puikių įvertinimų. Ne vienas garsus ir gerai visuomenei žinomas žmogus savo įžvalgomis dalijosi socialiniuose tinkluose, gyrė režisūrinius sprendimus, kostiumus bei aktorius, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Įtraukiantis televizijos filmas pasakoja apie 1918 metų Nepriklausomybės akto pasirašymą, kariuomenės steigimąsi ir gražią bei jausmingą meilės ir draugystės istoriją.

Vienas iš filmo scenarijaus autorių R. Skaisgirys pasakoja, kad daugiaserijinis filmas sukurtas paminėti svarbią progą – artėjantį nepriklausomos Lietuvos šimtmetį. Pasak R. Skaisgirio, šis filmas buvo kuriamas taip, kad istorinius faktus seriale galėtų suprasti kiekvienas.

„Ne už kalnų yra Lietuvos šimtmetis. Tai ne vienas projektas, kurį mes susigalvoję daryti, čia pirmasis. Norime truputį kitaip pažiūrėti į tą šimtmetį, apžvelgti tuos pagrindinius momentus, kokie jie buvo. Daryti, kad būtų suprantama visiems žmonėms – ir penktokui, ir kaimui, ir miestui“, - prisipažino prodiuseris.

R. Skaisgirys tikina, jog pusmetį filmuotas daugiaserijinis filmas buvo kuriamas itin kruopščiai – svarbi ir apskaičiuota buvo kiekviena detalė: „Televizijoje yra ne receptai, o matematika. Ir seriale irgi yra matematika. Yra tam tikros taisyklės, kaip turi būti, kurią minutę turi būti, kokia pabaiga turėtų būti.“

„Laisvės kaina. Savanoriai“ scenos buvo filmuotos daugelyje unikalių ir tą laikmetį atitinkančių Lietuvos vietų. Kiekviena filmavimo vieta buvo renkama itin kruopščiai, nes šis istorinis filmas iki mažiausios smulkmenos turėjo būti tikroviškas. Filmo kūrėjai įsitikinę, kad šis jų kūrinys žiūrovus pavergs savo siužetu, vaizdiniais bei autentiškai atkurtais to meto kostiumais. Čia ne tik skries kulkos, liesis kraujas, sprogs sprogmenys, bet ir aktoriai patys sės ant žirgų.

Pagrindinius vaidmenis istoriniame daugiaserijiniame filme kuria žymiausi šalies aktoriai: Toma Vaškevičiūtė, Eglė Špokaitė, Darius Meškauskas, Mykolas Vildžiūnas, Jokūbas Bareikis, Algirdas Gradauskas, Marius Repšys. Seriale taip pat vaidina Nerijus Gadliauskas, Andrius Bialobžeskis, Vytautas Tomkus, Liubomiras Laucevičius, Šarūnas Puidokas ir kiti žinomi aktoriai.