Mat riteriškas galantiškumas atsirado tais laikais, kai moterys nešiojo „nekaltybės diržus“ ir gimdydavo po dvylika vaikų (krikščionių, ne musulmonų). Mandagumas, kaip Jūs jį suprantate, visada suponuoja įsitikinimą, kad moterys tebėra „silpnoji lytis“ ir nevalingai reikalauja iš džentelmeno ją apginti. Deja, šiais laikais moterys jau nebėra „suaugę kūdikiai“. Taip, joms patinka, kai su jomis elgiamasi gražiai, tačiau jas erzina, kai mes manome, jog jos negali apsiginti arba užsitikrinti visokeriopą gerbūvį. Kad išvengtumėte nesusipratimų ateityje, štai kelios naujoviškos taisyklės.

SENA TAISYKLĖ: Visada atidarykite jai duris.
NAUJA TAISYKLĖ: Beveik visada atidarykite jai duris.

Nė viena pasaulio moteris nepasipiktins, jei atidarysite jai duris. Atidaryti kitam duris dar nereiškia, kad esate fiziškai stipresnis. Tai bendražmogiška taisyklė, kurią civilizuotas pasaulis naudojo nepriklausomai nuo lyties ar amžiaus. Kvailai atrodo tik vyras, bėgantis iki durų, kad jas atidarytų kitam. Tačiau jei jau esate šalia, padarykite tai. Ir nedarykite iš to šou. Tai tik durys į „Norfą“, o ne įėjimas į Bekingemo rūmus. Ir nesinaudokite galimybe nužvelgti jos praeinančios užpakalį.

IŠIMTIS: Tik niekada neverskite moters pirmos sėsti į taksi automobilį. Žinoma, kiekvienas mūsų galvoja, kad vyrui privalu atidaryti moteriai užpakalines automobilio dureles, tačiau retas pagalvoja, ką reiškia moteriai brautis per visą lipnios odos sėdynę iki pats galo, ypač segint sijoną. Gerbkite jos orumą, lipkite į vidų pirmas.

SENA TAISYKLĖ: Vyras visada moka.
NAUJA TAISYKLĖ: Jei ji prašo, ji moka.

Jūs negalite mokėti už kiekvieną jos valgį, filmą ar kelionę. Jei tai vyksta nuolat, deja, tai verčia moteris pasijusti nepatogiai. Žinoma, joms patinka filmas „Pretty woman“, tačiau juk ne visos jos nori būti prostitutėmis. Jei Jūs ją pakviečiate, Jūs ir mokate, jei ji kviečia, teoriškai turėtų mokėti ji pati (tik tokiais atvejais neužsisakinėkite kažko pernelyg brangaus). Ir tokiais atvejais jos nedemonstruoja mums, kad yra sėkmingesnės už mus. Jos tiesiog elgiasi gražiai. Juk Jūs elgiatės gražiai, kai sumokate už jos vakarienę? Teisingai? Juk nesistengiate jai kažko įrodyti?

SENA TAISYKLĖ: Užsakyk valgį už ją.
NAUJA TAISYKLĖ: Niekada neužsakinėk valgio už ją.

Tradicija užsakinėti valgį savo damai kilo tais laikais, kai jos dar buvo beraštės ir nemokėjo perskaityti meniu. Dabar jos jau irgi moka skaityti. Ir, beje, aukštas lygis, jei Jūs jai leisite užsakyti už Jus. Jei ką, tą patiekalą suvalgysite per pusę...

IŠIMTIS: Jei ji dirba iki išnaktų. Tada užsakykite ar pagaminkite jai ką nors. Išalkusi moteris visada yra dėkinga.

SENA TAISYKLĖ: Paslėpk savo telefoną.
NAUJA TAISYKLĖ: Paslėpk savo telefoną.

Tai yra svarbu. Tai net nenauja. Kad ir kiek jai durų atidarysite, kad ir kiek sąskaitų apmokėsite, kad ir per kiek balų ją pernešite ant savo rankų, viskas nublanks prieš telefoną, ištrauktą iš kišenės ir padėtą ant vakarienės stalo tarp Jūsų. Nebent esate kardiochirurgas ir laukiate žinios apie paciento būklę. O šiaip banalūs SMS gali palaukti iki vakarienės pabaigos. Arba, jei taip jau labai reikia, skubėkite į tualetą ir iš jo siuntinėkite SMS - taip tikrai parodysite „pagarbą“ visiems.

SENA TAISYKLĖ: Atsistokite, kai ji įeina.
NAUJA TAISYKLĖ: Nesistokite, kai ji įeina.

Niekas nebemano, kad ji yra karalienė Viktorija. Ji buvo sena. Stora. Ir, beje, jau mirusi.

SENA TAISYKLĖ: Smok jam, kad apgintum jos garbę.
NAUJA TAISYKLĖ: Nesmok jam, kad apgintum jos garbę.

Jūs bare. Kažkas bando flirtuoti su Jūsų mylimąja. Jums atrodo, kad reikia daryti tai, ką padarytų tikras vyras – sukelti skandalą, muštynes, laužyti inventorių ir taip atkreipti į save dėmesį. Tačiau taip elgiasi tik beraščiai ir banditai. Moterys yra ne tik gražesnės už mus, jos yra ir labiau išsilavinusios nei Jūs. Jos moka atsikratyti jai nepatinkančio kavalieriaus. Jei Jūs puldinėsite kiekvieną kumščiais, jos mokės atsikratyti ir Jumis.

IŠIMTIS: Tie atvejai, kai kažkas ją pavadina storule. Tada jau smok kuo stipriau, Supermene!