Jis yra šiuolaikinių laikų milijardierius, kuriam universiteto laikų išradimas leido sukurti verslo tvirtovę, kuri jungia beveik pusantro milijardo žmonių visame pasaulyje. 

Tačiau „Facebook“ įkūrėjas ganėtinai nustebino visuomenę, kuomet išleido 3 milijonus svarų jaunų imigrantų švietimui JAV, rašo portalas mirror.co.uk.

31 metų vyras ir jo žmona Priscilla „Facebook“ įraše paskelbė, kad jie paaukojo organizacijai „The Dream“, kuri padeda jauniems nelegalams lankyti JAV koledžą. Įraše buvo skelbiama: „Šimtai tūkstančių jaunų imigrantų yra dalis mūsų bendruomenės ir legaliai lanko JAV mokyklas. Dauguma jų persikėlė gyventi į Ameriką būdami labai jauno amžiaus ir nebeprisimena, kad gyveno kur nors kitur. Jie nori likti šalyje, kurią myli ir tapti Amerikos ateities dalimi. Tačiau be reikiamų dokumentų jiems labai sunku įgyti aukštąjį išsilavinimą ir jie neturi jokių galimybių gauti valstybės paramą“.
„Amerika buvo įkurta kaip imigrantų valstybė, - toliau teigiama įraše. –Mes siekiame priimti protingus ir darbščius jaunus žmones iš visų valstybių ir padėti kiekvienam mūsų visuomenėje panaudoti savo potencialą. Jeigu mes padėsime daugiau imigrantų kopti karjeros laiptais ir išnaudoti naujas galimybes, tada mūsų valstybė padarys dar didesnę pažangą“. 

Tai buvo drąsus žmogaus, kuris pats kilo iš kuklios aplinkos, tačiau visada vertino mokslo galią, poelgis.

„Facebook“ įkūrėjas gimė dantisto Edvardo ir fizioterapeutės Karen šeimoje. Markas buvo jauniausias iš keturių vaikų ir turi brolį Randį bei seseris Donną ir Arielę. 

Jis užaugo Niujorke, o jo technologiniai sugebėjimai išryškėjo dar paauglystėje, kai 12 metų jaunasis programuotojas sukūrė susirašinėjimo platformą „Zucknet“. Vėliau jis sukūrė muzikos klausymosi programą, kuria buvo susidomėję verslo gigantai „AOL“ ir „Microsoft“, bet viskas pasikeitė, kai 2002 m. jis pradėjo studijuoti Harvarde.

Kai Markas pradėjo kurti „Facebook“ su keliais studijų draugais, jis taip įsitraukė, kad net metė studijas antrame kurse. Tai jam leido skirti dar daugiau dėmesio savo projektui. 

Kompanija uždirbo 8 milijonus svarų, kai Zukerbergui buvo tik 21-eri. Kai 2012 m. „Facebook“ tapo viešas ir uždirbo 10 milijonų svarų, pasak „Business Insider“, tai buvo greičiausiai plintanti technologinė naujovė. 

Nereikia stebėtis, kad Markas randa, kur leisti pinigus. Kai 2012 m. jis vedė Priscillą, į šventę pakviesti svečiai manė, kad vyksta paprastas vakarėlis ir tik vėliau suprato, kad švenčiamos vestuvės. Jos vyko jų namuose (už juos pora sumokėjo 30 milijonų svarų), o vakarėlio svečiams dainavo „Green day“ vokalistas Billie Joe Armstrongas. Beje, mylimosios vestuvinį žiedą su rubinu sukūrė pats „Facebook“ įkūrėjas. 

Jaunavedžiai medaus mėnesį praleido Romoje, į kurį porelė nuskrido privačiu lėktuvu ir apsistojo viešbutyje, kurios kambarys atsiėjo 570 svarų už naktį. Markas ir Priscilla nuo savo tuoktuvių pradžios kasmet skiria dvi savaites kelionėms – kartais lankosi ir Kinijoje, kurioje gyvena žmonos tėvai. 

Jis rengiasi paprastais marškinėliais ir džinsais, vairuoja „Volkswagen“ GTI už 20000 svarų ir stengiasi be reikalo nesišvaistyti pinigais. Žinoma, jei neskaičiuotume jo nusipirktų 750 akrų (apie 300 hektarų) žemės nuošalioje Havajų vietelėje. Jis išleido 6,2 milijonų svarų už rūmus San Franciske ir sumokėjo 600000 svarų už jų remontą. Dar pasistatė oranžeriją už 37 000 svarų. Tačiau tai ra tikrai nedaug, palyginus su 670 milijonų dolerių, kuriuos „Facebook“ ideologas išleido labdarai ir ligoninių paslaugų gerinimui.